Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opdatering fra detailbranchen: Der er ingen problemer med forsyninger

Af Stine Kjølby Christensen

Vi glemmer nok aldrig den aften, da regeringen meldte ud, at Danmark ville lukke ned.

Her kom nemlig en voldsom reaktion fra en lang række danskere, der – i stedet for at lukke ned – spurtede ned i supermarkederne for at hamstre toiletpapir, gær og ikke mindst øge risikoen af den smitte, som man ellers blev opfordret til at få stoppet hurtigst muligt.

En bølge af bekymring skyllede ind over befolkningen i de første dage og supermarkederne slog rekorder, men sidenhen er der heldigvis faldet ro på.

Hold afstand i butikkerne

Det er dog stadig vigtigt, at vi tager vores forholdsregler, når vi handler.

Derfor meldte COOP og Salling Group i går ud, at der fremover vil komme flere tiltag for at gøre en indkøbstur så sikker som muligt.

Blandt andet diskretionslinjer og klistermærker på gulvene, der skal minde folk om at holde afstand.

I dag kl. 15 inviterede fødevareministeren til pressemøde om den aktuelle situation i detailbranchen, og her blev der blandt andet meldt ud, at der stadig er masser af varer på hylderne.

“Vi har en dygtig detailbranche, der er gode til at sikre forsyningerne. Vi oplever et kæmpe engagement og et stort arbejde, for at hylderne fortsat er fyldte,” sagde ministerien.

I forbindelse med dagens pressemøde var der også afholdt et foregående møde med aktørerne omkring den aktuelle status, og her var meldingen den samme fra alle: Hamstringen er væk, og vi ser igen et normalt handelsmønster.

Varerne strømmer ind i Danmark

Bekymrer man sig over de lukkede grænser, så blev der også slået fast, at forsyningerne strømmer frit ind i Danmark, og så længe, at vi fortsætter med at handle, som vi plejer, kan forsyningen uden problemer opretholdes.

Man skal dog være opmærksom på, at udvalget af varer måske bliver mindre. I stedet for 20 slags rugbrød, kan du andre dage opleve, at der måske kun er vælge i mellem.

Men som der blev sagt, så “kan man vel blive lige så mæt af en denne slags rugbrød”.

Den eneste problematik, der blev italesat, var at der på sigt kunne komme mangel på medarbejdere, da der naturligt nok er flere syge end normalt.

På sigt er det derfor ikke utænkeligt, at aktørerne rækker ud til de danskere, der går hjemme, med et tilbud om midlertidig ansættelse.

Del artikel

Andre læser også