MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smukke sange og spændende handling: Oplev musicalen “Den Evige Ild” på Odense Teater

Af Stine Kjølby Christensen

Den Evige Ild er en del af Ken Folletts populære Kingsbridge-trilogi, som har ligget på bestsellerlister over hele verden, og nu spiller den fantastiske og anmelderroste musical tre aftener på Odense Teater.

Forestillingen fik fem stjerner fra Politiken, Kristeligt Dagblad, Berlingske, Iscene, Scenekanten og mange flere, og det er en vidunderlig oplevelse for alle, som holder af Ken Folletts bøger og musical – billetterne er i salg her.

Men nu kan du også vinde to billetter til forestillingen torsdag den 24. marts kl. 19.30. Alt du skal gøre, er blot at skrive i kommentarfeltet på Facebook, hvis du ville tage med som ledsager, hvis du vandt. 

Smukke sange – spændende handling

1500-tallet, England. Storpolitisk magtkamp mellem protestanter og katolikker anført af de to dronninger, Elizabeth og Mary Stuart.

Efter et katolsk rædselsregime lover den nyslåede, protestantiske dronning Elizabeth tolerance og trosfrihed for det engelske folk. Men modstanden er stor.

Den katolske adel ønsker Elizabeths kusine, Mary Stuart, på tronen. Protestanten Ned Willard arbejder som spion for Elizabeth og må ustandselig afværge kup og attentatforsøg.

Mary Stuart er opvokset i Frankrig og lægger planer om at returnere til de britiske øer, hvor hun vil indtage sin retmæssige plads som dronning af Skotland. Det vil gøre truslen imod Elizabeth endnu større.

Ned får knust sit hjerte, da hans ungdomskæreste, den katolske Margery, efter sine forældres ønske bryder med ham. På rejse i Europa møder Ned den franske protestant, Sylvie.

De to fatter sympati for hinanden og deres skæbnefællesskab. Sammen overlever de massakren på Bartholomæusnatten, hvor de katolske myndigheder slagtede 5.000 protestanter. Ned og Sylvie tager efterfølgende til England og gifter sig.

En unik teateroplevelse

Hjemme venter nye udfordringer for Ned: Mary Stuart er flygtet fra Skotland til England for at bede Elizabeth om hjælp til at genvinde sin trone. Men med Mary Stuart så tæt på er truslen imod Elizabeth desto større, og hun beordrer Mary Stuart fængslet.

Samtidig har Margery en personlig overraskelse til Ned.

Situationen tilspidses, da Mary Stuart fra sit fangenskab konspirerer imod Elizabeth. Ned må indse, at det bliver stadig sværere at bekæmpe intolerance med tolerance.

Hvor går grænsen? Hvor langt kan man gå i kampen mod det onde uden selv at handle ondt? Kvinderne i Neds liv konfronterer ham med spørgsmål, som han i sidste ende må finde svarene på.

Men hvor mange må lade livet, før han når så langt?

Læs mere om forestillingen her. 

Del artikel

Andre læser også