Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: Disse steder må genåbne fra mandag

Af Stine Kjølby Christensen

Så er det helt officielt.

Fra på mandag må efterskole og højskoler genåbne i hele landet. Det har regeringen samt SF, Radikale Venstre og Enhedslisten vedtaget.

I en pressemeddelelse fra Justitsministeriet står skrevet, at:

“På baggrund af Epidemikommissionens vurdering lægges der nu op til, at følgende kan genåbne pr. 15. marts 2021: Efterskoler mv. og højskoler (lange kurser) åbner i hele landet (…)

Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Østjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland kan vende tilbage med 50 pct. fremmøde (dvs. hver anden uge) efter samme model som åbningen i Nordjylland og Vestjylland.”

Godt nyt til skoleelever

Derudover kan elever fra 5.-8. klasse se frem til at møde i skole – under visse retningslinjer.

“Elever i 5.-8. klasse og ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser i alle landsdele kan møde til udendørs undervisning én gang om ugen.

Det samme gælder for afgangselever i grundskolen og afgangselever på ungdomsuddannelser i landsdele, hvor der endnu ikke er åbnet for 50 pct. fremmøde.

I grundskolen vil der gælde en kraftig opfordring til, at personale og elever har et negativ testresultat ved fremmøde, der højst er 72 timer gammel, mens et tilsvarende negativ testresultat for personale og elever på ungdomsuddannelserne vil være et krav.” skriver de.

Nye regler for butikker

Derudover bliver der nye regler for butikker under 10.000 kvadratmeter:

“Udvalgsvarebutikker på 5.000 m2 eller derover kan have op til 250 kunder, og tidsbestilling fjernes som krav for butikker på under 10.000 m2.

Kravet om tidsbestilling kan fraviges, hvis der etableres en anden model, der reducerer risikoen for sammenstimling. Modellen vil blive drøftet i sektorpartnerskabet for detailhandlen.” skriver de.

Del artikel

Andre læser også