Odenses største udendørs loppemarked: Åbner sæsonen næste weekend

Skrevet af: Redaktionen

Hvis du er en af dem, der finder lykken ved at gå på eventyr og lede efter sjove genstande på loppemarkeder, så er der gode nyheder til dig.

Nu starter “sommer” sæsonen for Odenses største udendørs loppemarked nemlig.

Over vinteren har Odense Loppemarked holdt deres populære loppemarkeder i Storms Pakhus, men fra søndag den 25. marts rykker de igen ud på Havnepladsen på Odense Havn.

Sydhavsstemning på Odense havn

Sæsonen strækker sig frem til søndag den 21. oktober, og der er åbent for salg fra klokken 09 til 15. Det betyder, at du 31 søndage i træk har mulighed for at komme forbi og finde guld på havnen, og du er ikke alene om at glæde dig:

”Jeg glæder mig meget til at komme i gang igen på havnen. Vil finder altid på noget nyt i løbet af sæsonen, så der er noget at glæde sig til. Vi har et stort fast publikum og stande med alverdens ting fra små nipsnåle til store tøjelefanter, og så er der bare en fantastisk stemning,” siger Per Posborg, som har været arrangør af Odense Loppemarked i 13 år.

Da Per Posborg startede Odense Loppemarked for 13 år siden, havde han aldrig forestillet sig, at det ville blive så populært, som det er i dag:

”For 13 år siden havde jeg en lille drøm om at lave et lille beskedent loppemarked her på havnen. Jeg kommer selv fra Sydspanien og savnede den hyggelige sydhavsstemning, som man finder på markeder i Spanien.

Derfor ville jeg skabe et tilsvarende marked her i Odense, som kunne det samme. Der har åbenbart været et behov for sådan et marked, for i dag er vi Odenses største udendørs loppemarked,” siger Per Posborg.

En fantastisk placering

Havnen har igennem de sidste 10 år gennemgået en enorm forvandling og er blevet til et mere og mere betydningsfuldt samlingspunkt i Odense. Det skyldes blandt andet Havnebadet, Havnekulturfestival, Promenadebyen og et hav af andre nye boligkomplekser, som skyder op overalt i nærheden af havnen. Og midt i alt det ligger loppemarkedet som en farverig perle, der skaber liv og glæde søndag efter søndag.

”I dag betyder placeringen på havnen noget helt specielt, fordi der er sket så meget i området i løbet af de sidste år. Jeg mener bestemt, at loppemarkedet har været med til at gøre området mere attraktivt og skabe noget af den gode atmosfære, som man oplever på havnen i dag,” siger Per Posborg.

Nye tiltag i år

”Vi har en kaffevogn, hvor man kan købe rundstykke, kage og kaffe, og i år får vi tilmed besøg af en pandekagecykel og en isbod, så der er endnu mere at hygge sig med, når man går rundt på pladsen,” siger Per Posborg.

Loppemarkedet på havnen fik i Fyens Stifttidende prisen som Odenses bedste loppemarked, og loppemarkedet er også blevet nævnt flere andre steder som et af landets bedste loppemarkeder, for eksempel i Magasinet Liv, Alt For Damerne og Boligmagasinet.

Og i forsommeren kan du endda se optagelser fra loppemarkedet i programmet Loppe Deluxe på TV2.

Få mere information om Odense Loppemarked og book en stadeplads her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00