Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Online-lån – 4 tips til at finde det rette

Af Redaktionen

Åh-åh. Din bil har været til tjek, og du har fået en alt for stor og alt for uventet regning, der skal være betalt, inden måneden er omme. Hvad gør du? Måske har du sparet op? Fedt for dig!

Har du ikke? Så er et online lån måske en mulig. Det kan også være, at du har brug for et indskud til den rejse, som du trænger så meget til, eller at din vaskemaskine synger på sidste vers.

Uanset dit behov får du her en oversigt over fire gode råd, så du kan finde det bedste og billigste lån.

Hav en plan

Det første råd er at have en plan. Når du låner penge på nettet, er der ingen bankrådgiver, der sidder og kræver et udførligt økonomisk overblik, og en sikkerhed hvis pengene ikke rækker alligevel.

Du er på egen hånd, og det er derfor vigtigt, at du selv sørger for at have styr på, hvor mange penge du har brug for, og hvilken tilbagebetaling der er realistisk for dig.

Onlinelån er dyrere end banklån, fordi du låner uden sikkerhed. Derfor er det også værd at overveje, om du kan spare en del af pengene op selv.

Det kan være dyrt at låne flere penge, end man har brug for. Så: ansøg om lån, når du har en plan for og med lånet – ikke før.

Er du studerende og overvejer, om et onlinelån også er noget for dig? Læs: Er kviklån også for studerende?

Sammenlign ÅOP

Når du ved, hvad rammerne for dit lån skal være, kan du begive dig ud i at finde dit onlinelån. Her er det nemmeste at kigge på lånenes ÅOP, da det angiver lånets årlige omkostninger i procent.

Det er altså en god rettesnor for hurtigt at overskue, hvilke lån du skal kigge nærmere på. Men husk at du kun kan sammenligne ÅOP for de lån, der har samme beløb og løbetid.

Du kan også med fordel holde øje med lånenes kreditomkostninger. Dette angiver det beløb, som lånet koster for dig – altså hvad du skal betale tilbage udover selve lånebeløbet.

Vær ikke bange for at ansøge hos flere låneudbydere – det er uforpligtende

Der er mange lånemuligheder derude, og mange af dem kan umiddelbart være svære at skelne imellem. Hvis du står og skal vælge imellem en håndfuld lån og ikke kan bestemme dig, så ansøg gerne dem alle.

Det er helt uforpligtende og kan give dig et bedre overblik over dine muligheder. Du har først forpligtet dig til et lån, når du har accepteret lånsaftalen.

Tænk dig om, inden du låner

Selvom mange låneudbydere reklamerer med lynhurtig ekspedering og udbetaling af pengene, er dette det bedste råd, du kan få: tænk dig om. Det kan være fristende – især hvis du står og mangler pengene nu og her, men lån kan hurtigt blive et dyrt ’impulskøb’.

Hvis du ikke har været realistisk omkring tilbagebetalingen og ikke har kigget renter, gebyrer og ÅOP ordentligt igennem, kan lånet få en meget ubehagelig eftersmag.

Del artikel

Andre læser også