MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odenses verdensmester: Viktor Axelsen hyldet på rådhuset

Af Morten Hopballe

Mange hundrede odenseanerne stod klar til at hylde Viktor Axelsen, da den lokale badmintonverdensmester i dag blev hyldet på Flakhaven og på Odense Rådhus.

Hyldesten var arrangeret af Odense Kommune i samarbejde med Axelsens barndomsklub, Odense Badminton Klub, og det var borgmester Peter Rahbæk Juel, der tog imod den 23-årige gulddreng.

“At se den måde, hvorpå du vandt VM – og den måde, hvorpå du satte Lin Dan på plads i finalen – var en sand oplevelse. Så tak for det. Også tak for, at du – udover at være verdens bedste badmintonspiller – også er så godt et forbillede for mange unge mennesker, der vil noget med deres liv,” sagde Peter Rahbæk Juel og overrakte derpå blomster, en Odense-plakat og en bog med H. C. Andersen-eventyr på kinesisk til den fynske verdensmester, der i øvrigt taler flydende kinesisk.

Takketalen i Rådhussalen holdt han dog på dansk:

“Jeg fik en fantastisk velkomst og hyldest i København i går, men der er noget helt specielt ved at komme hjem til Odense og se så mange, der er mødt op for at hylde mig. Det er meget rørende, så tusind tak for det,” sagde Viktor Axelsen og tilføjede:

“Det er kæmpestort for mig at rejse rundt og inspirere folk – specielt børn – til at give den fuld gas. Ikke kun med badminton. Og jeg lægger aldrig skjul på, at jeg er stolt af at komme fra Odense – og jeg vil blive ved med at komme tilbage til byen. Så tak for jeres flotte modtagelse.”

Viktor Axelsen blev historiens tredje danske verdensmester i herresingle, da han i søndags i sæt knuste den kinesiske verdensstjerne Lin Dan med cifrene 22-20, 21-16. Dermed blev han den første danske verdensmester i herresingle, siden Peter Rasmussen vandt VM tilbage i 1997 – i øvrigt samme sted, som i søndags; nemlig skotske Glasgow.

Viktor Axelsen er født og opvokset i Odense, men flyttede for nogle år siden til Valby, hvor han også skiftede til Værløse.

Del artikel

Seneste nyt