MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kommer snart på tv: Nu kan du få en guide til årets julekalendere optaget på Fyn

Af Christina Frederiksen
Foto: Jens Wognsen/pressefotos fra FilmFyn
Foto: Jens Wognsen/pressefotos fra FilmFyn

Årets julekalendere på TV 2 og DR1, “Tinka og Sjælens Spejl” og “Julehjertets Hemmelighed”, er begge optaget i Odense og rundt om på Fyn.

Og hvis man har lyst til at opleve sin by og ø på en lidt anden måde, kan man nu vælge at gå i julekalendernes fodspor.

Film Fyn er nemlig klar med en guide til de fynske lokationer, hvor årets TV-julekalendere er optaget. 

Gå i fodsporene på “Julehjertets Hemmelighed”

Erholm Gods: Oplev gårdspladsen med det smukkeste lindetræ, som julekalenderens by Lindestrup er opkaldt efter og gå på opdagelse i herskabshestestalden samt se udstillede kostumer fra TV-julekalenderen i de tre første weekender i december.

Den Fynske Landsby: Besøg Rumles Nisseloft eller kig ind i Skovkonens Hus i de første to weekender i december.

Møntergården: Besøg Karens Kagebod eller Monas pensionat, når Møntergårdens smukke gårdrum laves om til et fortryllende julemarked i de første to weekender af december. Kom med bag kulissen, når du besøger udstillingen ’24 pakker’.

Danmarks Jernbanemuseum: Se togvognene fra Julehjertets Hemmelighed, find Lindestrup station eller prøv en tur med damplokomotivet fra TV-julekalenderen i sidste weekend i november.

Boltinggaard Gods: Kom helt tæt på julekalenderens skurk Lars’ vogn og oplev kostumerne fra “Julehjertets Hemmelighed” på tæt hold i den sidste weekend af november.

Skovkapellet ved Langesø: Oplev skovkapellet, som filmholdet brugte præcis som det står, til en central scene i julekalenderen.

Gå i fodsporene på “Tinka og Sjælens Spejl”

Fyns Hoved ved Kerteminde: Gå på opdagelse på Fyns Hoved, bedre kendt i ‘Tinka og Sjælens Spejl’ som troldenes lejr, under navnet Vestensletterne.

Jernalderlandsbyen Odins Odense: Kom på besøg i Tinkas barndomshjem i ‘Tinkas Juleeventyr’, når Jernalderlandsbyen omdannes til Julelandsbyen i de første to weekender af december.

Bobakkerne på Helnæs: Besøg det smukke sted, hvor udendørs scenerne med Ensomhedens Tårn er optaget. Bunden af tårnet blev bygget til optagelserne, hvorimod resten er lavet på computer.

Lykkesholm Slot: Gå på jagt mellem moser og skovklædte skrænter og se om du kan finde portalen fra menneskenes verden indtil Nissernes Rige fra Tinka julekalenderne optaget.

Svanninge Bakker: Mange af de optagelser, der foregår uden for Kongsby er optaget i Svanninge Bakker, gå en tur i området og se om du kan spotte nogle af de smukke steder som nåede med i TV-julekalenderen.

Del artikel

Andre læser også