Odenses store gadefest starter i næste uge: Det skal du opleve til Generator

Skrevet af: Redaktionen

Så er det i næste uge, at der er studiestart, hvilket også markerer åbningen på Odenses store gadefest, Generator.

Og den fede festival lægger lægger hårdt ud fra starten allerede fra torsdag d. 5. september.

Det er i år gjort nemt at finde venues under Generator, da indgangene til alle festerne er markeret med stemningsfulde tunneller.

Torsdag

Torsdagens store startfest begynder i Farvergården, og du finder adgang ved at søge efter den første farverige tunnel på Pantheonsgade.

Denne vil føre dig direkte ind i festens første hjerte, hvor Anek står klar med pumpende toner på tagryggen fra klokken 17:00.

Deres tagscene er dog ikke den eneste af sin slags, og der leveres også lækker musik fra Farvergårdens anden scene fra klokken 18:00, mens hele området desuden disker op med forsyninger i form af solide bartilbud og godt med siddepladser til de pauseramte, mens det også er muligt at fylde tanken med lækker streetfood.

Klokken 18:00 bliver det nemlig muligt at forcere den næste charmerende passage ind til Amfipladsen, hvor Lord Siva og TooManyLeftHands byder op til nydelse i de omhyggeligt udsmykkede omgivelser, og hvor de farverige barer og den åbne plads sikrer dig en fantastisk aften.

Tag nye og gamle venner under armen, når pladsen foran Studenterhuset bliver et menneskeligt mødested – og selv om det udendørs rabalder må takke af klokken 23, så er det absolut ikke slut med torsdagens oplevelser.

Følg den næste tunnel ind på Studenterhuset, hvor du møder denne torsdagens udgave af Black Forest, den sorte skov glimtet op af mange små lys.

Det lokale musikalske kollektiv WATERPLZ byder op til dans fra den elektroniske kunsts bedste side, som den kendes i Odense, og sikrer dig moves i et opildnende tempo, lige indtil dansen går igennem skosålen klokken 02:00. T

Torsdagen udbyder altså seks timers sjov, hvor du som studerende kan sikre dig en dagsbillet til blot 190 kroner.

Der er dog fordele i at købe et partout-armbånd. Ikke alene giver armbåndet fuld og fed adgang til alle festens dage, men du får desuden mulighed for at nyde godt af rabatter fra adskillige af byens restauratører og andre serviceudbydere mens Generator står på.

Torsdagens tider:

Farvergården 17:00-23:00

Amfipladsen 18:00-23:00

Black Forest Studenterhuset 22:00-02:00

Foto: Generator

Fredag

Der er dømt stor gadefest, når Generator åbner alle sluserne i indre by for dem, der kan lide at feste.

Blot 150 meter fra torsdagens venue, finder du en DJ nær Arkaden, som fra klokken 13:00 spiller dig velkommen til dagens fest.

Du skal blot fortsætte og følge lyden ned mod Sankt Anne Plads, hvor de helt store scener er blevet sat op.

Generator indbyder nemlig til fælles fredagsbar med byens fredagsbarer, og pladsen er rigget op med barer og bartendere fra alle Odenses større studier.

Hver bar medbringer sit specielle humør og venlige personale, mens de også byder op til særegne indslag. Der går eksempelvis rygter om at Oktagonen fra Syddansk Universitets fredagsbar Nedenunder aflægger pladsen et visit.

Der er masser af siddepladser og flydende glæder.

På Sankt Anne Plads finder du også en af dagens mest begivenhedsrige scener.

Der er bl. a. en konkurrence i burgerspisning, der er glimmerpigerne fra Glitter´R´us og der er den ærværdige turnering kendt som Fynsmesterskaberne i bilkort.

Swapfiets har også en station hvor du kan komme og få fikset din cykel.

Til at holde styr på alt det, har Generator erhvervet sig en af de fremmeste konferencier i det danske øhav – her er tale om Lyttelappernes Leder, Fredagsbarens Fremmeste Fejrer, Dansens Direktør, Forføreren fra Faaborg – DJ Harske Hubbi.

Klokken 16:00 skiftes der tempo på Sankt Anne Plads og den massive lyd som den vil pumpe ud fra bunden af Sankt Anne Plads.

Der er intet her der minder om baggrundsmusik, for asfalten bliver nemlig pløjet op af alt fra lokale lydeksperter til navne som Navid og selveste KATO.

Skråt overfor Sankt Anne Plads, på Smedestræde, finder du også en DJ Battle af en helt særlig slags.

Højt til himmels duellerer nogle af byens fremmeste lokale discjockeys om lytternes gunst, men det hele serveres i silence-format, et efterhånden ganske kendt koncept på disse kanter.

Fra klokken 15:00-19:00, kan de yngste trække i et headset, og afgøre hvilken DJ der fortjener folkets gunst – og fra klokken 19:00-24:00 bliver det muligt for de mere voksne sjæle at gøre dansen efter.

Silent Disco indbyder til en helt særlig interaktiv oplevelse, hvor der er plads til fest og larm for dig selv og sammen med andre, mens du som dommer afgør hvad der gør sig som den bedste fest i denne duellerende test.

Lige på hjørnet af Smedstræde og Mageløs finde du desuden en scene for dem, der godt kan lide det alsidige program, og den serverer alt indenfor de genrer, Generator udbyder når Studenterhusets scene byder velkommen til lokale DJ´s fra Bas under byens bro og Ambassaden.

Posten sætter sin scene op lidt længere nede, hvor det er muligt at få et slag rock til sin fadøl, og der kan du blandt andre rocke hårdt ud med den lokale helterapper Timur og tyske Komfortrauschen, der bringer blodet i rytmisk kog med deres instrumentale techno.

Ungdomshuset rigger en scene op i Filosofihaven, der gæstes af lokal reggae og rock fra bl. a. Fennec on Fire.

Slutteligt kan du bevæge dig ind i det allerinderste af Odense Bys hjerte, lige på krydset af Kongensgade og Vestergade, hvor Smash the Party lægger an med en scene, og rykker dig rundt med nogle af de bedre aktører på den danske edm scene.

Vi kan her nævne at Kongstad tager noget af sit tungere arsenal med, mens du især også kan glæde dig til at Snavs sender lydbølger ud i odenses gader.

Fredagens tider

Det hele kører fra klokken 13:00

Fælles Fredagsbar: 13:00-24:00

DJ Akademi : 13.00 -20.00

Silent Disco: Børn 15:00-19:00 & Unge og voksne: 19:00-24:00

Soir Scenen: 16:00 – 24.00

Smash The Party: 20.00 – 24.00

Posten: 16.00 -24.00

Ungdomshuset: 16.00 – 24.00

Lørdag

Så er det blevet tid til den store finalefest. Flakhaven er stedet hvor du finder den store tunnelindgang til Odenses venlige kvarter Klingenberg, men du kan være sikker på at det ikke ligner sig selv.

På Klingenberg bag Generators hegn finder du først Urbanscenen, som fra klokken 17:00-24:00 sender solid steming og sørger for en kæmpe fest.

På denne scene finder du Fraads, Statisk, Kalliyah, MONTI og ICEKIID Black Forest er også blomstret op her i Sankt Knuds knudepunkt, og fra klokken 17:00 kan du træde ind i den magiske og mørke skov, hvor der er musikalsk understøttelse til en helt særlig stemning og gode tider i godt selskab.

Den tætte skov er som en anden verden midt i byen, og tilbyder dig en dimensionel rejse mellem by, kultur og fest, hvis lige ellers ikke er at finde denne lørdag.

Mainstage åbner klokken 18:00, og er nem at finde lige ved indgangen. Denne udløser i sandhed finalefesten, når Generator skal skydes hele vejen til homerun med et brag af af en oplevelse fra nogle af de bedste aktører der gæster Odense, som for eksempel Martin Jensen som vi virkelig har glædet os til at præsentere for jer alle sammen.

Lørdagens tider

Urbanscenen: 17:00-24:00

Black Forest: 17:00- 01.00

Main Stage: 18:00-01:00

Billet og line up kan findes her

 

Store ændringer på ringvej i Odense: Vejarbejde igangsættes mandag

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Kommune har igangsat en række initiativer for at forbedre trafikforholdene i myldretiden ind og ud af Odense.

Her ændrer man Kløvermosevej på strækningen mellem Roesskovsvej og Sdr. Boulevard, så der bliver 2 spor i retning mod Sdr. Boulevard og 1 spor i retning mod Roesskovsvej.

Ændringen vil forbedre rejsetiden for de bilister, der kører i retning mod Sdr. Boulevard – især i myldretiden.

Det skriver Odense Kommune i et informationsskriv til borgere og pressen.

Forbedringen betyder desuden, at alle køresporene bliver smallere, da der fremover vil være 3 spor i stedet for 2.

Hastighedsbegrænsningen vil fortsat være 60 km/t i begge retninger, og i retning mod Sdr. Boulevard vil der ikke længere være sammenfletninger. Dette skaber mere tryghed og bedre trafiksikkerhed.

For at få sat ændringerne i kraft igangsætter man et vejarbejde fra mandag, som midlertidigt vil påvirke trafikken.

Venstresvingsbanen til friluftsbadet og kolonihaverne ved Elsesmindevej nedlægges, så man fremover kun må køre højre ind og højre ud.

Dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej 

Derudover etableres der en dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej, så man kan cykle til og fra friluftsbadet/kolonihaverne uden at skulle krydse 3 kørespor på Kløvermosevej.

Arbejdet udføres frem til december 2019.

De første dele af arbejderne gennemføres som natarbejde på hverdage i tidsrummet 22.00-05.00.

Arbejdet flytter sig og vil ikke foregå samme sted hver nat:

  • Strækningen mellem Sdr. Boulevard og Falen udføres den 23/9-27/9
  • Strækningen mellem Falen og Roesskovsvej udføres den 30/9-8/10

Der etableres venstresvingsforbud til og fra Elsesmindevej fra mandag den 30. september. Venstresvingsforbuddet er permanent.

Anlægsarbejderne med cykelstien vil foregå i dagtimerne efter den 8/10.

 

Bliv billigt efterårsklar: Populære Veras Market vender retur i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

Det populære Veras Market er tilbage på Storms Pakhus på søndag d. 22. september kl. 11-16

Som traditionen følger, indtager vintagemarkedet pakhuset hver 2. og 4. søndag i måneden.

Denne gang er det med skarpt fokus på efterårsgarderoben.

Smut forbi Storms Pakhus 22. september og bliv efterårsklar med loppefund fra 40 trendy stande.

Gør et kup

Selvom Veras især er kendt for vintagetøj, vil du finde et bredt udvalg af genbrugsskatte; både unikke vintagesager, mærkevarer i høj kvalitet og trendy high-street.

Veras er en bæredygtig start-up stiftet af iværksætteren Rebecca Vera, der har to faste tøjmarkeder i Odense og i København, to byttebutikker, en webshop og et digitalt genbrugsmagasin.

I Veras kan man forny sin garderobe bæredygtigt ved at bytte sit tøj til nyt i Veras tøjbytte, sælge ud med en stand på markedet eller købe unikke genbrugsvarer i butik og på marked.

Hvad: Veras Market Sneaker Edition

Hvor: Storms Pakhus. Seebladsgade 21. 5000 Odense

Hvornår: 22. september, 11.00-16.00

Stor dag på Væddeløbsbanen: Lørdag er der både galop og speedway

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

I morgen lørdag d. 21. september er en af de allerstørste dage på Fyens Væddeløbsbane.

Her er der både de heste, vi normalt ser på en væddeløbsbane, men lørdag er der endnu flere hestekræfter i løbet af dagen.

Som noget helt særligt har man nemlig en anden type hestekræfter på banen denne dag, da der er speedway-opvisning med landsholdstalenterne Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Fyens Væddeløbsbane har sørget for spændende spil, aktiviteter for børn, god mad og meget mere.

Vejret bliver godt

Vejret runder også de 20 grader lørdag, så der er god grund til udendørsaktivitet.

Tag gerne en picnickurv under armen og nyd en sensommerdag fyldt med gode oplevelser, stemning og spænding på lægterne.

McDonalds Odense uddeler cheeseburger vouchers ved indgangen.

Entréprisen for voksne er 50 kr.

Billetten kan benyttes i spilleboden og har en værdi af 20 kr.

Entrebilletten giver også adgang til væddeløbsbanen dagen efter, hvor der afvikles travløb samt adgang til Casino Odense + en lille fadøl.

Lørdagens program

Kl. 9.00-12.00: SpeedwayKids for børn og voksne – Børn kan prøve en minicrosser. Se også hvordan en speedwaykører bor i sin kassebil.
Kl. 12.00: Hoppeborg åbner og ponytræk starter.
Kl. 12.45: Løbsdagen starter – 1. galopløb.
Kl. ca. 14.00 (efter 3. løb) Deltagere i hattekonkurrence skal gå til vindercirkel.
Kl. 16.00: Speedway med landsholdstalenter Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Tag din flotteste hat på og deltag i hattekonkurrencen. Der kåres dagens flotteste herre-, dame- og børnehat.

Besøg Rookies Corner og lær at spille på heste. På banen har de denne weekend lavet et Rookies Corner.

Har du aldrig været på en væddeløbsbane før eller leder du bare efter et ekstra staldtip, så kig forbi hjørnet for nybegyndere.