MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pant på grænsedåser: Populær pantapp kommer til Fyn

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Graitor
Foto: Graitor

Tusindvis af danskere har allerede pantet over en million dåser og flasker med Danmarks nye pantapp, Graitor, der nu endelig kommer til Fyn.

Det er fire iværksættere fra Aalborg, der står bag Graitor, som giver digital pant for alle dåser og flasker, med og uden pant.

Ja, du læste rigtigt!

Nu er det slut med at smide pantfrie dåser og flasker i naturen eller i skraldespanden.

Du får dine pantkroner, som du plejer, men den digitale pant kan du veksle i app’en til gratis produkter, eller rabatter hos butikker og webshops.

Scan din pantkvittering

Det er meget simpelt at bruge Graitor. Du panter hvor og som du plejer, men scanner efterfølgende din pantkvittering.

Graitor app’en aflæser hvor mange enheder du har pantet og giver dig digital pant for alle enheder – også dine grænsedåser.

Den digitale pant veksler du i app’en til treats, der kan være gratis produkter, konkurrence lodder eller eksklusive rabatter. Der kommer løbende nye treats i Graitor app’en, der udbydes af lokale forretninger, som vil være med til at øge incitamentet for pantning.

Download Graitor her

Appstore

Google play

Foto: Graitor

Flasker og dåser skal i pantautomaten, ikke i naturen!

Sådan lyder visionen fra Graitor-teamet, som vil revolutionere det danske pant- og retursystem, og på kort sigt udbrede det til resten af verden. I marts 2021 satte TV2 Nyhederne fokus på, at der hvert år forsvinder flaskepant for 125 millioner kroner.

Den største grund til dette er, at danskerne mangler incitament til at returnere tomme dåser og flasker i pantautomaterne. Derudover er der 400 millioner grænsedåser, der hvert år ikke genanvendes.

Graitors løsning skaber incitament til at returnere dåser og flasker med og uden pant i landets pantautomater og pantstationer.

Det giver private virksomheder mulighed for at tage samfundsansvar og tappe ind i den bæredygtige dagsorden ved at belønne brugerne med produkter, oplevelser og besparelser gennem gratis treats, der derved skaber incitament hos forbrugeren til at pante.

Læs mere om Graitor her.

Foto: Graitor

Del artikel

Andre læser også