Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Officielt: Skolebørn på tidlig juleferie og storcentre lukker i morgen

Af Emil Kjær Jørgensen

Corona-situationen er alvorlig i Danmark.

Så alvorlig, at på dagen hvor hele Danmark blev lukket delvist ned fra kl. 16.00, er myndighederne allerede klar med nye tiltag, der skal dæmme op for smitten.

Det meddelte myndighederne med statsminister Mette Frederiksen i spidsen på et pressemøde kl. 18.00 her til aften.

“Vi er nu gået i det, der kaldes risikoniveau 4 i hele landet – det næsthøjeste niveau. Det vil sige, at myndighederne vurderer, at der er udbredt smitte i hele landet” fortalte Mette Frederiksen blandt andet, som også kunne fortælle, at kontakttallet er 1,2. 

Her er de nye restriktioner

Som mange medier allerede havde erfaret inden pressemødet fandt sted, blev det annonceret, at alle landet storcentre, arkader og stormagasiner skal lukke fra i morgen, torsdag.

Derudover skal alle liberale erhverv, for eksempel frisører, lukke fra mandag 21. december, mens alle butikker med undtagelse af apoteker og supermarkeder skal holde lukket fra d. 25. december og frem til 3. januar.

Fra på mandag, d. 21. december, bliver 0-4. klasser sendt hjem, og efterskoler og højskoler skal lukke frem til 3. januar.
Flere eksperter har talt for, at man skulle sætte ind danskernes færden rundt i landet – eksempelvis ved at lukke for rejser over Storebælt – men det var ikke en del af de restriktioner, som der blev præsenteret på pressemødet.

Del artikel

Andre læser også