Mange lækkerier samlet: Her er Odenses mange gode tapas-steder

Skrevet af: Redaktionen
l’Cobert de CANblau.
l’Cobert de CANblau.

Tapas er en lækker og genial spise for alle os, der ikke kan beslutte os for én ret, og som elsker at forkæle vores smagsløg med et væld af småretter med forskellige smagssammensætninger.

Det har de odenseanske spisesteder opdaget, og derfor er der sket et boom i antallet af spisesteder med tapas på menukortet.

Sidste nye skud på stammen er cafeen Riceteria, der i sidste uge føjede et helt nyt tapaskoncept til deres menu – og dermed er der efterhånden mange steder i Odense, hvor du kan få tapas.

MigogOdense giver dig et overblik over dem her:

Bar Tapas

Hos Bar Tapas i Kongensgade kan du spise tapas, lige indtil du revner – og helt uden økonomiske kvaler. Tapasbaren kører nemlig med et all you can eat-koncept, hvor du kan spise løs for kun 249 kroner per person. Bar Tapas er verdens første Running Tapas-bar, og menuen byder på både kolde og varme tapasanretninger.

Snik Snak

Hvis du vil nyde et godt glas vin eller en lækker drink sammen med din tapas, er Snik Snak et godt bud. Snik Snak er en kombineret bar og tapasrestaurant, som formår at forene det bedste fra tapaskøkkenet med det bedste fra baruniverset i flotte, festlige omgivelser. Det er et oplagt sted at starte en god aften i byen.

Café Chino

Café Chino kan du selv sammensætte dit eget tapasbræt ud fra spisestedets store udvalg af lækre lune retter, gode oste, søde retter, delikate pålæg og velsmagende oliven. Når du bestiller et tapasbræt, bliver det serveret med rugbrødschips, brød, rugbrød og smør ad libitum. Du kan få fem tapasretter inklusiv to slags tilbehør for 169 kroner.

Mona Lisa

Du kan nyde et væld af delikate småretter fra det italienske køkken hos Ristorante Mona Lisa i Brandts Passage. Her kan du vælge mellem fem forskellige tapasmenuer, som bugner med lækre oste, pølser, grøntsager, pestoer, tapenader, oliven og godt brød. Nogle af menuerne byder også på velsmagende anretninger med frisk fisk. Tapasanretningerne kan spises i restauranten eller købes som take-away.

l’Cobert de CANblau

På Arkaden Food Market finder du den lille, charmerende spanske tapasbar l’Cobert de CANblau. Her kan du få klassiske, autentiske tapasretter men også en række af innovative tapas, som ofte indeholder alternative burgere og hotdogs. Du kan få fire velsmagende tapasanretninger for 125 kroner.

Riceteria

Cafeen Riceteria på Mageløs 1 føjede i sidste uge et nyt tapaskoncept til menuen, så nu kan du få tapas i det hyggelige pastelfarvede Rice-univers. Lige så farverig indretningen og interiøret er, lige så farverig er deres flotte tapasanretninger, som er et mix af sprøde, friske grøntsager og lækre oste, pølser, skinker, patéer og nødder.

Du kan vælge mellem tre forskellige tapastallerkener: en “funky veggie” med friske, farvestrålende grøntsager til 89 kroner, en ”funky meat/cheese” med et delikat udvalg af nødder, skinke, pølse, paté og ost til 149 kroner eller en ”the full funky” med både grønt, kød, ost og nødder til 189 kroner.

Læs mere om Riceterias nye tapaskoncept i MigogOdenses artikel her.

Også tapas på de fleste af byens vinbarer

På de fleste af Odenses vinbarer kan du få serveret tapas i forskellige versioner. Her på MigogOdense skrev vi tilbage i december om byens fire vinbarer, S’vineriet, Noé, Lalou og Amy’s, som du kan læse om lige her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00