MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Paradis for drengerøve: Oplev Nordens største løb for fjernstyrede biler

Af Betina Vestergård Jepsen
DHI Cup 2017.
DHI Cup 2017.

Så er det tid til at finde den indre drengerøv frem.

I weekenden fra den 5. til den 7. januar kan du opleve Nordens største løb for fjernstyrede biler i Sparekassen Fyn Arena – DHI Cup.

Her vil nogle af Europas bedste kørere inden for fjernstyrede biler konkurrere på to forskellige baner.

Kæmpe interesse

Det er foreningen Odense R/C Minirace, der siden 2001 har stået for at arrangere DHI Cup.

“DHI Cup er et stævne for drenge i alle aldre med interesse for fjernstyrede biler. Der findes lignende stævner i hele Europa, og før DHI Cup tog mange kørere og publikummer til f.eks. Tyskland og Frankrig for at køre og se stævner.

Men så kom DHI Cup heldigvis til Danmark, og vi er gået fra at have 130 deltagere i starten til nu at have 320 deltagere,” fortæller formanden for foreningen, Ulrich Rasmussen, til MigogOdense.

Og selvom der ikke er store pengepræmier på spil, oplever DHI Cup en stor interesse for at deltage i løbet:

“Folk sidder simpelthen klar ved computeren, når vi åbner op for tilmeldingen, og ganske få minutter efter er der udsolgt. Så det må siges at være en stor succes,” fortæller Ulrich Rasmussen.

DHI Cup 2017.

To forskellige baner

Der er fart over feltet til DHI Cup, og de hurtigste fjernstyrede biler kører op til 80 km/t.

Kørerne af de fjernstyrede biler konkurrerer på to forskellige baner: On-road og off-road. Førstnævnte er en klassisk flad bane, som man kender det fra for eksempel Jyllandsringen, mens off-road-banen er for terrængående biler og kan sammenlignes med en motorcrossbane, hvor bilerne flyver flere meter op i luften.

DHI Cup 2017.

DHI Cup plejer typisk at have mellem 700 og 1.000 publikummer hen over en weekend, og det er ifølge Ulrich Rasmussen især en far-søn sport:

“Både deltagerne og publikum består ofte af drenge og deres fædre. Selvom der også er et par kvindelige deltagere, er det meget en far-søn sport. Men vi oplever også, at mange andre udøvere kommer og ser stævnet, og det samme gør yngre mænd med interesse for fjernstyrede biler, som overvejer selv at købe en. Derudover kommer der også mange børnefamilier og ser på.”

Gratis fredag

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvad DHI Cup går up på, kan du blot møde op i Sparekassen Fyn Arena i weekenden og købe billet i døren.

Det er gratis fredag, men ellers koster det 50 kr. per dag eller 80 kr. for en weekendbillet.

For børn under 16 år koster det dog kun 20 kr.