Odenses verdensmester: Viktor Axelsen hyldet på rådhuset

Skrevet af: Morten Hopballe

Mange hundrede odenseanerne stod klar til at hylde Viktor Axelsen, da den lokale badmintonverdensmester i dag blev hyldet på Flakhaven og på Odense Rådhus.

Hyldesten var arrangeret af Odense Kommune i samarbejde med Axelsens barndomsklub, Odense Badminton Klub, og det var borgmester Peter Rahbæk Juel, der tog imod den 23-årige gulddreng.

“At se den måde, hvorpå du vandt VM – og den måde, hvorpå du satte Lin Dan på plads i finalen – var en sand oplevelse. Så tak for det. Også tak for, at du – udover at være verdens bedste badmintonspiller – også er så godt et forbillede for mange unge mennesker, der vil noget med deres liv,” sagde Peter Rahbæk Juel og overrakte derpå blomster, en Odense-plakat og en bog med H. C. Andersen-eventyr på kinesisk til den fynske verdensmester, der i øvrigt taler flydende kinesisk.

Takketalen i Rådhussalen holdt han dog på dansk:

“Jeg fik en fantastisk velkomst og hyldest i København i går, men der er noget helt specielt ved at komme hjem til Odense og se så mange, der er mødt op for at hylde mig. Det er meget rørende, så tusind tak for det,” sagde Viktor Axelsen og tilføjede:

“Det er kæmpestort for mig at rejse rundt og inspirere folk – specielt børn – til at give den fuld gas. Ikke kun med badminton. Og jeg lægger aldrig skjul på, at jeg er stolt af at komme fra Odense – og jeg vil blive ved med at komme tilbage til byen. Så tak for jeres flotte modtagelse.”

Viktor Axelsen blev historiens tredje danske verdensmester i herresingle, da han i søndags i sæt knuste den kinesiske verdensstjerne Lin Dan med cifrene 22-20, 21-16. Dermed blev han den første danske verdensmester i herresingle, siden Peter Rasmussen vandt VM tilbage i 1997 – i øvrigt samme sted, som i søndags; nemlig skotske Glasgow.

Viktor Axelsen er født og opvokset i Odense, men flyttede for nogle år siden til Valby, hvor han også skiftede til Værløse.

Gode tilbud på burgere og cocktails: Burger Anarchy fylder 6 år

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen fredag d. 7. august er en stor dag for Odense-burgerkæden Burger Anarchy.

Kæden fylder 6 år, og det skal fejres i stor stil. Sådan lyder det fra teamet, og det bliver i deres Flagship restaurant i Gravene 2A i morgen allerede fra klokken 12.00.

Her serveres der kage, som naturligvis er brunsviger. Så man er mere end velkommen til at kigge forbi til et stykke gratis kage.

Masser af sliders med et godt tilbud

Men her slutter fødselsdagsfesten slet ikke. Hele dagen laver de masser af sliders, som er mindre udgaver af deres populære burgere. Man kan få 3 slider for 100 kr. eller 5 for 150 kr. – og det er rigeligt til at blive mæt af.

Klokken 16.00 skænkes der så gratis bobler til de 100 første gæster, der dukker op. Fra klokken 17-24 er der DJ, god stemning og masser af sliders.

Derudover kan man få pitchers: Øl eller Cocktails (1,5L) for kun 95 kr.

Burger Anarchy holder også til med en bod i Storms Pakhus ligesom de har åbnet en streetfood-bod i Esbjerg.

Hvad: Burger Anarchy holder fødselsdagsfest
Hvor: Gravene 2A, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag d. 7. august fra kl. 12.00-24.00

Sushi-kæde åbner i Odense: Spar 50% i hele weekenden

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto sushi
Arkivfoto sushi

Der er gode nyheder til alle sushi-elskere i Odense.

På lørdag d. 8. august åbner sushi-kæden YenSushi i Kongensgade 71, og det gør de med et brag af et åbningstilbud.

Både lørdag og søndag er der 50% på forskellige menuer, så man får rig lejlighed til at spare på deres sushi-kvalitet.

Det er udelukkende et Take Away, og Odense-butikken bliver deres tredje. I forvejen ligger de i Hårby og i Svendborg.

Tredje butik bliver i Odense

Nu udvider de altså på Fyn og rykker midt ind i centrum.

“Sushi findes i forskellige former og typer. Vi vælger at lave de mest efterspurgte og mest populære slags,” lyder det fra YenSushi.

Omkring åbningen i den kommende weekend skriver de;

“Vi åbner vores tredje butik i kæden her i Odense. Det fejrer vi ved at give 50% rabat på udvalgte menuer både den 8. og den 9. august.

Kommer man tidligt på dagen vil der være smagsprøver.”

Hvad: YenSushi åbner
Hvor: Kongensgade 71, 5000 Odense C
Hvornår: Lørdag d. 8. august kl. 12.00

Netop meldt ud: Regeringen dropper at hæve forsamlingsforbuddet

Skrevet af: Redaktionen

Forsamlingsforbuddet hæves ikke til 200 personer på lørdag, som det var ellers planlagt fra regeringens side.

Men med de nuværende stigende smittetal er den beslutning nu ændret, og det forbliver dermed på 100 personer.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

“Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus.

Derfor mener regeringen ikke, at det på nuværende tidspunkt er rigtigt at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200. Vi har netop inddelt åbningen i faser, for at vi forud for hver faseovergang kan tage bestik af situationen,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Får betydning for større arrangementer

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, kommer den fortsatte begrænsning for forsamlinger på mere end 100 personer primært til at få betydning for arrangementer med udendørs stående forsamlinger som for eksempel koncerter.

Der er også stor tvivl om, hvorvidt natklubber, diskoteker samt alle uddannelser får lov til at genåbne i Fase som politikerne snart skal tage stilling til.

Opdateres