Planlæg en spændende oplevelsestur for dit firma

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Det kan godt blive trist og ensformigt hvis hver dag på kontoret ligner hinanden. Variation er en del af et sundt arbejdsmiljø ligesom det sociale element på arbejdspladsen er det. Derfor er det vigtigt, at du som arbejdsgiver, er med til at skabe et mentalt sundt arbejdsmiljø for dine medarbejdere, så du er med til at forebygge arbejdsrelaterede sygdomme blandt dine medarbejdere. Det kan du gøre på mange måder. Du kan, i samarbejde med din arbejdsmiljørepræsentant, bl.a. planlægge en spændende oplevelsestur for dit firma. Den kunne se således ud:

1.      Du overrasker dem

Dine medarbejdere skal ikke vide, hvad der skal ske. Du giver dem blot en dato nogle måneder forinden, så dine medarbejdere har mulighed for planlægning. På den måde sikrer du også at flest muligt, deltager. Når invitationen er sendt, vil der begynde at blive snakket i krogende om, hvad der mon skal ske. Er der noget vi mennesker er, så er det nysgerrige. Derfor kan det få medarbejderne til at snakke mere samme, fordi de vil forhøre sig i hele afdelingen om, hvad der skal ske. Samtidigt glæder mange sig til nye ting, fordi de ingen forforståelse kommer til at have for netop det event I skal til.

2.      I booker et fedt event

Inden den store dag står for døren, skal I have fundet et fedt eventbureau, der kan sikre sig at medarbejderne bliver mere tætte med hinanden og rystet sammen. Dette event kunne være alt fra escaperooms til festlige indslag. Der findes et hav af muligheder for teambuilding. Prøv eksempelvis det populære rollespil, hvor hele firmaet skal arbejde sammen om et hemmeligt brev, som I skal have leveret frem i al hemmelighed. Under turen vil der opstå faretruende oplevelser, som uden tvivl vil ryste jer sammen.

3.      I sørger for fællesspisning

Når eventoplevelsen er ovre, er I alle sikkert trætte og har dagen igennem arbejdet sammen om et fælles mål. Lidt som når I sidder på kontoret, men blot med andre spændende opgaver. Under denne teambuilding har der ikke være så gode muligheder for at snakke sammen. Det får dine medarbejdere nu chancen for, når I sætter jer et hyggeligt og lavmeldt sted, hvor der er plads til snak og grin. Hér kan I alle få muligheden for at snakke sammen udenfor firmaets vægge og lære hinanden at kende som andet end ”Susanne fra marketing”. Når I kommer tilbage på arbejdspladsen, vil du hurtigt kunne fornemme en ændring i arbejdsmiljøet. Der bliver måske sendt små pjattede kommentarer til hinanden og latter kommer frem ovre fra kaffemaskinen. Glæden smitter af på effektivitet, således arbejdsniveauet stiger.

Hårdt ramt: Restaurantkæde begærer deres Odense-restaurant konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Restaurant Ilden
Arkivfoto Restaurant Ilden

I september sidste år åbnede Restaurant Ilden en afdeling i Odense.

Det gjorde de i Danske Banks gamle lokaler på Fisketorvet her i byen. Men nu tyder alt på, at restauranten er lukket permanent.

Således skriver både B.T. samt Ekstra Bladet lørdag formiddag, at restaurant-kæden Ilden har begæret tre af deres restauranter konkurs.

Det drejer sig blandt andet om afdelingen i Odense.

Ifølge Ekstra Bladet ser det ud til, at kun afdelingen i Næstved fortsætter.

Kæmpe kød-buffet

Ilden har været i fokus i mange medier, fordi de er blevet beskyldt af den kendte restaurantkæde Flammen for at kopiere konceptet.

Begge restaurant-kæder slår sig op på deres store kød-buffet, hvor man kan få skåret ud af al slags kød og så selv tage en masse tilbehør.

Tidligere på ugen begærede en anden stor restaurantkæde 13 af deres i alt 35 restauranter konkurs.

Dalle Valle-kæden lukker bl.a. i Aalborg og Aarhus, men endnu er der ikke meldt noget ud om Dalle Valle i Odense eller deres café-koncept Café A.

Odenses restaurationsbranche har allerede mærket store konsekvenser af Corona-krisen.

Tidligere er populære Restaurant Carlslund bukket under, og i går var det historiske Den Gamle Kro, som meldte ud, at de begærer konkurs.

Det kan du læse om her.

Sød trend breder sig: Derfor er der bamser i mange vinduer i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Først begyndte vi at synge i fællesskab fra altaner og terrasser, sådan som man havde set fra Italien og Spanien.

Nu er en ny international trend begyndt at brede sig i hele Danmark inklusiv her i Odense-området.

Måske er du allerede hoppet med på trenden og smidt Dogsy, Bitsy, Lolo og hvad man ellers kalder sine bamser i vinduet.

Måske har du undret dig over, hvorfor der er bamser i mange vinduer, du passerer.

Hyggelig familieaktivitet

Årsagen er ganske simpel. Det er til glæde for børnefamilierne. I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, så er det nu blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt.

Den dille har bredt sig til hele landet. Det skriver bl.a. TV 2 og DR. Her i Odense har MigogOdense også selv konstateret, at flere gør det.

Især i kvarterer hvor der bor mange børnefamilier.

Flere er begyndt at stille bamser frem i deres vinduer, så børn og forældre sammen kan gå på jagt efter de lodne tøjdyr.

Dillen er blevet så populær, at flere har skrevet opslag om jagten på forstadsbyernes lokale facebook-grupper.

Så kan børnene notere, hvor og hvor mange bamser de har set på turen.

Især i den kommende påskeferie bliver der rig lejlighed til at gå på jagt.

Både ældre og yngre er med på dillen

Bamsejagten skal være med til at få tankerne lidt væk fra coronakrisen, så der også er noget positivt i hverdagen hos familierne.

Den nye populære dille har både fået ældre og yngre beboere i byerne til at gå i gemmerne og finde bamser frem, der kan glæde børn rundt i landet.

Nyt offer for krisen: Kendt Odense Restaurant begærer konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Den Gamle Kro
Foto: Den Gamle Kro

Nedlukningen af Danmark har især haft store konsekvenser for restaurationsbranchen, og nu må et af Odenses mest legendariske steder dreje nøglen om.

Det skriver Den Gamle Kro i dag på Facebook.

“Kære Venner og Gæster.

Vi har i dag for sidste gang lukket døren bag os på Den Gamle Kro.

Vi indgiver i dag konkursbegæring efter 12 år som forpagtere af dette dejlige sted,” skriver Jens og Tina som forpagter stedet.

Corona har kostet dyrt

“De seneste uger med nedlukningen på grund af Corona har kostet meget dyrt (og for os begyndte det før nedlukningen, idet for eksempel kinesiske rejseselskaber blev væk).

Der kommer til at gå mange måneder, inden en branche som vores bliver rentabel igen – især i Odense med opgravningen af Thomas B. Triges Gade og de senere år mange flere restaurant-pladser,” skriver de videre.

“Vi vil gerne sige tak til alle jer, der har været gæster på kroen gennem årene. Det har været en udsøgt fornøjelse.

Vi vil også gerne sige en helt særlig tak til vores dygtige, faglærte personale. I ved hver især, hvor meget I betyder for os. Vi giver jer alle sammen vores bedste håb og anbefalinger med videre.

Vi er trætte og meget kede af det, men ønsker jer alle sammen fremtidige gode stunder med godt selskab, god mad og dejlige vine.”