Odenses store gadefest starter i næste uge: Det skal du opleve til Generator

Skrevet af: Redaktionen

Så er det i næste uge, at der er studiestart, hvilket også markerer åbningen på Odenses store gadefest, Generator.

Og den fede festival lægger lægger hårdt ud fra starten allerede fra torsdag d. 5. september.

Det er i år gjort nemt at finde venues under Generator, da indgangene til alle festerne er markeret med stemningsfulde tunneller.

Torsdag

Torsdagens store startfest begynder i Farvergården, og du finder adgang ved at søge efter den første farverige tunnel på Pantheonsgade.

Denne vil føre dig direkte ind i festens første hjerte, hvor Anek står klar med pumpende toner på tagryggen fra klokken 17:00.

Deres tagscene er dog ikke den eneste af sin slags, og der leveres også lækker musik fra Farvergårdens anden scene fra klokken 18:00, mens hele området desuden disker op med forsyninger i form af solide bartilbud og godt med siddepladser til de pauseramte, mens det også er muligt at fylde tanken med lækker streetfood.

Klokken 18:00 bliver det nemlig muligt at forcere den næste charmerende passage ind til Amfipladsen, hvor Lord Siva og TooManyLeftHands byder op til nydelse i de omhyggeligt udsmykkede omgivelser, og hvor de farverige barer og den åbne plads sikrer dig en fantastisk aften.

Tag nye og gamle venner under armen, når pladsen foran Studenterhuset bliver et menneskeligt mødested – og selv om det udendørs rabalder må takke af klokken 23, så er det absolut ikke slut med torsdagens oplevelser.

Følg den næste tunnel ind på Studenterhuset, hvor du møder denne torsdagens udgave af Black Forest, den sorte skov glimtet op af mange små lys.

Det lokale musikalske kollektiv WATERPLZ byder op til dans fra den elektroniske kunsts bedste side, som den kendes i Odense, og sikrer dig moves i et opildnende tempo, lige indtil dansen går igennem skosålen klokken 02:00. T

Torsdagen udbyder altså seks timers sjov, hvor du som studerende kan sikre dig en dagsbillet til blot 190 kroner.

Der er dog fordele i at købe et partout-armbånd. Ikke alene giver armbåndet fuld og fed adgang til alle festens dage, men du får desuden mulighed for at nyde godt af rabatter fra adskillige af byens restauratører og andre serviceudbydere mens Generator står på.

Torsdagens tider:

Farvergården 17:00-23:00

Amfipladsen 18:00-23:00

Black Forest Studenterhuset 22:00-02:00

Foto: Generator

Fredag

Der er dømt stor gadefest, når Generator åbner alle sluserne i indre by for dem, der kan lide at feste.

Blot 150 meter fra torsdagens venue, finder du en DJ nær Arkaden, som fra klokken 13:00 spiller dig velkommen til dagens fest.

Du skal blot fortsætte og følge lyden ned mod Sankt Anne Plads, hvor de helt store scener er blevet sat op.

Generator indbyder nemlig til fælles fredagsbar med byens fredagsbarer, og pladsen er rigget op med barer og bartendere fra alle Odenses større studier.

Hver bar medbringer sit specielle humør og venlige personale, mens de også byder op til særegne indslag. Der går eksempelvis rygter om at Oktagonen fra Syddansk Universitets fredagsbar Nedenunder aflægger pladsen et visit.

Der er masser af siddepladser og flydende glæder.

På Sankt Anne Plads finder du også en af dagens mest begivenhedsrige scener.

Der er bl. a. en konkurrence i burgerspisning, der er glimmerpigerne fra Glitter´R´us og der er den ærværdige turnering kendt som Fynsmesterskaberne i bilkort.

Swapfiets har også en station hvor du kan komme og få fikset din cykel.

Til at holde styr på alt det, har Generator erhvervet sig en af de fremmeste konferencier i det danske øhav – her er tale om Lyttelappernes Leder, Fredagsbarens Fremmeste Fejrer, Dansens Direktør, Forføreren fra Faaborg – DJ Harske Hubbi.

Klokken 16:00 skiftes der tempo på Sankt Anne Plads og den massive lyd som den vil pumpe ud fra bunden af Sankt Anne Plads.

Der er intet her der minder om baggrundsmusik, for asfalten bliver nemlig pløjet op af alt fra lokale lydeksperter til navne som Navid og selveste KATO.

Skråt overfor Sankt Anne Plads, på Smedestræde, finder du også en DJ Battle af en helt særlig slags.

Højt til himmels duellerer nogle af byens fremmeste lokale discjockeys om lytternes gunst, men det hele serveres i silence-format, et efterhånden ganske kendt koncept på disse kanter.

Fra klokken 15:00-19:00, kan de yngste trække i et headset, og afgøre hvilken DJ der fortjener folkets gunst – og fra klokken 19:00-24:00 bliver det muligt for de mere voksne sjæle at gøre dansen efter.

Silent Disco indbyder til en helt særlig interaktiv oplevelse, hvor der er plads til fest og larm for dig selv og sammen med andre, mens du som dommer afgør hvad der gør sig som den bedste fest i denne duellerende test.

Lige på hjørnet af Smedstræde og Mageløs finde du desuden en scene for dem, der godt kan lide det alsidige program, og den serverer alt indenfor de genrer, Generator udbyder når Studenterhusets scene byder velkommen til lokale DJ´s fra Bas under byens bro og Ambassaden.

Posten sætter sin scene op lidt længere nede, hvor det er muligt at få et slag rock til sin fadøl, og der kan du blandt andre rocke hårdt ud med den lokale helterapper Timur og tyske Komfortrauschen, der bringer blodet i rytmisk kog med deres instrumentale techno.

Ungdomshuset rigger en scene op i Filosofihaven, der gæstes af lokal reggae og rock fra bl. a. Fennec on Fire.

Slutteligt kan du bevæge dig ind i det allerinderste af Odense Bys hjerte, lige på krydset af Kongensgade og Vestergade, hvor Smash the Party lægger an med en scene, og rykker dig rundt med nogle af de bedre aktører på den danske edm scene.

Vi kan her nævne at Kongstad tager noget af sit tungere arsenal med, mens du især også kan glæde dig til at Snavs sender lydbølger ud i odenses gader.

Fredagens tider

Det hele kører fra klokken 13:00

Fælles Fredagsbar: 13:00-24:00

DJ Akademi : 13.00 -20.00

Silent Disco: Børn 15:00-19:00 & Unge og voksne: 19:00-24:00

Soir Scenen: 16:00 – 24.00

Smash The Party: 20.00 – 24.00

Posten: 16.00 -24.00

Ungdomshuset: 16.00 – 24.00

Lørdag

Så er det blevet tid til den store finalefest. Flakhaven er stedet hvor du finder den store tunnelindgang til Odenses venlige kvarter Klingenberg, men du kan være sikker på at det ikke ligner sig selv.

På Klingenberg bag Generators hegn finder du først Urbanscenen, som fra klokken 17:00-24:00 sender solid steming og sørger for en kæmpe fest.

På denne scene finder du Fraads, Statisk, Kalliyah, MONTI og ICEKIID Black Forest er også blomstret op her i Sankt Knuds knudepunkt, og fra klokken 17:00 kan du træde ind i den magiske og mørke skov, hvor der er musikalsk understøttelse til en helt særlig stemning og gode tider i godt selskab.

Den tætte skov er som en anden verden midt i byen, og tilbyder dig en dimensionel rejse mellem by, kultur og fest, hvis lige ellers ikke er at finde denne lørdag.

Mainstage åbner klokken 18:00, og er nem at finde lige ved indgangen. Denne udløser i sandhed finalefesten, når Generator skal skydes hele vejen til homerun med et brag af af en oplevelse fra nogle af de bedste aktører der gæster Odense, som for eksempel Martin Jensen som vi virkelig har glædet os til at præsentere for jer alle sammen.

Lørdagens tider

Urbanscenen: 17:00-24:00

Black Forest: 17:00- 01.00

Main Stage: 18:00-01:00

Billet og line up kan findes her

 

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.