Odenses nye store gadefest: Natklubkonger er kommet på plakaten

Skrevet af: Michael Qureshi
TooManyLeftHands spiller til Generator
TooManyLeftHands spiller til Generator

De seneste tre år har vi været vant til Karrusel, som har været Odenses svar på Distortion.

Sidste år trak gadefesterne over 25.000 deltagere. Men tidligere på året opsagde Odense Kommune samarbejdet med folkene bag Karrusel, og i år hedder det så Generator.

Gadefesterne finder sted torsdag den 6/9 til lørdag den 8/9.

Man behøver heldigvis ikke at bekymre sig over, hvorvidt niveauet på kunstnerne bliver højt. Senest har Generator afsløret kongerne af den danske natklubscene TooManyLeftHands som et af hovednavnene.

De er i forvejen på Tour i landet med TooManyLeftHands & Friends i samarbejde med Royal Unibrew. Her plejer de som regel at hive nogle vilde navne med på scenen, som i den grad får gadefesten op på kogepunktet.

Derudover har Generator meldt stærke navne som Kongsted, Benal, Faustix, Nonsens, Pelle Peter Jensen og Alexander Oscar som en del af det sprøde line-up.

Lokale folk bag den nye gadefest

Studerende og andre festglade odenseanere får også de kommende år mulighed for at deltage i en stor tredages studiestartsfest på Odenses gader, men de næste studiestartsfester vil få en stærkere lokal forankring end hidtil set.

Odense Kommune har indgået en aftale med foreningen We Celebrate Odense. Foreningen er stiftet af Studenterhuset, Posten, Ungdomshuset og Warehouse Festival, og stifterne har bred erfaring med at arrangere store events.

Det var et enigt Økonomiudvalg, der har peget på We Celebrate Odense.

“Studiestartsfesten er en vigtig festival i en stor studieby som Odense, og derfor er jeg meget glad for, at vi nu har indgået en aftale med en arrangør, der har stor erfaring med events, og som samtidig sikrer en solid forankring i Odenses kreative miljøer.

Jeg er overbevist om, at de vil skabe en fantastisk velkomst for de studerende og vil sikre en større synlighed året rundt,” sagde Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel ved præsentationen.

Vil skabe en kæmpe fest i Odense

Foreningen bag den nye studiestartsfest får et tilskud på 1,5 mio. kr. i 2018 faldende til 1,4 mio. kr. i 2020, og en sponsoraftale på 200.000 kr. årligt fra 2018 til 2020.

“Vi er stolte over at få opgaven med at skabe studiestartsfesten i Odense. Vi glæder os til at skabe en kæmpe fest for byens studerende og sætte vores markante præg på byen den første weekend i september.

Festen hedder Generator, fordi arrangører, græsrødder og studerende sammen vil generere fest, fællesskab og kreativitet,” siger Anja Følleslev, formand i We Celebrate Odense.

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Sprøde præmier på højkant: Arkaden holder Chips Banko

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

“BANKO!”

Findes der nogen bedre fornemmelse end at lægge brikken på det sidste tal i en række og kunne løfte hænderne i triumf, mens man råber de forløsende ord?

Det tror vi ikke … ooooog så alligevel.

Fordi hvad hvis præmien var chips i lange baner?

Den er faktisk god nok, fordi Arkaden Street Food afholder Chips Banko på torsdag den 27. februar fra kl. 19.00 til 22.00, hvor du kan konkurrere om et udvalg af danskernes yndlingssnack.

Lækre præmier fra KiMs Chips

De sprøde præmier stammer fra chips-imperiet KiMs, som i januar åbnede et stort outlet i Odense, hvor du kan finde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Det bliver dermed en aften med traditionel banko og et usædvanligt udvalg af præmier.

Læs mere om Chips Banko her.

Hvad: Chips Banko
Hvor: Arkaden Street Food, Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: 27. februar, kl. 19.00-22.00

Succesen gentages: Kom på heldagskursus hos Mortens Chokolade

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Findes der noget bedre end et stykke chokolade?

Det skulle da lige være en hel dag dedikeret til den geniale spise.

Mortens Chokolade gentager succesen og inviterer søndag den 19. april igen til heldagskursus i hans famøse chokoladebutik.

Her kan du for det første blive klogere på chokoladevidenskaben, få en grundig indføring i chokoladen og ikke mindst blive guidet gennem arbejdet med den og samtidigt høre om, hvorfor det er vigtigt at temperere chokoladen.

Chokolademageren Morten Aagaard, der er indehaver af chokoladebutikken, er dagens lærer, og han vil undervise dig i alt fra tempereringsmetoder, hvordan man laver fyld, flødeboller, dekoration af fuldt chokolade og meget, meget andet.

Lav din egen chokolade

Formålet med kurset er, at deltagerne selv vil opnå de nødvendige færdigheder til at kunne arbejde med chokolade hjemme i deres eget køkken – og efter kurset må du selvfølgelig også tage din egen produktion med hjem.

Undervejs er der ligeledes mulighed for at smage forskellige af Mortens Aagaards signaturchokolader sammen med en kop kaffe eller te.

Kurset tager 7 timer og koster 1050 kr. + råvarer.

Aldersgrænsen er 15 år, og niveauet er tilpasset både begyndere og øvede.

Du kan læse mere om chokoladekurset her

Gratis levering: Få bragt en skøn 7-retters vintermenu lige til døren

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Smageriet
Foto: Smageriet

Forkæl dine gæster med en lækker vintermenu, der rummer alle de bedste råvarer denne sæson har at byde på – og helt uden du skal røre en finger.

Udnyt de kolde og mørke vinteraftener til at invitere dine bedste venner eller dine kære til middag hjemme i hyggelige rammer. Er du dog ikke typen, der synes 3-4 timer i køkkenet er den rette måde at bruge tiden, så findes der heldigvis gode råd for det.

Smageriets dygtige kokke har nemlig sammensat en smagfuld 7-retters menu, der bl.a. byder på helstegt rosa oksemørbrad, hvidløgsstegt kyllingebryst, porchetta speziata, flødebagte kartofler og raffinerede vintersalater.

Menuen leveres færdigtilberedt og anrettet på hvidt porcelæn – lige til at sætte på bordet.

Foto: Smageriet

Bestil forret for 39 kr. og få desserten med for kun 1 kr.

Det er ingen hemmelighed, at Smageriet vil dig det godt, men i øjeblikket vil de dig det altså rigtig godt.

Alle ved, at intet fuldender den perfekte middag som en indbydende forret og en lækker dessert, og det har kokkene altså også taget højde for.

Foto: Smageriet

Kom godt fra start og sæt rammerne for en delikat aften med røget laks med rapsoliemayo, agurk, karse og rugbrødscroutoner og rund af med æblekage med kanel og sprød crumble serveret med vaniljecremefraiche. Med sådan en afslutning på en dejlig aften kan dine gæster næsten ikke gå andet end meget glade og tilfredsstillede hjem.

Brug rabatkoden og få gratis levering

Smageriet har mange års erfaring med at levere mad til både små og store arrangementer rundt omkring i landet, og faktisk er intet arrangement for stort til, at de vil påtage sig ansvaret og stå for at kokkerere en lækker menu til dit selskab.

Foto: Smageriet

Smageriet står til rådighed for personlig vejledning alle ugens dage og du kan tilpasse din bestilling indtil 8 dage før levering.

Lige nu kan du som MigogOdense-læser få gratis levering, når du bestiller din vintermenu hos Smageriet ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april. Brug blot denne rabatkode: FEB20-O.

Se hele menuen og bestil din vintermenu her.

Hvad: Vintermenu fra Smageriet
Hvor: Kan leveres i hele landet (dog kun brofaste øer)
Hvornår: Leveres frem til d. 1. april 2020
Hvor meget: 7 retter for 145 kr. per kuvert (ekskl. miljøtillæg). Bestil forret for 39 kr. og få dessert med for kun 1 kr. per kuvert. Min. 10 kuverter.

Gratis levering med rabatkoden FEB20-O. Rabatkoden gælder ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.