ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opret CVR, når du starter en virksomhed

Af Annoncør

Som udgangspunkt skal alle danske virksomheder oprette et CVR, navnlig da det sikrer, at din virksomhed kan identificeres. Her kan du læse mere og få hjælp til, hvordan du opretter et CVR-nummer og så du kan komme hurtigst muligt i gang med at drive din virksomhed. 

Hvad er et CVR-nummer?

Man kan sige, at en virksomheds CVR-nummer svarer til en persons CPR-nummer. CVR-nummeret er unikt for den enkelte virksomhed og identificerer derfor entydigt denne. Nummeret er derfor relevant som identifikation overfor bl.a. offentlige myndigheder, samarbejdspartnere, kunder, leverandører og SKAT. 

CVR er en forkortelse for Det Centrale virksomhedsregister, det vil sige et offentligt tilgængeligt register hvor alle danske virksomheder er registreret. CVR-nummeret er på otte cifre og ved at søge på et sådant i registret får du også oplysninger om virksomhedens navn, adresse, branchekode og størrelse. Nummeret benyttes også, når du skal oprette en bankkonto i tilknytning til virksomheden, tegne forsikringer, sende fakturaer osv. Desuden anvendes det som din virksomheds momsnummer. Registret kan tilgås af alle på Virk.dk. 

Det er et krav, at alle virksomheder i Danmark har et CVR-nummer. Hvis din virksomhed omsætter for mindre end 50.000 kr. om året, behøver du dog ikke have et CVR. 

Hvordan opretter man et CVR-nummer?

Før du opretter dit CVR-nummer, skal du overveje, hvilken virksomhedstype, du ønsker at stifte. Du kan fx vælge at stifte en enkeltmandsvirksomhed, et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (ApS). Hvor lang tid behandlingen af din registrering tager afhænger også af, hvilken virksomhedsform, du vælger. Hvis du vælger at stifte et kapitalselskab går der typisk 1-2 dage før du modtager et CVR-nummer, mens det kan tage op til to uger, hvis du vælger at stifte en enkeltmandsvirksomhed. Dette gælder såfremt der ikke fejl eller mangler i de oplysninger du angiver til Erhvervsstyrelsen. Når du har valgt virksomhedsformen, skal du registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen i CVR på Indberet på Virk.dk. 

Du kan også vælge at oprette din virksomhed gennem en tredjepart og undgå unødig ventetid – eksempelvis gennem Legal Desk, der også sørger for registrering og bekræfter selskabskapital. 

Opret CVR nemt og hurtigt

Opret CVR gennem Legal Desk, der sørger for at registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen, så du kan få dit CVR-nummer. Alt du skal gøre er at udfylde en online formular. Herefter modtager du selskabsdokumenterne, som du underskriver med NemID/MitID. Når dokumenterne er underskrevet kan Legal Desk sende din virksomhed til registrering hos myndighederne, som kvitterer med et CVR-nummer, når registreringen er gennemført. Så snart du har modtaget dit CVR-nummer kan du gå i gang med at drive din virksomhed.

Del artikel

Seneste nyt