Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opråb til vaccinerede: Husk at blive testet

Af Emil Kjær Jørgensen

Selvom vaccinen giver en god beskyttelse mod at blive smittet med coronavirus, så kan man godt blive smittet – og smitte andre – på trods af, at man er vaccineret.

Danskerne har i lang tid været vant til at lade sig teste dagligt, men nu hvor coronapasset er udfaset, og størstedelen af befolkningen er vaccineret, springer mange danskere testen over.

Og det er et problem. Det fortæller Anders Beich, der er coronatalsperson for de praktiserende læger, til TV 2.

Mange praktiserende læger oplever i disse dage, at patienter henvender sig med symptomer på coronavirus, men de glemmer at få foretaget en test.

Bliv testet ved symptomer

Derfor er opfordringen helt klar. Har man symptomer på corona, skal man lade sig teste – også inden man eventuelt skal til lægen.

“Men det er meget vigtigt for os at slå fast, at man skal testes, og gerne tidligt i forløbet, hvis man får feber, forkølelse, ondt i halsen eller hoste. Fordi på den måde kan vi finde de få, der kan smitte de mange,” siger Anders Beich til TV 2.

Du kan ikke længere få foretaget en hurtigtest i de private udbyderes testcentre, men det er stadig muligt at få en PCR-test, når man symptomer.

Du kan finde mere info om test her.

Del artikel

Andre læser også