MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vineksperter: Parret bag Odense Aafart har taget vild uddannelse

Af Christina Frederiksen

Der er ikke meget, der er kønnere eller skønnere end en tur med båd op og ned ad Odense Å.

Det skulle da lige være en sejlads, hvor gæsterne har glasset fyldt med de lækreste røde og hvide dråber!

Hos Odense Aafart har man de seneste mange sæsoner haft stor succes med at kombinere diverse vinsmagninger med et par timer til søs.

Men hvor det før hen har været eksperter ude fra, der har ført gæsterne i gennem druesorter, tørhed og terroir, så er det fremover ejerne af Aafarten, ægteparret Eva Pasgaard og Morten Skytte, der selv kommer til at stå for de mange vinsmagninger.

De har nemlig brugt næsten et år på at uddanne sig til sommelierer og kan altså nu med rette kalde sig for vineksperter!

Men selvom parret altid har interesseret sig for vin, kom det alligevel bag på dem, hvor krævende uddannelsen til sommelier er.

“Det hele er udenadslære. Vi blev meget overrasket over, hvor højt niveauet er. Jeg har egentlig altid troet, at jeg vidste en del om vin, men efter tre lektioner, fandt jeg ud af, at jeg intet vidste,” siger Morten Skytte og griner.

1000 flash cards

Derfor har det også været en klar fordel for parret, at de har været to om at tage uddannelsen.

Eva Pasgaard og Morten Skytte foran én af Odense Aafarts turbåde.

“Vi har haft omkring 1000 flash cards, som vi har brugt til at lære det hele udenad. Hvis vi har været ude at køre, har vi lige kunnet hive et kort frem og teste hinandens viden.

Men selvom det har været svært, er der ingen tvivl om, at vores interesse for vin bare er vokset og vokset,” siger Eva Pasgaard.

Og det er altså meningen, at denne viden skal komme Aafartens mange gæster til gavn.

Som noget nyt kan man hver fredag i juli komme på rosé-cruise, og efter sommerferien vil der være smagninger med forskellige temaer:

Man kan blandt andet komme Frankrig rundt eller smage på italienske vine, sommerens hvidvine og sommelierens favoritter, og der vil også være tema om druesorten pinot noir og om champagne og mousserende vine.

Og det er altså Eva Pasgaard og Morten Skytte, der med deres nyerhvervede titler som sommelierer, guider deltagerne igennem smagningerne.

Smagninger uden salg

“Vi vil bare rigtig gerne dele vores passion med gæsterne.

Der er intet salg af vin forbundet med vores smagninger, så det er ikke, fordi vi står klar til at sælge de vine, vi lige har smagt, bagefter.

Vi er kun ude på at give dem en oplevelse,” siger Eva Pasgaard og tilføjer:

“Og så håber vi at kunne give dem nogle redskaber, når de selv køber og smager på vin.

“Hvad kan man forvente med en vin, der har sådan en etiket?”, “Hvis jeg godt kan lide denne smag, hvilken slags vin skal jeg så typisk gå efter?”, “Hvordan parrer jeg vin med mad?” Alt sådan noget vil vi gerne gøre folk klogere på.”

Eva Pasgaard og Morten Skytte har taget uddannelsen til sommelierer på Vinakademiet i København, og de har allerede planer om at dygtiggøre sig yderligere.

“Vi vil gerne gennemføre niveau 3, der hedder WSET3, og det kommer vi til her i efteråret. Det vil vi selvfølgelig, fordi det interesserer os så meget, men også fordi det holder os oppe på tæerne,” siger parret.

Husk, at det ikke er et krav at interessere sig for vin for at sejle med Odense Aafart!

Hele sæsonen kan du sejle med turbådene, vandcyklerne og kanoerne fuldstændig, som du plejer.

Læs mere om de mange muligheder hos Odense Aafart her.

Del artikel

Andre læser også