Odenses store gadefest starter i næste uge: Det skal du opleve til Generator

Skrevet af: Redaktionen

Så er det i næste uge, at der er studiestart, hvilket også markerer åbningen på Odenses store gadefest, Generator.

Og den fede festival lægger lægger hårdt ud fra starten allerede fra torsdag d. 5. september.

Det er i år gjort nemt at finde venues under Generator, da indgangene til alle festerne er markeret med stemningsfulde tunneller.

Torsdag

Torsdagens store startfest begynder i Farvergården, og du finder adgang ved at søge efter den første farverige tunnel på Pantheonsgade.

Denne vil føre dig direkte ind i festens første hjerte, hvor Anek står klar med pumpende toner på tagryggen fra klokken 17:00.

Deres tagscene er dog ikke den eneste af sin slags, og der leveres også lækker musik fra Farvergårdens anden scene fra klokken 18:00, mens hele området desuden disker op med forsyninger i form af solide bartilbud og godt med siddepladser til de pauseramte, mens det også er muligt at fylde tanken med lækker streetfood.

Klokken 18:00 bliver det nemlig muligt at forcere den næste charmerende passage ind til Amfipladsen, hvor Lord Siva og TooManyLeftHands byder op til nydelse i de omhyggeligt udsmykkede omgivelser, og hvor de farverige barer og den åbne plads sikrer dig en fantastisk aften.

Tag nye og gamle venner under armen, når pladsen foran Studenterhuset bliver et menneskeligt mødested – og selv om det udendørs rabalder må takke af klokken 23, så er det absolut ikke slut med torsdagens oplevelser.

Følg den næste tunnel ind på Studenterhuset, hvor du møder denne torsdagens udgave af Black Forest, den sorte skov glimtet op af mange små lys.

Det lokale musikalske kollektiv WATERPLZ byder op til dans fra den elektroniske kunsts bedste side, som den kendes i Odense, og sikrer dig moves i et opildnende tempo, lige indtil dansen går igennem skosålen klokken 02:00. T

Torsdagen udbyder altså seks timers sjov, hvor du som studerende kan sikre dig en dagsbillet til blot 190 kroner.

Der er dog fordele i at købe et partout-armbånd. Ikke alene giver armbåndet fuld og fed adgang til alle festens dage, men du får desuden mulighed for at nyde godt af rabatter fra adskillige af byens restauratører og andre serviceudbydere mens Generator står på.

Torsdagens tider:

Farvergården 17:00-23:00

Amfipladsen 18:00-23:00

Black Forest Studenterhuset 22:00-02:00

Foto: Generator

Fredag

Der er dømt stor gadefest, når Generator åbner alle sluserne i indre by for dem, der kan lide at feste.

Blot 150 meter fra torsdagens venue, finder du en DJ nær Arkaden, som fra klokken 13:00 spiller dig velkommen til dagens fest.

Du skal blot fortsætte og følge lyden ned mod Sankt Anne Plads, hvor de helt store scener er blevet sat op.

Generator indbyder nemlig til fælles fredagsbar med byens fredagsbarer, og pladsen er rigget op med barer og bartendere fra alle Odenses større studier.

Hver bar medbringer sit specielle humør og venlige personale, mens de også byder op til særegne indslag. Der går eksempelvis rygter om at Oktagonen fra Syddansk Universitets fredagsbar Nedenunder aflægger pladsen et visit.

Der er masser af siddepladser og flydende glæder.

På Sankt Anne Plads finder du også en af dagens mest begivenhedsrige scener.

Der er bl. a. en konkurrence i burgerspisning, der er glimmerpigerne fra Glitter´R´us og der er den ærværdige turnering kendt som Fynsmesterskaberne i bilkort.

Swapfiets har også en station hvor du kan komme og få fikset din cykel.

Til at holde styr på alt det, har Generator erhvervet sig en af de fremmeste konferencier i det danske øhav – her er tale om Lyttelappernes Leder, Fredagsbarens Fremmeste Fejrer, Dansens Direktør, Forføreren fra Faaborg – DJ Harske Hubbi.

Klokken 16:00 skiftes der tempo på Sankt Anne Plads og den massive lyd som den vil pumpe ud fra bunden af Sankt Anne Plads.

Der er intet her der minder om baggrundsmusik, for asfalten bliver nemlig pløjet op af alt fra lokale lydeksperter til navne som Navid og selveste KATO.

Skråt overfor Sankt Anne Plads, på Smedestræde, finder du også en DJ Battle af en helt særlig slags.

Højt til himmels duellerer nogle af byens fremmeste lokale discjockeys om lytternes gunst, men det hele serveres i silence-format, et efterhånden ganske kendt koncept på disse kanter.

Fra klokken 15:00-19:00, kan de yngste trække i et headset, og afgøre hvilken DJ der fortjener folkets gunst – og fra klokken 19:00-24:00 bliver det muligt for de mere voksne sjæle at gøre dansen efter.

Silent Disco indbyder til en helt særlig interaktiv oplevelse, hvor der er plads til fest og larm for dig selv og sammen med andre, mens du som dommer afgør hvad der gør sig som den bedste fest i denne duellerende test.

Lige på hjørnet af Smedstræde og Mageløs finde du desuden en scene for dem, der godt kan lide det alsidige program, og den serverer alt indenfor de genrer, Generator udbyder når Studenterhusets scene byder velkommen til lokale DJ´s fra Bas under byens bro og Ambassaden.

Posten sætter sin scene op lidt længere nede, hvor det er muligt at få et slag rock til sin fadøl, og der kan du blandt andre rocke hårdt ud med den lokale helterapper Timur og tyske Komfortrauschen, der bringer blodet i rytmisk kog med deres instrumentale techno.

Ungdomshuset rigger en scene op i Filosofihaven, der gæstes af lokal reggae og rock fra bl. a. Fennec on Fire.

Slutteligt kan du bevæge dig ind i det allerinderste af Odense Bys hjerte, lige på krydset af Kongensgade og Vestergade, hvor Smash the Party lægger an med en scene, og rykker dig rundt med nogle af de bedre aktører på den danske edm scene.

Vi kan her nævne at Kongstad tager noget af sit tungere arsenal med, mens du især også kan glæde dig til at Snavs sender lydbølger ud i odenses gader.

Fredagens tider

Det hele kører fra klokken 13:00

Fælles Fredagsbar: 13:00-24:00

DJ Akademi : 13.00 -20.00

Silent Disco: Børn 15:00-19:00 & Unge og voksne: 19:00-24:00

Soir Scenen: 16:00 – 24.00

Smash The Party: 20.00 – 24.00

Posten: 16.00 -24.00

Ungdomshuset: 16.00 – 24.00

Lørdag

Så er det blevet tid til den store finalefest. Flakhaven er stedet hvor du finder den store tunnelindgang til Odenses venlige kvarter Klingenberg, men du kan være sikker på at det ikke ligner sig selv.

På Klingenberg bag Generators hegn finder du først Urbanscenen, som fra klokken 17:00-24:00 sender solid steming og sørger for en kæmpe fest.

På denne scene finder du Fraads, Statisk, Kalliyah, MONTI og ICEKIID Black Forest er også blomstret op her i Sankt Knuds knudepunkt, og fra klokken 17:00 kan du træde ind i den magiske og mørke skov, hvor der er musikalsk understøttelse til en helt særlig stemning og gode tider i godt selskab.

Den tætte skov er som en anden verden midt i byen, og tilbyder dig en dimensionel rejse mellem by, kultur og fest, hvis lige ellers ikke er at finde denne lørdag.

Mainstage åbner klokken 18:00, og er nem at finde lige ved indgangen. Denne udløser i sandhed finalefesten, når Generator skal skydes hele vejen til homerun med et brag af af en oplevelse fra nogle af de bedste aktører der gæster Odense, som for eksempel Martin Jensen som vi virkelig har glædet os til at præsentere for jer alle sammen.

Lørdagens tider

Urbanscenen: 17:00-24:00

Black Forest: 17:00- 01.00

Main Stage: 18:00-01:00

Billet og line up kan findes her

 

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.