ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politi-indsats i Odense intensiveres: Rigspolitiet hæver beredskabsniveau

Af Redaktionen
Foto. Kim Matthai Leland
Foto. Kim Matthai Leland

Som følge af den seneste tids smitteudvikling har politiet i dag besluttet at hæve sit beredskabsniveau i indsatsen mod spredning af coronavirus nationalt og lokalt.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse onsdag aften.

Det gælder blandt andet her i Odense, hvor man lige nu er ved at få bugt med de for høje smittetal, men stadig er i en rød zone på Danmarkskortet.

I de seneste 7 dage har Odense 40 smittede per 100.000 indbyggere ifølge tal fra Statens Serum Institut, og man skal helst ligge under 20 for ikke at være et Corona hot spot.

Går nu ind i en ny fase

Det forhøjede beredskabsniveau indebærer en generel forøgelse af politiets indsats over hele landet, herunder øget politimæssig tilstedeværelse i udsatte områder, intensivering af den operative styring og koordinering i Den Nationale Operative Stab (NOST), indkaldelse af relevante lokale beredskabsstabe (LBS) i politikredsene og løbende opfølgning og evaluering af indsatsen på øverste ledelsesniveau.

“Indsatsen mod Corona er gået ind i en ny fase, som stiller øgede krav til politiets indsats over hele landet.

Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne, og vi er bekymrede for smitteudviklingen. Kurven skal knækkes, og det skal ske i de kommende uger, mens vi stadig er på forkant af udviklingen.

Derfor løfter vi nu vores beredskabsniveau til samme niveau, som den var på i foråret,” siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Indsatsen forankres i politiets koncernledelse, hvor alle landets politidirektører deltager under rigspolitichefens ledelse.

Del artikel