MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Østre Stationsvej lukket: Det skal du gøre fremover

Af Jens Erik Møller
Banegården
Banegården

Fra i dag tirsdag 22. maj er det slut med biltrafik foran Odense Banegård Center.

Fremover bliver trafikken ledt bagom gennem den tidligere busterminal ved banegården, så forpladsen kan blive anlagt med plads til letbanen.

Samtidig vil en del af Nørregade blive ensrettet i cirka halvanden måned af hensyn til arbejdet. Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Om et par år vil pladsen foran Odense Banegård Center ikke være til at kende igen. I stedet for en firesporet vej vil der opstå et helt nyt byrum, som er forbeholdt bløde trafikanter og kollektiv trafik – med letbanens vigtigste station i centrum.

Banegårdens forplads skal laves

For at trafikken stadig kan flyde på den vigtige vej i Odense C, har Odense Letbane hen over de seneste måneder ombygget den tidligere busterminal ved Østre Stationsvej, hvor der er blevet nyanlagt vejbaner, cykelsti og fortov, så trafikken kan blive ledt bagom.

Dette arbejde er nu færdigt, og fra nu af handler det i stedet om forandringerne på banegårdens forplads. Med andre ord har Odenses fremtidige centrale knudepunkt for kollektiv trafik nået en milepæl.

Fra i dag bliver trafikken derfor ledt bagom gennem den tidligere busterminal. Dette gælder for bilister, der kører i begge retninger på Østre Stationsvej – samt for cyklister, der kører fra øst mod vest.

Ændringen er permanent

Foran Odense Banegård Center kan cyklister i østgående retning dog stadig passere arbejdsarealet – og senere letbanestationen.

Ændringen er permanent, og odenseanerne skal derfor vænne sig til en ny trafiksituation omkring Odense Banegård Center. Generelt vil der være ændrede forhold for alle typer af trafikanter, og det kan derfor tage lidt tid at få arbejdet det hele på plads.

Det betyder det for dig

Skal du sætte passagerer af, har du fremover mulighed for at gøre det på særlige afsætningspladser på det nyindrettede vejareal bagom banegården.

Der er indtil videre stadig adgang til parkeringspladsen ved Jysk Fynske Medier fra vest på Østre Stationsvej, men det vil muligvis ændre sig senere i processen, fortæller Odense Letbane pressemeddelelsen.

Den midlertidige busterminal over for det gamle musikbibliotek vil være i funktion til efter sommerferien. Nogle buspassagerer skal dog finde nye veje, da fortovet umiddelbart foran banegården bliver spærret af til arbejdsareal.

Samtidig med at trafikken bliver omlagt på Østre Stationsvej, bliver den nordlige ende af Nørregade ensrettet mod nord på grund af fjernvarmearbejde i krydset. Det betyder, at man kun kan køre ud fra Nørregade til Østre Stationsvej.

Ensretning forventes dog at blive ophævet igen om cirka halvanden måned. I mellemtiden kan man som bilist benytte Jernbanegade og Slotsgade som omkørsel til Nørregade.

Del artikel

Seneste nyt