Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Opskrifter på julesmåkager

Af Redaktionen

Vi kommer ikke udenom at julen nærmer sig med hastige skridt. Der skal planlægges, købes gaver, laves mad og en hel masse andet praktisk julen bringer med sig. Dog ser størstedelen af os julen som en dejlig, og rigtig hyggelig, højtid hvor vi kan bruge en masse tid med familien gennem juledagene. Udover en masse praktiske ting, bringer julen nemlig også en masse traditioner med sig. Hele december måned er proppet godt med julegaveindkøb, gløgg, julemarkeder, julekalendere og æbleskiver i lange baner. Udover alle de hyggelige ting, så kommer vi ikke uden om, at vejret i december ikke altid er det sjoveste vejr. Vejret byder bestemt ind til en masse hygge indendørs, men det er der bestemt råd for! Der er mange hyggelige ting der uden problemer kan klares indendørs, og faktisk også med en kop varm chokolade ved hånden. Der skal jo både laves julepynt, pakkes gaver ind og selvfølgelig også bages julekager i lange baner.

Julebag som tradition

En af de hyggeligste dage i hele december er nemlig dagen hvor der julebages! Der laves småkager i massevis og der er ikke et sted på køkkenbordet der ikke er brugt til enten dej, ingredienser, færdig-rullede kager eller færdigbagte kager der køler ned. Den bedste jule-playliste lyder over anlægget og alle er involverede i projektet, om det er børn eller voksne er alle med til at bage eller forme de lækre kager. Mange familier har faste traditioner for hvilke småkager og opskrifter der bliver lavet hvert år, men hvis du vil have et frisk pust og prøve lidt nyt, er der inspiration at hente. Der er nemlig en masse opskrifter på julesmåkager på nettet. Der findes opskrifter fra de helt traditionelle kager som klejner og brunkager til de mere nytænkende opskrifter på havregrynscookies eller oreosmåkager. Eller måske vil du prøve en ny teknik og lave rouladesmåkager eller lave peberkager i sjove forme og dekorere med glasur og måske krymmel. Der er mange muligheder for at udvide din samling af opskrifter, det er bare at komme i gang med julebagningen.

Bag også resten af året

Julebagning er enormt hyggeligt, men det der gør det så specielt er netop julen, men behøver det egentlig være det? Hvorfor har vi ikke bare en bagedag på et andet tidspunkt af året, hvor der bare laves en masse lækre småkager, bare fordi? Det burde der bestemt være, småkager hører ikke kun til julen, men hele året. Her kan du også uden problemer udfolde dine evner i et køkken. Der er utallige opskrifter på småkager der dækker over alverdens kulinariske oplevelser du kan lave lige hjemme fra køkkenet. Heriblandt havregrynskager med smørcreme, bastogne kiks eller kyskager. Småkager hører nemlig ikke kun julen til, de bør være en del af dit liv hele året rundt.

Del artikel

Andre læser også