Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Olympen Live vender tilbage: Klar med fedt program

Af Christina Frederiksen

Nyheden om en ny endagsfestival bragte stor glæde på Sydfyn sidste år.

Live Culture, der står bag festivalen i samarbejde med Gymnastikhøjskolen i Ollerup, garanterede allerede ved festivalens afslutning i august efter premieren, at den ville vende tilbage i 2023.

Live Culture meddeler nu, at festivalen vender tilbage lørdag den 26. august 2023. Festivalen er rykket en uge længere hen i august for at undgå at ligge samtidig med andre større arrangementer på Sydfyn.

Musikprogrammet er netop nu ved at blive offentliggjort – de sidste artister offentliggøres onsdag morgen, hvor billetsalget officielt skydes i gang. 

Den spritnye endagsfestival, der første gang blev afholdt i august, har navnet Olympen – opkaldt efter pladsen bag højskolen i Ollerup.

De spiller på Olympen Live 2023:

  • Dizzy Mizz Lizzy
  • TV-2
  • Queen Machine
  • Stine Bramsen med band
  • Folkeklubben
  • Rocazino
  • Goss

Festivalen var en stor succes og den efterfølgende feedback, har været overvældende positiv.

Og hvad gør man så, når man året efter skal forsøge at gentage succesen? Skal man booke de samme artister igen? Skal man sigte efter noget, der ligner eller minder om sidste års program? Eller skal man tage skridtet fuldt ud og ændre alt og starte fra nul?

Det har været nogle af de overvejelser Henrik Frisch, kommerciel direktør hos Live Culture, har haft siden premieren i sommer.

Han siger:

Dansk musikprogram med lokale stjerner 

”Når vi åbner dørene til Olympen Live 2023 den 26. august klokken 11.00, bliver det på den samme fantastiske plads med de samme fantastiske faciliteter. Og så bliver musikprogrammet lidt som et traditionelt bryllup, hvor bruden skal bære noget nyt, noget gammelt og noget blåt. 

Det nye er den ultralokale artist Goss, som rent faktisk kommer fra Ollerup. Goss, eller Mads Damsgaard Kristensen som han hedder, er nok mest kendt for sit nummer ”Mad Man”. En spændende upcomming artist, som i februar udgiver sit nye album ”I Fell like Planet Earth”.

Nu vi er ved det lokale, så træder det mere etablerede sydfynske band, Folkeklubben, også op på den store scene. Når Folkeklubben går på scenen, vil det være med et helt nyt album i bagagen. Men fortvivl ej, man kan stadig både gynge og synge med på alle de numre, vi kender i forvejen.

Om Olympen Live 2023

Finder sted lørdag den 26. august kl.11.00-24.00 på Olympen bag ved Gymnastikhøjskolen i Ollerup. 

Billetsalget starter den 16. november kl.10.00. Billetpris fra 695 kr. + gebyr 

Den gode gamle musik, med masser af synge-med-numre, leveres blandt andet af Rocazino. Med numre som ”Elsk Mig i Nat”, ”Ridder Lykke” og ”All my Love”, bliver der rig mulighed for at få testet stemmebåndet.

To stærke bands

Skulle der være mere stemme tilbage, så er der i 2023 genvalg til TV2. I 2022 leverede de en fantastisk koncert og selv var de så imponerede over Olympen, at de allerede nu går og glæder sig til at komme tilbage.

Med sit soloprojekt er Stine Bramsen på farten med sit 6-mand store orkester. Udover egne numre fra sit nye album ”Blonde and Blank”, spiller hun også numre fra Alphabeat tiden. Stine Bramsen sætter en stor ære i at underholde sit publikum og som hun selv siger; ”der skal være plads til både at smile og græde”.”

Olympen Live 2023 byder også på to stærke rockbands, når både Dizzy Mizz Lizzy og Queen Machine får sat gang i festen. Begge bands byder på masser af velkendte sange, som de fleste kan synge med på.

Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis som udgør Dizzy Mizz Lizzy, spiller en rigtig god melodisk gang rock og de har formået at levere utallige ørehængere gennem tiden, så der bliver plads til flashback.

Queen Machine er et af tidens kopi bands som bliver ved med at vokse. 

Musikken fra legendariske Queen kan de færreste fornægte, og det er imponerende, hvordan de fem drenge fra Århus har formået at gøre, ikke kun musikken, men også deres optræden til noget, der minder meget om det originale band. 

Overordnet set et alsidigt program med en rød tråd, som forbinder artisterne, og så endda med et par rigtig spændende, lokale islæt.

Alt i alt noget ”nyt”, noget ”gammelt” og ja, hvad med det blå?

“Jo, vi har en plan om at afvikle hele herligheden under en ualmindelig flot blå og skyfri himmel,” siger Henrik Frisch, Live Culture.

Del artikel

Andre læser også