Påskeferie i København: Tips til gode steder og oplevelser
Vinteren er ovre, og den næste uge står i påskens tegn. Om du har en uges fri eller blot et par fridage, så kommer her gode idéer til oplevelser i København.
MigogOdense er teamet op med Henrik Thierlein, tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år, og i dag rådgiver inden for turisme, presse og gastronomi.
Han kender om nogen dansk turisme, og han har været med til at sætte et solidt aftryk på den internationale presses omtale af vores elskede hovedstad lige siden.
I 2020 kunne man hos MigogKbh læse hans guider til sommerferie både i og udenfor København og hans efterårsferieguide til Jylland.
Læs også hans seneste to 2021-guides, som sagtens kan bruges her i påsken, med tips til vinterferie i København og udenfor København – og nu er det så tips til påsken.
Skiløb, udendørs kunst og sejltur med take away
Savner du hiking eller at stå på ski i alperne, skal du ikke snydes i denne påskeferie, og du skal endda ikke flyve i to timer, men blot tage til den 85 meter høje Amager Bakke, også kaldet CopenHill. Københavns epicenter for urban mountain sport, som de kalder det i de luftlag.
Lej eller tag dit eget skiudstyr med, og bevæg dig op ad stisystemerne til toppen med den imponerende udsigt over Øresund til det forjættede land Sverige. Hvis du efter skituren ikke ønsker køreturen via broerne til København K, så hop ombord på de eldrevne gule Havnebusser, og få lidt vind i håret, og bliv sat af direkte i København K.
Er du til kunst i det fri, så gå gennem Kongens Have, hvor der foran Rosenborg Slot er det sidste glimt af det smukke krokustæppe, til hovedindgangen af Statens Museum for Kunst modsat Christian 4.s sommerslot.
Her er frem til maj samtidskunstnerne Benedikte Bjerre, Kaspar Bonnén og Sonja Lillebæk Christensens udstilling ”Berørt”. Kunstværkerne er fortolkninger af corona-pandemien, skabt til eftertiden for at minde os om, hvordan vi er blevet berørt. En gigantisk bærbar computer. En sætning i mursten. Og en videocollage med hænder og albuehilsner.
Fik du ikke nok af den lille vippetur i havnen med Havnebusserne, og har du en lille kaptajn i maven, så forsæt med den gule færge til Islands Brygge, hvor sæsonen er startet for GoBoat.
Lej en båd til maks. otte af dine venner og familie, og nyd denne sociale oplevelse i de eldrevne og lydløse både med eget bord i midten, fit for en picnic, og som kan lejes fra en til seks timer. Provianter i forvejen hos Meyers Deli på Gammel Kongevej eller Meyers Spisehus i Lyngby , hvor Claus Meyers påskefrokost-kit to go er en opdateret økologisk version af den traditionelle, du kender, med bl.a. gammeldagsmodnede sild med syltede rabarber og æggecreme på ristet karry og forårsfrikassé i vol-au-vent fra Meyers Konditori.
Ønsker du den grønne version har Claus og co. udviklet en vegetarisk version 2021. Alt sammen med det gode friskbagte Ølandshvedebrød og rugbrød på den legendariske surdej. Glem ikke den søde tand. Hindbærsnitter og de populære kanelsnurrer, som Meyer var den første i byen til at genopfinde længe før de nyankomne lækre hipsterbagerier blev født.
Afternoon Tea, 24.000 påskeliljer og slotsophold i Tivoli
Har du brug for noget at holde varmen ved på en kølig dag i byen, og har du lyst til the English version, så smut forbi legendariske A.C. Perch’s Tea Room i Kronprinsensgade med te fra verdens bedste plantager gennem 185 år. Som noget helt nyt tilbyder de Perchs Afternoon Tea Ceremony To Go. Scones, finger sandwiches, marmelade og lemon curd, petit fours og te efter eget valg pakket og til at tage med på bådturen, hjem eller på hotellet.
Hvad er forår uden en tur i Tivoli? Mens vi venter på Tivolis scaryhouse Villa Vendettas 12 uhyggelige rum med levende scary skuespillere, som til sommer ser dagens lys i H.C. Andersen Slottet, så åbner Tivoli i en light version hver dag mellem klokken 11 og 20.
Glæd dig til et gensyn med alle de elskede forlystelser eller blot en gåtur rundt om den smukke Tivolisø og haveanlægget foran koncertsalen, som er pyntet op med tusindvis af forårsløg og i særdeleshed med påskens glade farver. Foran Pantomimeteatret er der plantet en mark med 24.000 påskeliljer, og det samme antal hyacinter er plantet ud flere steder i haven.
Flere af havens restauranter har åbent for take away, som kan nydes i haven eller tages med videre.
Nimb Brasserie leverer den klassiske brasserie-oplevelse to go bag de hvide mauriske murer, mens Gemyses drivhus tilbyder det grønne univers midt i haven med bl.a. blomkålsfalafler med vesterhavsost, confiterede jordskokker og surdejsfritterede pickles.
Lokker amerikansk comfort-food med burgers, french fries, hotdogs, fried chicken, milkshakes og ice cream sundae, så er Brødrene Price klar med takeaway fra Price’s Diner. Dinerens kød er dansk kødkvæg fra Kildegaarden, pølserne er slagterfremstillet efter brødrenes egen opskrift, og deres smelteost er vesterhavsost fra Thise.
Overnatningen klarer Tivoli på det luxuriøse Nimb Boutiquehotel, hvor VIP-adgang og turpas er inkluderet for ikke at tale om en påskehilsen i form af chokoladeæg, og til de små er der planlagt påskeaktiviteter.
Hotelovernatninger og unik take away
Efter en overnatning på et af Nimbs 38 unikke værelser og suiter har du måske fået blod på tanden til en nat mere væk fra Tivolimagien.
Hotel Ottilia i Carlsberg Byen i det gamle bryggeri, lige om hjørnet fra Elefantporten, byder på nordisk og rå minimalisme i en bydel under stadig forandring. Gå en tur rundt i løbet af dagen og se, hvordan brygger Jacobsens ikoniske bygninger blander sig med ny arkitektur. Hotellets Wine hour findes stadig on the house som pickup til værelset i lobbybaren.
Bestil den hypede og prisvindende burger fra Gasoline Grill på Bryggernes Plads for foden af hotellet. Burgerne er af amerikanske Bloomberg blevet kåret som en af verdens bedste.
Når du vågner på Ottilia serveres morgenmad med en masse lækre økologiske treats i to-go-bags, og bor du i suiterne, så er roomservice inkluderet.
Vil du hellere bo ved vandet og tæt på Amalienborg og gåturene langs havnen, så har maritime Admiral Hotel værelser med udsigt til Operaen og Holmen. Hotellet er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787.
På Restaurant Salt på hotellet står køkkenchef Rasmus Møller Nielsen for det moderne danske køkken tilsat global inspiration og ja, så også salt, som kommer i tre varianter her, hvoraf den ene er fra Læsø Sydesalt. Påskemenuen består bl.a. af nye grønne asparges med æggeblommecreme, saltet og confiteret cannette og rabarberdessert med mandler, hvid chokolade og havesyre.
Tæt på Amalienborg og yderste bygning i Nyhavn mod havnen finder du Hotel 71 Nyhavn, som er bygget et år før H. C. Andersen blev født. Træbjælkerne fra kælder til kvist taler sit tydelige sprog. Hotellets beliggenhed er location, location, location og Havnebusserne lægger til lige ud for døren. Hotellet leverer en bakke med morgenmad på sengen, og om aftenen hjælper de gerne med at bestille to-go-retter fra områdets restauranter og supplerer med bestik og drikkevarer til værelset.
Om du bor ude eller spiser hjemme, så kokkerer den etstjernede Michelin-restaurant Kokkeriet som en af de få i den kategori to go, og fra 1. april vil ejer Sammi Shafi og hans team levere alt fra kammusling, pighvar, jomfruhummer og due med menuer fra to til seks retter med tilkøb af fem snacks og den legendariske flødebolle til døren. Matchende vinmenu. Ja tak!
Har man sagt Resturant À Terre, har man også sagt køkkenchef Yves Le Lay og hans fransk inspirerede sublime køkken. En viking med franske rødder, som huserer bag det Kongelige Teater, er et andet prima valg i København K med tre retters to-go-menu fredag til søndag leveret af hans to kokkeelever Sara og Nadia.
Er man heldig, er der måske stadig friskfanget vesterhavstorsk på menuen, ellers kan man være sikker på klassiske franske tilberedninger. Selv påskefrokosten bliver fransk her på matriklen, og her er garanti for andelevermousse og påskelam. Bon appétit.
Restaurant Radio, som er nabo til Forum og det gamle Radiohuset på Frederiksberg, med det spøjse Vesterbro postnummer 1632 København V, leverer påske-takeaway både til frokost og aften. På den uhøjtidelige Radio leverer køkkenchef Bendix Sixhøj Laursen, tidligere assisterende køkkenchef fra Søllerød Kro, råvarer i sæson.
Pocheret æg med de sidste stenbiderrogn, stegt havkat med nyplukket ramsløg og til hovedret lammeragout med dild og rejer. Rabarbermousse og kompot med hybenrose-creme. Frække kombinationer – det er Radio og Bendix.
Nyfødte gedekid, arkæologiske udgravninger og yndlingsgaden på Nørrebro
Frederiksberg er også leveringsdygtigt i nyfødte gedekid, zebraføl, pandaer i brunst og to månder gamle brunbjørneunger, som er klar til deres nyrenoverede anlæg. Zoologisk Have på Valbybakke er åben, og lige efter påske får dyreungerne selskab af 100 tons forhistorie, når der slippes 25 life-size dinosaurmodeller løs!
Mens vi venter på det nye firestjernede boutiquehotel 25hours i tre historiske bygninger i Købmagergade ved Rundetårn, så har arkæologerne i forbindelse med den gennemgribende forvandling af de historiske bygninger fundet en mængde latriner, brønde og andre spor efter byboerne i middelalderens København.
Fundene kan ses på plancher udefra gennem de store vinuespartier mod gaden. Københavns Museum står bag denne pop-up-udstilling i byrummet med de arkæologiske fund fra Købmagergade 50.
Yndlingsgaden Jægersborggade lokker altid med fristelser, hvis vejen falder forbi Nørrebro. Er du på kig efter en vase til påskeliljerne, så kig ned til keramiker Inge Vincent i nummer 43. Inges delikate, tidløse og lyse, papirtynde keramik er blevet lidt af en sensation, som turister kommer langvejsfra for at købe.
Overfor, i nummer 36, finder du den ultimative søde gave, nemlig fra Karamelleriet med deres ”Mit navn det står med…” påskegaver inklusiv deres limited edition påskekarameller. Bornholmske Peter står for produktionen, som kan ses fra vinduet, og han er ikke bleg for at give en smagsprøve på de varme karameller.
Er du i humør til en gang grød. Så nyfortolker Grød i nummer 50 det urgamle begreb med deres luksushavregrød med karamelsauce, syrlig og frisk rabarber special og cremet Svampebygotto med tilhørende rabarberlemonade og en Fynsk Forår-øl fra Ørbæk Bryggeri. Foråret er kommet til byen.
Med påskeferien til udlandet sat på standby, så er der utallige muligheder i vores hovedstad. Bo på et af byens mange hoteller, som du også anbefales i artiklen Mr. Copenhagen tipper til vinterferie. God ferie!
Hvad: Påskeferietips med Mr. Copenhagen a.k.a. Henrik Thierlein
Hvor: København
Hvornår: Påskeferien 2021
Hvordan: Følg Henrik Thierlein på hans nye Instagram-profil med tips og tricks til København og omegn