MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Græsset er grønnere: Premiere på Oh Land-opera i Odense

Af Christina Frederiksen

Mange kender Oh Land som popmusiker.

Og nu kan fynboerne nyde endnu ét af Oh Lands talenter.

I samarbejde med Den Fynske Opera og Adi Zukanovic har Oh Land skabt en opera, der har fået navnet “Græsset er grønnere”.

I værket vil den mindeværdige melodi være i centrum, og klassisk og rytmisk vil være i dialog ved skiftevis at føre melodien frem på hver sin måde.

Dette ses ofte i filmens verden, hvor Bond-temaet f.eks. er blevet spillet på alt fra fløjte til akkordeon; nu er det operaens tur.

At få rytmiske musikere til at komponere en opera giver rig mulighed for at skabe et unikt fusionsværk, som udfordrer og gentænker genren.

Operaen sætter fokus på den forsvindende ansigt-til-ansigt-kontakt i vores samfund til fordel for iPads, mobiltelefoner, høretelefoner og telefonkøer m.m.

Vi lever sammen, men går hver for sig.

Værket vil af samme årsag blive behandlet af en fragmenteret fortælling, hvor både dans, sang og instrumentalmusik forenes i fortællingen om, hvordan vi for evigt leder efter grønnere græs i telefonen i stedet for at se på det, der er lige foran os.

I ‘Græsset er Grønnere’ følger vi ikke nogens historie på scenen, for det er vores egen historie, vi her bliver identificeret med.

Stykkets karakterer har derfor ingen navne, men vi følger dem gennem de situationer, som de gennemlever, og som mange vil genkende – gamle som unge.

Alle scenerne i stykket er skrevet ud fra dagligdagens forskellige erfaringer – i bussen, på datingsiderne eller på cafeen m.m.

Den digitalt homogene dvale, der kommer over os, når vi sidder ved siden af hinanden, men er langt fra hinanden i den virtuelle verden kommer under lup, og behovet for at tilsløre os med filtre såvel som jagten efter flere “likes” vil blive udfordret.

Den digitale verdens relationer og indtryk er både flygtige og fragmenterede.

Så bliver vi nogensinde tilfredse af at swipe til højre og venstre på mobilen?

“Græsset er grønnere” har premiere 31. marts og kan frem til 19. april ses i Den Fynske Opera.

Billetter kan købes her.

Del artikel

Andre læser også