MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fed event: Stjernekokke klar med østers og bobler i Vintapperstræde

Af Christina Frederiksen

Bobler kan de fleste lide.

Østers har det derimod med at dele vandene, når det kommer til smag og ikke mindst konsistens.

Der er dog ingen tvivl om, at hvis man skal lære at spise østers, at så er det denne lørdag, det skal ske.

7. oktober kommer en stribe danske stjernekokke nemlig til Odense og giver deres bud på, hvordan østers skal smage.

Det sker, når der i Vintapperstræde igen i år inviterer til eventet Østers & Bobler.

Østers var én af H.C. Andersens absolutte favoritspiser.

Som en hyldest til den danske østers og den skaldyrelskende eventyrforfatter tilbereder stjernekokkene deres fortolkning af østersen. Der vil naturligvis også blive serveret bobler til.

Østersene er danske og kommer fra Limfjorden og koster 50 kr., uanset hvilken kok, der har kreeret serveringen.

Det er anden gang, at Østers & Bobler afholdes i Vintapperstræde.

Gadeforeningen Vintapperstrædet håber, at eventet bliver en fast tradition:

”Vi vil gerne gøre eventen til en årligt tilbagevendende begivenhed og skyde østerssæsonen i gang på festlig vis, hvor vi samles for at nyde, blive inspireret og blive klogere på den ældste spise i Danmark – 4.000 år og still going strong,” udtaler Karina Gerrild Rasmussen, der er evenkoordinator for gadeforeningen.

Hun forsætter:

Følgende stjernekokke deltager:

  • Alexander Johnsen, Restaurant Novel i Århus
  • Bjarke Jeppesen (tidligere hotel Hesselet i Nyborg) nu TreeTop i Vejle (har vundet en del danske kokkekonkurrencer)
  • Nicky Arendsen, Bandholm Badehotel deltager igen i år efter stor succes med sin østersret i 2022. Nicky har bl.a. stået bag komfuret på Henne Kirkeby Kro (2 Michelinstjerner), Restaurant Babette i Vordingborg, som flere gange har været kåret som Danmarks bedste restaurant af Den Danske Spiseguide
  • Irene Alexandersen, Claus Meyers Restaurant på hotel Odeon i Odense
  • Jonas Henriksen, Maade Dining”, tidligere Michelinrestauranterne Lyst i Vejle og TiTrinNed i Fredericia

”I 2022 havde vi besøg af 400 gæster i regn og blæst, og de 600 østers var udsolgt på tre timer, så i år har vi sikret os flere østers.

Odenseanerne har taget godt imod østersarrangementet, og det er ikke så underligt.

En undersøgelse har vist, at Odense er den by i landet, hvor der er næststørst interesse for østers – efter KøbenhavnI”

Betalingen foregår ved køb af poletter, som sælges på dagen i Vintapperstræde.

Del artikel

Andre læser også