Oplever du nok af din by?

Skrevet af: Redaktionen

De fleste lidt større byer har massevis at tilbyde byens beboere, men ofte får beboerne ikke udnyttet byens aktiviteter nok.

De fleste ved, at de kan tage ud og shoppe, spise god mad eller gå på bar.

Men der er ofte mange flere ting at foretage sig end blot disse, og derfor får du her en guide til, hvad du kan lave i din by.

Oplev kulturelle arrangementer

Rigtig mange byer har både biografer, teatre, koncertpladser, museer og meget andet, hvor man kan få en kulturel oplevelse af den ene eller anden art.

Vi besøger ofte museer, når vi besøger andre byer, men kender du egentlig din egen bys historie?

Et besøg på det lokale museum kan udvide din horisont og din viden om den by, du bor i, og samtidig lære dig om områdets historie.

Derudover har mange lokale teatre sommetider lokalforestillinger med lokale skuespillere – og sommetider større forestillinger med mere kendte optrædende.

Kig på MigogOdense, om der står noget om kommende shows, eller google dig frem til, hvad der sker af teaterforestillinger og koncerter i dit område.

Hvis du og familien gerne vil i teatret, og der går en fantastisk forestilling nu og her, men I ikke lige synes økonomien er til det, kan I nemt og hurtigt låne op til 15.000 kr, så der er plads til lidt sjov i hverdagen. Se mere på https://monni.dk/laanebeloeb/laan-15000-kr/.

Udnyt naturen og få motion og frisk luft

Nu, hvor foråret er over os, og sommeren nærmer sig med hastige skridt, er det bare om at komme ud og opleve den fantastiske danske natur.

I mange danske byer findes flotte parker, hvor man kan gå en tur, kigge på blomster og flotte planter eller måske sætte sig på en bænk og nyde omgivelserne og det gode vejr.

Der findes også skovområder omkring mange af de større, danske byer, og her er der virkelig mulighed for udfoldelse – hop på mountainbiken, snør løbeskoene, luft hunden eller tag børnene med på skovtur og nyd godt af de smukke omgivelser i de danske bøge- og egeskove.

Prøv nye barer og restauranter

Vi mennesker er vanedyr, og vi har tendenser til at gå til de samme barer og restauranter, som vi altid gør.

Men din by har sikkert mange flere muligheder, end du lige går og tror, så hvorfor ikke prøve noget nyt?

Undersøg, hvilke typer restauranter, der egentlig findes i din by, og prøv noget nyt næste gang du skal ud og spise.

Eller tag vennerne med på en helt ny bar, næste gang I skal mødes til en øl eller cocktail ude i byen. På den måde udvider I jeres horisont, prøver noget nyt og lærer mere om den by, I bor i – smart, ikke sandt?

Der er altså nok ting at tage sig til i de danske byer, så benyt foråret og det gode vejr til at udforske bylivet og områderne omkring byerne, og du vil uden tvivl få massevis af gode oplevelser.

Klog manøvre gør det muligt: Odense Blomsterfestival vender stærkt tilbage i 2020

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

Odense Kommune skærer hårdt på budgettet til kulturen i Odense.

Det betyder blandt andet, at tilskuddet til Odense Blomsterfestival forsvinder, og det kunne have ramt den populære festival hårdt.

Men Odense Blomsterfestival bliver fremadrettet en del af H.C. Andersen Festival, og det betyder, at niveauet holdes også i 2020.

Det skriver Fyens.dk.

Har længe været i dialog

Man har længe været i dialog om at smelte de to festivaler sammen, og med kommunens spareplan, så var det en naturlig vej.

“Blomsterfestivalen er vigtig for byen, og ved at lægge de to festivaler sammen kunne vi spare 400.000 kroner på driftsomkostningerne.

Målet har været at optimere, så publikum får den bedste oplevelse, og det tror jeg på lykkes.

Vi vil gerne flytte lidt flere begivenheder fra blomsterfestivalen ind i ugen for HCA Festivals og prøve at sikre, at så meget af det, der bygges op, kan blive. Jeg synes, der opstår en sær tomhed under festivalen, når man fjerner blomsterdekorationerne,” siger festivaldirektør i H.C. Andersen Festivals Peter Bøgholm til Fyens.

Foto: CurlyCurlyDK

Kronprinsesse Mary som protektor

Odense Blomsterfestival har også en høj stjerne i det danske kongehus.

De seneste syv år siden 2012 har Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary været protektor for Odense Blomsterfestival.

De seneste år har hun også prioriteret at komme til Odense for at åbne Blomsterfestivalen.

Siden 1999 har vi år efter år haft den smukke og populære blomsterfestival her i Odense.

Hvert år i august forvandles det centrale Odense til én stor urban have med fortryllende blomstermiljøer.

Op mod 240.000 gæster besøger hvert år Odense for at beundre de mange blomsterudsmykninger i byen. Man estimerer, at der i alt bruges omkring 100.000 blomster under festivalen.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her