Overvejer du at investere i Bitcoin?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Gode nyheder for investering i kryptovaluta i 2019

Kan du huske nyheden om den 18-årige gymnasieelev fra Odense, som nu tjener millioner på Bitcoins? Det er sådanne historier, der kan få én til at overveje at springe med på bølgen med Bitcoin og andre populære kryptovalutaer. Indtil videre har mange danskere dog fornuftigt nok været tilbageholdende, når det kommer til kryptovaluta som betalingsform, men nye globale regulativer lover godt for den fremtidige brug og udbredelse af de alternative betalingsformer.

Facebook er med til at udbrede kryptovaluta

De kommende regulativer skal blandt andet stabilisere kursen på Bitcoin og andre kryptovalutaer, så det bliver en langt sikrere investering og betalingsmiddel. De gode nyheder bakkes op af, at Facebook i juni meldte ud, at de vil lancere deres egen digitale valuta Libra, som vil kunne bruges til alt fra overførsler mellem venner, pengedonationer og indkøb af musik og fysiske varer online.

Libra er ikke en kryptovaluta, men Facebooks lancering af en digital valuta til de mere end 2,3 mia. brugere verden over vil med stor sandsynlighed også gøre kryptovaluta mere udbredt. De mange gode nyheder gør tilsyneladende allerede nu, at Bitcoin støt stiger i kurs – og desto større grund er der til at se nærmere på investering i kryptovaluta.

Hvordan foregår investering i Bitcoin?

Der findes et stort udvalg af platforme online, hvor man kan komme i gang med at investere i Bitcoin og andre kryptovalutaer. Hvadenten du selv har lyst til at prøve at investere i Bitcoin eller blot gerne vil studere kryptovaluta nærmere, kan det stærkt anbefales, at du laver en grundig research. Mange investeringssider tilbyder en testversion, hvor du kan afprøve investering i kryptovaluta uden at risikere noget. På den måde kan du få et solidt indblik i dét at investere – inden der kommer penge på højkant.

Investering i Bitcoin og andre kryptovalutaer foregår grundlæggende som al anden investering: Først køber du Bitcoin for et bestemt beløb, hvorefter du senere sælger, når kursen er fordelagtig for dig. Det mere komplekse ligger i at beslutte sig for en bestemt strategi – vil du løbende opkøbe kryptovaluta, når kursen er attraktiv og vente med at sælge til et godt stykke ude i fremtiden? Eller vil du løbende holde dig opdateret om kursudviklingen og sælge og købe alt efter mindre stigninger?

Der findes også såkaldte investeringsrobotter, som automatisk køber og sælger alt efter kursen – på den måde skal du ikke bruge alverdens tid på investeringen. Du bør dog altid læse saglige anmeldelser og brugerkommentarer, inden du beslutter dig for denne passive type af investering: Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er dét som regel sagen!

Se mere her, hvis du vil læse en dansksproget, brugervenlig introduktion til investering i Bitcoin og andre typer for kryptovaluta eller vide mere om de forskellige teknologier bag kryptovaluta-udviklingen, ligesom du kan læse grundige anmeldelser af de forskellige investeringsplatforme.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019