Online-lån – 4 tips til at finde det rette

Skrevet af: Redaktionen

Åh-åh. Din bil har været til tjek, og du har fået en alt for stor og alt for uventet regning, der skal være betalt, inden måneden er omme. Hvad gør du? Måske har du sparet op? Fedt for dig!

Har du ikke? Så er et online lån måske en mulig. Det kan også være, at du har brug for et indskud til den rejse, som du trænger så meget til, eller at din vaskemaskine synger på sidste vers.

Uanset dit behov får du her en oversigt over fire gode råd, så du kan finde det bedste og billigste lån.

Hav en plan

Det første råd er at have en plan. Når du låner penge på nettet, er der ingen bankrådgiver, der sidder og kræver et udførligt økonomisk overblik, og en sikkerhed hvis pengene ikke rækker alligevel.

Du er på egen hånd, og det er derfor vigtigt, at du selv sørger for at have styr på, hvor mange penge du har brug for, og hvilken tilbagebetaling der er realistisk for dig.

Onlinelån er dyrere end banklån, fordi du låner uden sikkerhed. Derfor er det også værd at overveje, om du kan spare en del af pengene op selv.

Det kan være dyrt at låne flere penge, end man har brug for. Så: ansøg om lån, når du har en plan for og med lånet – ikke før.

Er du studerende og overvejer, om et onlinelån også er noget for dig? Læs: Er kviklån også for studerende?

Sammenlign ÅOP

Når du ved, hvad rammerne for dit lån skal være, kan du begive dig ud i at finde dit onlinelån. Her er det nemmeste at kigge på lånenes ÅOP, da det angiver lånets årlige omkostninger i procent.

Det er altså en god rettesnor for hurtigt at overskue, hvilke lån du skal kigge nærmere på. Men husk at du kun kan sammenligne ÅOP for de lån, der har samme beløb og løbetid.

Du kan også med fordel holde øje med lånenes kreditomkostninger. Dette angiver det beløb, som lånet koster for dig – altså hvad du skal betale tilbage udover selve lånebeløbet.

Vær ikke bange for at ansøge hos flere låneudbydere – det er uforpligtende

Der er mange lånemuligheder derude, og mange af dem kan umiddelbart være svære at skelne imellem. Hvis du står og skal vælge imellem en håndfuld lån og ikke kan bestemme dig, så ansøg gerne dem alle.

Det er helt uforpligtende og kan give dig et bedre overblik over dine muligheder. Du har først forpligtet dig til et lån, når du har accepteret lånsaftalen.

Tænk dig om, inden du låner

Selvom mange låneudbydere reklamerer med lynhurtig ekspedering og udbetaling af pengene, er dette det bedste råd, du kan få: tænk dig om. Det kan være fristende – især hvis du står og mangler pengene nu og her, men lån kan hurtigt blive et dyrt ’impulskøb’.

Hvis du ikke har været realistisk omkring tilbagebetalingen og ikke har kigget renter, gebyrer og ÅOP ordentligt igennem, kan lånet få en meget ubehagelig eftersmag.

Starter i morgen: Fortryllende feer fylder Odenses gader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang, og det kræver et par tons underholdning, hvis de yngste skal holdes beskæftiget de næste par uger.

Heldigvis er der masser af fantastiske aktiviteter i Odense, der kan vække glæden i selv de mindste øjne.

Eksempelvis fra i morgen, når Magiske Dage Odense sammen med Odense Hovedbibliotek går sammen om en vaskeægte fe-workshop.

Workshoppen finder sted i Vintapperstræde, hvor fortryllende feer og sommermagi vil fylde gaderne.

Det hele starter kl 10, hvor I kan lægge vejen forbi strædet og møde de smukke, magiske væsner og deres venner – som ellers sjældent lader sig se af mennesker.

I feernes workshop kan I for eksempel lave en drømmefanger eller din helt egen fe-stav, så du kan tage magien med hjem til hele sommerferien.

Arrangementet er for børn og barnlige sjæle, hvis hjerter banker for fantasi og fe-trylleri.

Det koster 25 kr. at være med i det kreative værksted, som har åbent kl. 10.00-16.00 indtil d. 18. juli.

Læs mere her

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.