Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 20.000 er allerede i online-kø: Alle voksne kan nu bestille en Corona-test

Af Redaktionen

Som led i den nationale teststrategi om markant øget testning bredt i befolkningen, der skal understøtte genåbningen af samfundet, får alle voksne borgere i denne uge mulighed for selv at bestille tid til en covid-19 test i de hvide testtelte i hele landet.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. I første omgang er det alle i alderen 18-25 år, som har mulighed for at booke tid til en test.

Mandag eftermiddag var over 20.000 i online-kø til siden, der administrerer bookinger.

Alle voksne i Danmark får mulighed for selv at bestille tid til en test for covid-19 via Nem-ID på hjemmesiden www.coronaprover.dk.

Test foregår i de hvide telte

Testen foretages i de hvide telte, som Testcenter Danmark har sat op i 16 byer over hele landet.

“Indtil nu har det krævet en henvisning fra lægen eller arbejdsgiveren, før man kunne bestille tid til en covid-19 test.

Men over de næste dage er systemet klar til, at personer uden symptomer via hjemmesiden selv kan bestille tid i testteltene, hvis man ønsker en test,” lyder det i pressemeddelelsen.

“Den nationale teststrategi handler om markant øget testning bredt i befolkningen. Så har man blot den mindste mistanke om, at man har været udsat for smitte med COVID-19, så bør man lade sig teste,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

I løbet af ugen vil der blive lukket op for cpr-numre for alle voksne danskere. I de kommende dage udbredes muligheden til de øvrige voksne årgange end kun 18-25 årige.

Borgere med symptomer på covid-19 skal fortsat henvende sig egen til læge for at blive henvist til test på sygehusene.

Del artikel

Andre læser også