MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Corona-fri events: Ønske om vaccinepas til større arrangementer

Af Michael Qureshi
Foto: Sofie Frank
Foto: Sofie Frank

Skal et vaccinepas afgøre, om du kan komme med til Tinderbox 2021 eller Smukfest? Eller Vi Elsker 90’erne i Odense i august?

Hvad med større arrangementer med restauranter eller på hoteller?

Store erhvervsorganisationer og underholdningsindustrien presser på for, at politikerne bruger et covid-19-vaccinepas til at åbne hurtigere op for restauranter, konferencer, musikfestivaler og sportsbegivenheder. Det skriver Jyllands Posten.

Fabelagtig ide med vaccinepas

Blandt andet Dansk Industri og Horesta som repræsenterer landets restauranter presser på for at et vaccinepas skal give særlige privilegier.

“Indtil videre har der været for meget stop-and-go. Så åbner vi lidt op, så lukker vi ned igen. Vi bliver nødt til at skabe mere forudsigelighed, indtil covid-19 er udryddet.

Og her er vaccinepasset en fabelagtig idé til at åbne mere op,” siger politisk direktør Emil Fannikke Kiær, Dansk Industri.

Corona-pas er på vej

Jyllands Posten har talt med flere politikere på Christiansborg som er positive over for, at et Corona-pas kan bruges til at sikre Corona-frie arrangementer.

SF og Konservative taler for, mens Enhedslisten mener, det vil dele befolkningen for meget.

Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på højtryk for at lave et såkaldt covid-19-vaccinepas, som forventes klar i starten af 2021, uden dog at komme nærmere ind på den præcise dato.

Det danske vaccinepas kommer til at være en print selv-løsning på sundhed.dk, og i første omgang regner Sundheds- og Ældreministeriet med, at det vil hjælpe rejsende danskere.

“Det er forventningen, at der kan være krav fra andre lande om forevisning af vaccine-dokumentation ved indrejse. Her kan et dansk vaccinepas bruges,” forklarer man til DR.

Del artikel

Andre læser også