MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fart på den grønne omstilling: Op til 100 nye ladestandere på vej til Odense

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Clever
Foto: Clever

Antallet af elbiler er fordoblet i Odense gennem de seneste år, men benzin- og dieselkøretøjer er stadig langt de mest almindelige.

Odense Kommune ønsker at gøre det lettere at vælge elbilen, og det kræver, at der er en god infrastruktur af ladestandere, så flere får mulighed for at oplade deres bil.

I en storby som Odense er det langt fra alle borgere, der har mulighed for at oplade på egen adresse, og det øger behovet for ladestandere på offentlig vej.

Med tirsdagens beslutning har By- og Kulturudvalget åbnet for etablering af op til 100 ladestandere centralt i Odense i 2020 og 2021.

Aktuelt er der kun 18 ladestandere på offentlig vej, og derfor er by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) meget tilfreds med, at odenseanerne snart kan se frem til flere muligheder for at få opladet deres elbil.

“Vi skal i mål med den grønne omstilling, og her betyder det noget, at vi får flyttet flere fra almindelige biler til elbiler. Men det er klart, at der er ikke meget ved at have en elbil, hvis den ikke kan blive ladet op.

Derfor skal vi have sikret en ordentlig infrastruktur, så det bliver et lettere og reelt valg for flere i Odense. Derfor er jeg både glad for udvalgets beslutning om at åbne for op til nye 100 ladestandere mere centralt i byen, og for at Clever står klar til at etablere de første af dem,” siger Christoffer Lilleholt.

Clever planlægger i første omgang at opstille 27 nye ladestandere, og virksomheden forventer at søge om tilladelse til opstilling af flere ladestandere inden udgangen af 2021.

Hos Clever ser man frem til at komme i gang med opstillingen i Odense.

“Odense er ikke bare en smuk og historisk by. Byen ligger også centralt i hjertet af Danmark, hvor de nye ladepunkter til elbilerne vil gøre det nemmere for odenseanerne og byens gæster at lade bilen. Og Clevers investeringer i Odense og omegn stopper ikke her, for hele området er med til at binde Danmark sammen,” fortæller Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller.

Clever er allerede til stede i Odense med 17 ladestandere, og de håber at have nye ladestandere i drift til i løbet af andet kvartal af 2021, hvis alt går vel. By- og Kulturforvaltningen har udpeget placeringerne, som kan ses på kortet.

Del artikel

Andre læser også