MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politiet varsler: Stor kontrol i denne uge

Af Christina Frederiksen
Foto: Arkivfoto
Foto: Arkivfoto

I denne uge laver politiet en stor indsats for at fange fartsyndere i hele landet.

For høj hastighed er fortsat et problem på de danske veje, hvor højere fart er lig med højere risiko. For høj fart er en medvirkende faktor i 4 ud af 10 dødsulykker i trafikken.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Derfor har størstedelen af landets politikredse fra i dag mandag den 24. april til og med søndag den 30. april 2023 intensiveret fokus på hastighedsovertrædelser.

Bestil en færdselskontrol

Farten kan være årsag til, at ulykken sker, men farten kan også være årsag til, at ulykken bliver fatal for de involverede.

Hvert år mister cirka 70 mennesker livet i en trafikulykke, hvor hastigheden er for høj i forhold til det tilladte eller forholdene.

Det viser tal fra Vejdirektoratet.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til mange trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne.

Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken.

Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden”, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Koncernkommunikation.

Hvis du oplever, at der bliver kørt for stærkt i dit lokalområde, og at det skaber utryghed og farlige situationer, kan du bestille en færdselskontrol på Politi.dk

Del artikel

Andre læser også