MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ønsker du at optimere din bolig?

Af Redaktionen

Hvis du er interesseret i at optimere din bolig, er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvordan du kan gøre din bolig mere attraktiv ved hjælp af et jordvarmeanlæg.

Du kan finde priser på jordvarmeanlæg lige her.

Hvordan fungerer et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg er et miljøvenligt og alternativ valg, når din bolig skal opvarmes. Et jordvarmeanlæg fungerer på den måde, at der bliver gravet en slange med frostsikker væske ned i en meters dybde i din have.

Væsken i slangen bliver med tiden opvarmet til jordens temperatur, som i gennemsnit ligger på 4 – 5 grader.

Efterfølgende bliver den opvarmede væske ført ind til varmepumpen i huset, hvor den opsamlede væske bliver ført videre til fordamperen.

I fordamperen bliver væsken lavet om til damp, og det er energien i denne proces, der bliver overført til henholdsvis kondensatoren og kompressoren, hvor trykket og temperaturen bliver øget.

Efter dette bliver energien overført til centralvarmeanlægget. Denne proces fungerer cyklisk, hvorfor dette er en bæredygtig måde at varme sin bolig op på.

Egner alle huse sig til jordvarme?

For at du kan få jordvarme, skal du have muligheden for at grave slangerne ned i din have. Hvis ikke det er en mulighed, er et jordvarmeanlæg nok ikke det rigtige valg for dig.

Det kræver ligeledes, at du har en velisoleret bolig. Ydervæggene skal gerne være isoleret, og du bør have minimum 250 mm isolering i loftet.

Hvis dit hus er velisoleret, kan du opleve store besparelser ved at skifte til at jordvarmeanlæg.

Undersøgelser fra andre boliger viser, at du kan opleve besparelser på helt op til 60 %, hvis du vælger at skifte til et jordvarmeanlæg.

Det er kun den proces, hvor jordvarmen skal omdannes til energi, som koster penge, fordi den passive jordvarme kommer fra solens stråler.

Del artikel

Andre læser også