Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odenses nye vartegn indviet: Du kan nu opleve det magiske hus til halv pris

Af Michael Qureshi

I dag blev Odenses nye vartegn H.C. Andersens Hus officielt indviet af H. M. Dronningen.

Efter åbningsceremonien fik H.M. Dronningen en rundvisning i museets medrivende udstillinger og kom helt tæt på den verdenskendte forfatters poetiske univers og fortællinger.

Det var en stolt borgmester der i dag bød velkommen til byens nye vartegn med åbningstalen ved den officielle indvielse for H.C. Andersens Hus:

“Det er en kæmpe glæde, at vi nu officielt indvier et af Danmarks mest ambitiøse og moderne museer.

H.C. Andersen er så stor en del af odenseanernes fælles identitet og med det nye museum får vi mulighed for at udforske hans forfatterskab og eventyr på nye måder, som bidrager til byens samhørighed.

Derfor er det på alle måder en fantastisk og forløsende dag i dag,” lød det fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i åbningstalen.

Fanger både børn og voksne

Også Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden, der har leveret den substantielle støtte til det ambitiøse museumsbyggeri, holdt tale ved indvielsen.

“H.C. Andersen er nok vores allerstørste digter. Han fanger både børn og voksne med sine eventyrlige fortællinger, som mennesker over hele verden den dag i dag kan spejle sig i.

Det er vores håb, at vi med det nye museum har nærmet os kernen i H.C. Andersens univers.”

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) var ligeledes blandt talerne ved indvielsen:

“Det er en stor dag for byen og for H.C. Andersen.

For det første er der tale om et enestående museum for en eventyrlig digter, og for det andet tørster vi efter kulturelle oplevelser efter en lang og hård nedlukning.

Især vores børn og unge har lidt afsavn, så det er en ekstra stor fornøjelse at kunne åbne fantasiens døre for dem med en udstilling og et hus om vores verdensberømte digter, som sætter Odense på verdenskortet,” sagde han.

Oplev det magiske H.C. Andersens Hus til halv pris

Helt efter planen er der tale om en soft opening, hvor museets døre åbnes for publikum mens der færdiggøres og løbende testes i udstillingerne.

For selvom store dele af museet er færdigt, er der dele af museet, der stadig ikke står helt klar:

“COVID-nedlukningen har jo ikke overraskende givet nogle udfordringer undervejs, og derfor vil der være enkelte dele af museet, som endnu ikke er helt klar, når vi åbner.

Når vi alligevel vælger at prioritere en soft opening, hvor vi gradvist åbner mere og mere op hen over sommeren, er det fordi vi gerne vil tilbyde magiske og kunstneriske oplevelser i særklasse til alle de mange mennesker, der kommer til at holde ferie herhjemme i år eller har mulighed for at rejse til byen,” uddyber direktør på Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen.

Derfor har Odense Bys Museer valgt at give halv pris på billetten indtil videre til og med 31. juli 2021.

I hele juli vil museet være åbent kl. 14-22, sådan at teknikere og håndværkere kan have uhindret adgang i dagtimerne til at få de sidste detaljer på plads.

Fra 1. august skifter åbningstiden til det normale: kl. 9-19.

Billetter kan forudbestilles på www.hcandernsenshus.dk.

Del artikel

Andre læser også