Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Osteopati – hvad er det, og hvordan fungerer det?

Af Annoncør

Flere og flere danskere oplever kroniske smerter. Det fører til, at de opsøger professionel hjælp. Mest kendt blandt den brede befolkning er fysioterapeuten.

En uddannet sundhedsperson, der har taget en professionsbachelor i Fysioterapi.

Men lidt færre kender til osteopater.

Hvor fysioterapeuter vil fokusere på den aktuelle smerte, vil en osteopat i Odense gå mere holistisk til værks. Med det menes at en osteopat vil fokusere på at få hele kroppen i balance, sådan smerten ikke opstår igen – og undgå fremtidige smerter.

Hvad er en osteopat?

En osteopat er en uddannet læge, fysioterapeut eller kiropraktor, der har taget en femårig efteruddannelse i Osteopati. Alle uddannede osteopater vil have titlen “D.O.M.R.O.DK”

En osteopat har fokus på hele kroppen og prøver at finde årsagen til smerten frem for en smertebehandling. Derfor oplever man også, at personer, der tidligere er blevet behandlet hos fysioterapeuter eller andre behandlere, men uden de rette resultater, får succes hos en osteopat.

Få en gratis forundersøgelse

For at undgå at starte et forløb man er usikker på fra start, kan man få en gratis screening hos en osteopat i Odense og få afdækket, om det er noget, der kan løses med osteopati.

Det gør, at man som klient ved, hvordan et forløb vil foregå fremadrettet – og at man kan få tilknyttet den rette behandler.

Få din behandling dækket

Noget af det, der afholder flere danskere fra at få behandlet deres gener eller smerter hos professionelle er den regning, der følger med.

En behandling starter typisk fra 600 kroner og op – og er det et længerevarende forløb, er det noget, der kan afholde flere fra at søge hjælp.

Langt de fleste forsikringsselskaber vil dække en fysioterapeutisk behandling. Der er dog forsikringsselskaber, der har en overenskomst med den offentlige sygesikring, hvilket gør, at man ikke kan få det dækket.

Derfor anbefales det altid, at man taler med sit forsikringsselskab, inden man starter et forløb op hos en osteopat, sådan man er sikker på, hvor meget man får dækket.

Sygeforsikring Danmark dækker også dele af ens behandling, såfremt man er medlem. Det er dog ikke hele behandlingen, man får dækket af den vej.

Kroniske smerter er blevet en folkesygdom​

Mere end 20% af hele den voksne danske befolkning lider af kroniske smerter.

Det svarer til mere end 850.000 danskere, der går og har ondt dagligt. Ud af disse 850.000 personer er det mere end en halv million, der har smerter i bevægelsesapparatet.

Har du kronisk ondt, burde du opsøge en professionel behandler og få den hjælp og rådgivning, der kræves. Jo længere tid en eventuel skade, irritation eller uregelmæssighed i bevægelsesapparatet er ubehandlet, jo større kan smerten blive – og jo længere kan det efterfølgende behandlingsforløb også blive.

Del artikel

Andre læser også