Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Advarer mod parkeringsvagter: Nyt koncept kan redde dig fra dyre p-bøder

Af Michael Qureshi

Du kender det sikkert godt.

Du kommer glad ud til bilen, men smilet stivner når du ser en gul “hilsen” i forruden.

Parkeringsvagten har været forbi og stukket dig en bøde for en ulovlig parkering.

I august 2018 kunne FDM fortælle, at landets 98 kommuner tjener knap en milliard kroner samlet på p-bøder.

Ud af kommunernes samlede indtægter på 925 millioner kroner står Københavns Kommune for to tredjedele af beløbet. Og så er det slet ikke talt med, hvad de private p-selskaber tjener på parkeringsafgifter.

Har lanceret P-Alarm app

Nu vil 24-årige Patrick Rasmussen fra Odense gøre op med de store summer, som der tjenes på p-bøder i landet.

Han har derfor lanceret en helt særlig app med navnet P-Alarm.

Inspireret af de kendte fartkontrol-alarmer med Saphe som den allerstørste, så skal P-Alarm nu advare brugerne af app’en, hvornår der er parkeringsvagter i området.

“Hvis du ved, at p-vagterne er i området, så vil du måske lige kontrollere en ekstra gang, at du ikke holder uden for stregerne, har husket at sætte p-skiven korrekt og i det hele taget holder helt lovligt.

Mange p-bøder kommer oftest, fordi man lige har været lidt uopmærksom i sin parkering, og det kan så udløse en ærgerlig afgift,” forklarer Patrick Rasmussen til MigogOdense.

Premiere i Odense

I første omgang er app’en kun udrullet her i Odense i en testfase. Det er også helt gratis, så man allerede i dag downloade den til Iphones eller Android-telefoner for at teste den.

“Odense er en perfekt by for os at starte med testfasen. Det er en god størrelse by, fordi der er nødt til at være en vis volumen i byerne for at det fungerer optimalt.

Det handler jo om, at folk hjælper med tippe hinanden om p-vagter via app’en. Så det er et slags fællesskab, man også bygger,” siger han.

Inspireret af fartkontrol-alarmer

Han lægger ikke skjul på, at det er fartkontrol-alarmernes popularitet, som han forsøger at overføre til hele parkeringsområdet.

“Der er mange statistikker, der viser, at der er en stigning på antallet af parkeringsafgifter i hele landet.

Det må betyde, at der er et problem på lige præcis på det punkt, og det forsøger vi så at løse. Jeg har altid elsket sådan helt generelt at forsøge at løse problemstillinger,” forklarer Patrick.

Brugerne skaber indholdet

P-Alarm er udviklet af Patrick Rasmussen, som også har en investor inde over.

“Vi håber selvfølgelig, at vi kan rulle ud i Danmarks største byer med succes og få en masse mennesker til at hjælpe hinanden med at undgå irriterende parkeringsafgifterne.

Det er brugerne, som skaber indholdet. Lige nu har vi ikke en bonusordning, som skal være en gulerod for, at man indrapporterer p-vagter, men det er vi udviklingsfasen omkring,” lyder det fra Patrick.

På længere sigt er det meningen, at app’en skal være gratis og man så kan opgradere til et betalt Premium-abonnement, hvor man får adgang til flere features, der i sidste ende kan redde dig fra p-bøden.

P-Alarm kan hentes i dag på App Store og Google Play – du kan læse mere om det her

Del artikel

Andre læser også