Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pas på du ikke strander: Vær ekstra opmærksom, når du kører med letbanen

Af Christina Frederiksen

December er højtid for mangt og meget – også julefrokoster.

Hvis du overvejer at tage letbanen hjem fra din julefrokost, så vær lidt ekstra opmærksom, hvis du skal i sydlig retning mod Hjallese. Du KAN nemlig risikere at ”strande” på Parkering Odense Syd (park & ride-anlægget), hvis du stiger på de allersidste togafgange efter kl. 01.00.

Her er forklaringen:

Fredag og lørdag kører letbanen mellem Tarup og Hjallese frem til kl. 01, ifølge køreplanen. Det betyder, at sidste tog i sydlig retning afgår fra Tarup kl. 00.47 (ank. Odense Banegård kl. 00.59). Dette sidste tog kører til endestationen ved Hjallese Station. 

Senere på natten er der stadig tre tog, der skal retur fra Tarup Center station til kontrolcentret ved Parkering Odense Syd. Togene afgår fra Tarup mellem kl. 00.58 og kl. 01.28. De er ikke en del af den ”officielle” køreplan – men da de alligevel kører på strækningen, så tager de også passagerer med undervejs.

Det samme på hverdage

Dog kun til Parkering Odense Syd, hvor de drejer af ind til kontrolcentret.

Så hvis du skal til Hestehaven eller Hjallese St. med et af letbanedøgnets sidste afgange, så hold godt øje med skærmen på den station, hvor du stiger på. Her fremgår det, om næste tog kører til ”Hjallese St.” eller til ”Parkering Odense Syd”.

Er du ved én af stationerne i Odense centrum, så er du på den sikre side, hvis du blot sørger for ikke at stige på letbanen senest omkring kl. 01.00.

Det samme på hverdage

Alle ugens øvrige dage, søndag-torsdag, er situationen præcis den samme – blot med den forskel, at køreplanen slutter ca. kl. 24.00.

Det vil sige, at frem til ca. kl. 24.00 kører alle sydgående tog til Hjallese St. – mens der frem mod kl. 01.00 fortsat er tre tog (uden for køreplanen), som kun kører til Parkering Odense Syd.

Del artikel

Andre læser også