Planlæg en spændende oplevelsestur for dit firma

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Det kan godt blive trist og ensformigt hvis hver dag på kontoret ligner hinanden. Variation er en del af et sundt arbejdsmiljø ligesom det sociale element på arbejdspladsen er det. Derfor er det vigtigt, at du som arbejdsgiver, er med til at skabe et mentalt sundt arbejdsmiljø for dine medarbejdere, så du er med til at forebygge arbejdsrelaterede sygdomme blandt dine medarbejdere. Det kan du gøre på mange måder. Du kan, i samarbejde med din arbejdsmiljørepræsentant, bl.a. planlægge en spændende oplevelsestur for dit firma. Den kunne se således ud:

1.      Du overrasker dem

Dine medarbejdere skal ikke vide, hvad der skal ske. Du giver dem blot en dato nogle måneder forinden, så dine medarbejdere har mulighed for planlægning. På den måde sikrer du også at flest muligt, deltager. Når invitationen er sendt, vil der begynde at blive snakket i krogende om, hvad der mon skal ske. Er der noget vi mennesker er, så er det nysgerrige. Derfor kan det få medarbejderne til at snakke mere samme, fordi de vil forhøre sig i hele afdelingen om, hvad der skal ske. Samtidigt glæder mange sig til nye ting, fordi de ingen forforståelse kommer til at have for netop det event I skal til.

2.      I booker et fedt event

Inden den store dag står for døren, skal I have fundet et fedt eventbureau, der kan sikre sig at medarbejderne bliver mere tætte med hinanden og rystet sammen. Dette event kunne være alt fra escaperooms til festlige indslag. Der findes et hav af muligheder for teambuilding. Prøv eksempelvis det populære rollespil, hvor hele firmaet skal arbejde sammen om et hemmeligt brev, som I skal have leveret frem i al hemmelighed. Under turen vil der opstå faretruende oplevelser, som uden tvivl vil ryste jer sammen.

3.      I sørger for fællesspisning

Når eventoplevelsen er ovre, er I alle sikkert trætte og har dagen igennem arbejdet sammen om et fælles mål. Lidt som når I sidder på kontoret, men blot med andre spændende opgaver. Under denne teambuilding har der ikke være så gode muligheder for at snakke sammen. Det får dine medarbejdere nu chancen for, når I sætter jer et hyggeligt og lavmeldt sted, hvor der er plads til snak og grin. Hér kan I alle få muligheden for at snakke sammen udenfor firmaets vægge og lære hinanden at kende som andet end ”Susanne fra marketing”. Når I kommer tilbage på arbejdspladsen, vil du hurtigt kunne fornemme en ændring i arbejdsmiljøet. Der bliver måske sendt små pjattede kommentarer til hinanden og latter kommer frem ovre fra kaffemaskinen. Glæden smitter af på effektivitet, således arbejdsniveauet stiger.

Og hvad er barnets navn?: Disse navne hitter i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Fyn blev der i alt født 4.634 drenge og piger i 2019 – heraf 2.306 i Odense – og nu her et halvt år efter har alle de nye små fynboere fået sine navne.

Og er du blevet moster/faster/onkel eller andet til en lille nyfødt i 2019, så er der en vis chance for, at barnet hedder Noah eller Clara.

Det er i hvert fald de absolutte topfavoritter her i Odense blandt nybagte mødre og fædre, når man spørger Danmarks Statistik.

De har netop opgjort hvilke navne, der var de mest populære blandt nyfødte børn i Danmark i 2019.

På drengesiden er vi ikke så forskellige fra resten af landet, her ligger William helt i top, og det navn finder vi på den odenseanske andenplads sammen med navnet Arthur.

Det mest populære drengenavn i Odense – og hele Fyn – er dog Noah, når alle de forskellige stavemåder tælles sammen. På landsplan ligger Noah nummer fire.

De ti mest populære drengenavne i Odense:

1. Noah / Noa / Nóah (24)
2. William (23)
2. Arthur /Artur (23)
4. Valdemar / Waldemar (21)
4. Malthe / Malte (21)
6. Alfred (19)
7. Oscar / Oskar (16)
7. Carl / Karl (16)
9. Emil (15)
10. August (14)

De odenseanske piger er derimod ik’ som de andre pi’r.

Hos os er Clara (Klara) og Ellie (Elli, Elly) på en delt førsteplads over de mestpopulære navne til de små babypiger.

På landsplan er Clare nummer tre, mens vi skal helt ned til listens 17. plads for at finde navnet Ellie.

Ser vi på hele Danmark er Emma den store favorit blandt pigenavnene, men det er helt nede på en 14. plads i Odense Kommune. Ser man på hele Fyn, er Emma dog det tredje mest populære navn. Så vi må nok bare konkludere, at Emma ikke rigtig rimer på Odense.

De ti mest populære pigenavne i Odense:

1. Clara / Klara (23)
1. Ellie / Elli / Elly (23)
3. Agnes (21)
3. Ella (21
5. Ida (19)
6. Alberte (18)
6. Luna (18)
8. Alma (17)
8. Asta (17)
10. Lærke (15)
10. Olivia (15)

Kilde: Danmarks Statistik

Voldsomme skader på Odense Havn: Efterslukning er fortsat i gang

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bredskab Fyn har hele natten og onsdag været i gang med omfattende slukningsarbejde på Odense Havn efter en voldsom brand i flere industribygninger på havneområdet.

En brand så voldsom, at det har været nødvendigt med assistance fra beredskabsstyrelsen Sydjylland.

14 brandmænd herfra har blandt andet hjulpet med efterslukning, vandforsyning samt væltning af mure samt bidraget med ekstra slukningsudstyr.

Hvad årsagen til branden er, er forsat ukendt, da arbejdet med at efterslukke branden, ifølge vagtchefen ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, stadig er i fuld gang onsdag eftermiddag.

”Og før det sidste træ er dampet af, kan politiet ikke gå i gang med efterforskningen af brandårsagen,” udtaler han til MigogOdense.

Industribygningerne, der tidligere har været anvendt til opbevaring af foderstoffer, har taget voldsom skade, men ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med den omfattende brand.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.