MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På onsdag starter Det Glade Vanvid: Kendte kokke åbner ny restaurant i Odense

Af Christina Frederiksen
Fra venstre er det Lasse Koch, Michael Koch, Frederik Barfoed og driftsansvarlig Søren Gammelgaard.
Fra venstre er det Lasse Koch, Michael Koch, Frederik Barfoed og driftsansvarlig Søren Gammelgaard.

Hvor går man egentlig hen, hvis man foretrækker at spise i uformelle rammer, men alligevel har høje forventninger til det gastronomiske niveau?

Hvis man vil have de allerbedste kulinariske oplevelser, men ikke ses skævt til, fordi man ikke kan kende forskel på en salat- og en fiskegaffel?

Det var nogle af de spørgsmål, som brødrene Koch, stillede sig selv, da de tilbage i 2008 udviklede en ny restaurant-oplevelse.

Svaret på alle spørgsmålene blev: Det Glade Vanvid.

På onsdag, 10. august, åbner Lasse og Michael Koch Det Glade Vanvid i Vestergade 1.

Et sted med plads til alle

“Min bror og jeg syntes, at der manglede en restaurant for andre mennesker, end dem, der plejer at være til “fine dining”. Et sted med plads til alle, hvor man ikke behøver at være kender for at kunne være med. Men hvor maden stadig sidder lige i skabet,” siger Michael Koch og tilføjer:

“På fine restauranter kan man som gæst godt være bange for at begå fejl: “Kan jeg nu tillade mig at bede om mere brød og hvad nu, når jeg mangler vand? Må jeg tage selv, eller skal jeg spørge tjeneren?” Min bror, Lasse, gad ikke mangle brød og vand, så det blev vi hurtigt enige om, at det skal der altid skal være nok af.”

Det Glade Vanvid åbnede i Aarhus i 2008 og ligger blandt andet også i København.

Den fynske udvidelse har været planlagt længe, og Michael Koch håber, at odenseanerne kommer til at tage Det Glade Vanvid til sig.

“Der er sket helt vildt meget i byen siden, dengang jeg selv boede i Bellinge for mange år siden,” siger Michael Koch, der, før han blev kok, var gartnerielev i Odense.

Det Glade Vanvid kommer til at ligge på første sal i Vestergade 1. Selvom brødrene Koch gerne ville være rykket ind i byen noget før, har de været nødt til at vente på den helt rigtige adresse.

Den helt rigtige placering

Til at hjælpe sig med det har de haft Frederik Barfoed fra Barfoed Group. Og han vidste lige nøjagtigt, hvilken type ejendom han skulle kigge efter til Det Glade Vanvid.

“Placeringen skulle selvfølgelig matche det gastronomiske niveau, og det må man sige, at den gør her,” siger Frederik Barfoed om adressen for enden af Vestergade, hvor der er en fed udsigt ned mod Overgade og hen over den nye bykerne.

Det er også Frederik Barfoed, der har været med til at udvikle herretøjsforretningen, Ulrik Storm, i nabobygningen, der har fået en eminent flot glasfacade:

“Vi har haft et ønske om at løfte denne del af Vestergade. Og det gør vi så yderligere nu, hvor Det Glade Vanvid rykker ind,” siger Frederik Barfoed.

Hos Det Glade Vanvid er man mere end velkommen til at rejse sig fra sin plads, hvis man lige vil nyde den gode udsigt.

Smag på forskellige vine

Konceptet på restauranten er nemlig ikke “fine dining” men “social dining.”

Det betyder blandt andet, at der er høflig selvbetjening, når det for eksempel drejer sig om drikkevarer. På den måde kommer gæsterne hinanden ved, når de går op for at skænke vin og sodavand.

I lokalet er indrettet en vinbar, hvor gæsterne selv bestemmer, hvad og hvor meget de vil drikke.

Udvalget består af tre rødvine, tre hvidvine og en dessertvin. Derudover er der forskellige fadøl og sodavand.

Også her har man ønsket at gøre plads til forskellige typer af smagsløg.

“Jeg vil selv gerne have en pinot noir til min perlehøne. Men hvis jeg siger det til min svigerfar, får han gåsehud. Han er typen, der synes, at en vin skal være på mindst 14,5 procent alkohol – ellers smager den ikke af noget. Og ham er der også noget for i vores vinbar,” siger Michael Koch.

Man bestemmer altså selv, hvilken vin man vil drikke til sin mad.

Men menuen er fast og skifter 6 gange om året i takt med, at sæsonerne skifter. Sæsonens menu indeholder tre retter og en appetizer. Og det er Michael Koch, der står bag hver menu.

Det er også muligt at bestille en vegetar-menu eller pescetar-menu, hvis man ønsker dette.

Social spiseoplevelse til fast pris

Dørene åbner klokken 18.30, og det er her, at alle gæster sætter sig til bords. Også her udfolder den sociale spiseoplevelse sig.

“Det er ligesom en teateroplevelse. I teatret kan man heller ikke ankomme 20 minutter før og bede skuespillerne om at spille før forestillingen begynder,” siger Michael Koch om konceptet, hvor man i øvrigt heller ikke kan komme ind fra gaden uden at have booket bord.

Men det er ikke kun mødetidspunktet, der ligger helt fast. Det gør prisen også.

Fra tirsdag til torsdag koster det 499 kroner pr. person at spise på Det Glade Vanvid.

Med i prisen er også al den vin, øl og sodavand, man ønsker – og selvfølgelig brød og vand.

Fredag og lørdag er prisen 699 kroner, men her er restauranten også åben en time længere, nemlig til klokken 22.30.

Det Glade Vanvid åbner i Odense 10. august, og du kan allerede nu booke dit bord her.

 

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien