MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

OFFICIELT: Odense bliver vært for e-sportsfinale i december

Af Kasper Junge Wester

Som flere medier rapporterede i sidste uge, skal Odense fra den 5. til den 10. december være vært for CS:GO-finalerne i sjette sæson af ESL Pro League, der er en af verdens største begivenheder inden for e-sport. Det blev bekræftet på dagens pressemøde på Odense Rådhus, der havde deltagelse af borgmester Peter Rahbæk Juel, rådmand Jane Jegind og ESL’s vicepræsident Ulrich Schulze.

Og det er bestemt ikke hvem som helst, der nu og de kommende tre år lægger vejen forbi Odense. Odense Kommune har skrevet en tre-årig kontrakt med ESL (Electronic Sports League), som er verdens største e-sportsarrangører. Det er derfor verdenseliten, der kommer til Odense.

At Odense har kunnet tiltrække et e-sports-event af den størrelse begejstrer borgmesteren:

”Vi har i lang tid lagt et stort arbejde i at få dette event til Odense. Jeg er stolt af, at vi i Odense skal være værter for en af verdens største e-sports-events. Det bliver et spektakulært event, der vil trække en masse entusiastiske fans til Odense, for e-sports har en stor og dedikeret fanskare.”

Odense kommer på verdenskortet

Det hele kommer til at løbe af stablen i Sparekassen Fyn Arena, der har en kapacitet på 5000 tilskuere. Herudover regner man fra arrangørernes og Odense Kommunes side med, at op imod 25 millioner seere vil følge med via streaming. Dette vil sætte Odense på verdenskortet, mener Peter Rahbek Juel:

”Det er en fantastisk mulighed for at vise Odense by frem for et globalt publikum. E-sport boomer verden over, og flere og flere unge følger med online.”

Samtidig fremhæver Peter Rahbek Juel, at eventet passer godt ind i Odenses overordnede fokus på teknologi, hvor byen særligt har udmærket sig indenfor drone- og robotteknologien.

Rådmand i By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind er også glad for, at Odense har kunnet trække ESL til byen, for e-sport bliver større og større.

”E-sports har bevæget sig fra at være noget, der foregik på teenageværelset til at være en kæmpemæssig fælles begivenhed. Når der sættes billetter til salg til disse events, er de udsolgt på få timer. E-sportsindustrien er en af de hurtigst voksende, og populariteten stiger år efter år.”

Begejstrede fans fra ind- og udland

Der vil blive dystet i Counter Strike: Global Offensive – i daglig tale bare CS:GO – der er nyeste version af klassikeren Counter Strike, som første gang blev sendt på gaden i 2000. Spillet er uhyre populært verden over og tiltrækker stadig tusindvis af tilskuere fra hele verden til de mange events.

Finalen markerer første gang, at det danske e-sportspublikum får mulighed for at følge deres helte fra ind- og udland i Danmark.

At der nu ikke skal rejses så langt, glæder også de to lokale e-sportsfans Niels Sundstrup og Jeppe Mols:

”Én ting er at sidde ved fjernsynet og se det, men det er noget helt andet at sidde live på og høre folk klappe og gå helt amok, når der sker noget stort,” siger Jeppe Mols.

De to gutter er fans af det danske elitehold Astralis, men mener at Odense skal forberede sig på en svensk invasion:

”Astralis og North er de danske hold, og der kommer mange for at se dem. Derudover er det især de svenske hold fnatic og Ninjas in Pyjamas – de kan virkelig trække svenskerne over!”

 

Del artikel

Seneste nyt