MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: Odense får ny Lagkagehuset, Café A og Steak House

Af Morten Hopballe
Arkivfoto
Arkivfoto

Odenseanerne bliver forkælet i øjeblikket.

Nye spisesteder, restauranter, kaffebarer og natklubber skyder op på stribe, og nu kan MigogOdense fortælle om både en ny café, et steak house og endnu en  Lagkagehuset-butik, der kommer til Odense – formentlig i løbet af efteråret 2018.

De tre steder bliver nogle af trækplastrene i det nybyggeri, der hastigt tager form på hjørnet af Rugårdsvej og Vestre Stationsvej.

Det der tidligere husede Cinemaxx-biografen, og efterfølgende i mange år har stået tomt og udviklet sig til lidt af et spøgelseshus:

“Centeret kommer til at indeholde en Rema 1000, en Fitness DK, Lagkagehuset, en café og et steak house, og forventningen er, at det åbner i slutningen af 2018,” siger Jan Poulsen, direktør i Reitan Ejendomsudvikling, som står bag byggeriet, der desuden kommer til at bestå af 105 lejligheder og 63 ungdomsboliger.

Stedet har tidligere heddet Kongens Torv, men er nu omdøgt til Vogterhus.

Familien Dalle Valle står bag café og steak house

Bag caféen og det steak house, der kommer til at ligge i Vogterhus, står en ganske driftig virksomhed. Der er nemlig tale om Bayram-familien, der står bag buffet-successen Dalle Valle – og Café A, som navnet på caféen i det nye center hedder:

“Det er rigtigt, at vi åbner Café A og et steak house i Vogterhus,” siger Niels Rønnesbech, bestyrelsesformand i virksomheden, der står Café A og Dalle Valle. Han fortsætter:

“Vi har allerede en succesfuld Dalle Valle i Odense, så vi glæder os til at åbne Café A og vores steak house-koncept i det nye center. Det bliver to forskellige koncepter på samme lokation, så vi på den måde kan udnytte køkkenet til begge steder.”

Tolvte Café A i Danmark

Café A er et afslappet kaffe- og spisested, der har som ambition af servere kvalitetsfuld og klassisk cafémad til fornuftige priser.

På menuen er der blandt andet brunch, frokostkort med alt fra burger og Cæsar salat til schnitzel og spaghetti Bolognese, aftenkort med grillet laksefilet og oksefilet til oksegryde og pastaretter, desserter og så en velassorteret børnemenu.

Den første Café A åbnede i 2013 og ligger foreløbig 11 steder i Danmark – centreret omkring København, hvor du kan gå på Café A i Glostrup, Herlev, Solrød, Amager, Taastrup, Ordrup, Østerbro, Amager Strand, Flintholm og Hvidovre, og med en enkelt café i Kolding.

Og altså snart i Vogterhus, hvor Lagkagehuset i en mail også bekræfter, at de skal åbne.

Fra jordskokkesuppe til buffetsucces

At virksomheden bag Dalle Valle og Café A også forstår at tjene penge, beviste de sidste år, hvor de fordoblede deres overskud efter skat, så det lød på 19,8 mio. kr.

Eventyret begyndte, da familien erhvervede den eksklusive Café Dalle Valle i Fiolstræde i København. Her blev der tidligere serveret eksklusive retter som dyr jordskokkesuppe med trøffelolie,  men gæsterne udeblev i finanskrisen, og i stedet for at lukke prøvede Susli M. Bayram at halvere priserne, og lige siden har folk stået i kø – nu over hele landet.

Lige på den anden side af Rugårdsvej er det stadig uklart, om der kommer et Viva-shoppingcenter. Planerne blev præsenteret tilbage i 2012, men projektet ligger foreløbig stille på ubestemt tid, når man spørger Steen & Strøm, der står bag Viva-konceptet – blandt andet fordi, der åbenbarede sig et stort vandhul, da man var i gang med fundamentudgravningen. Siden er byggeriet gået i stå.