MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populær festival rykker på havnen: I morgen åbner PHONO-festival

Af Kasper Junge Wester

En af Odenses længstlevende festivaler er PHONO-festivalen, der første gang blev afholdt i 2006. Igen i år er PHONO klar til at sætte gang i Odense.

PHONO har fokus på eksperimenterende, elektronisk musik og har manifesteret sig som en af Odenses vigtigste og mest kendte nichefestivaler. I både ind- og udland hyldes festivalen som en af de fremmeste indenfor sin genre.

Under den brede paraply, elektronisk musik udgør, stikker PHONO-programmet i mange forskellige retninger, så der er noget til alle. Uanset hvor meget eller lidt man er inde i den vidtforgrenede elektroniske musikscene, kan man være med, men man skal være forberedt på at udvide sin musikalske horisont.

”Det spænder vidt i genrer. Alt fra ambient og sådan noget roligt lyttemusik i starten til rave og tung UK hardcore i slutningen. Vi prøver at tage folk på en rejse af innovativ musik,” fortæller Anders Olesen, der er projektleder på PHONOS.

Store navne i intime rammer

Det er cremen af cremen, der står på plakaten. Derfor er det også svært for Anders Olesen at fremhæve nogle af kunstnerne, siger han.

”Det er jo svært, når man selv har siddet og været med til at booke programmet, at sige nogle frem for andre, for jeg synes jo selvfølgelig, at man skal se det hele.”

Gået lidt på klingen, vil Anders Olesen alligevel godt nævne Den Sorte Skole som et must-see. Den danske dj-duo har høstet store roser for deres innoverende brug af sampling i deres dj-sets.

Foto: Kulturformidleren.dk

”Jeg synes selvfølgelig, man skal komme ned og høre Den Sorte Skole. Også fordi de laver et specielt show til PHONO, som gør, at man ikke får den klassiske Sorte Skole, men man får den nørdede Sorte Skole,” fortæller han og tilføjer:

”De ser meget frem til at komme og spille. De spiller kun det her show her i Odense, og så spiller de det to gange i København. De har fundet alle deres nørdede ting frem fra deres vinyler og har sat et specielt show sammen til her der.”

Perfekt location på havnen

Årets festival afholdes i Kunsthal ULYS på Odense Havn. Når man trasker rundt dér sådan en grå, trøstesløs efterårsformiddag kan være svært at forestille sig, at der om få døgn skydes gang i den vildeste elektroniske fest, men den afsides location er perfekt til PHONO, forklarer Anders Olesen.

”Det er ret vigtigt for os, at det spiller ind med hele æstetikken i PHONO. PHONO er jo frivilligt drevet, så det er meget DIY – do it yourself – og derfor er det også meget fedt at få nogle gamle industrihaller, hvor man går ind og laver alt selv, ret beset, så man har en rimelig stor frihed til at forme looket, som man gerne vil have det.”

Der bliver plads til 700 mennesker i kunsthallen, der har en fortid som lager. Også den begrænsede plads ser Anders Olesen som en force, for PHONO Festival kan noget, som mange andre elektroniske musikfestivaler ikke kan:

J-Zbel, PHONO 16 (Foto: Dario Kozuh)

”Vi kan holde det intimt. De navne vi har, de spiller jo store festivaller rundt om i verden, og det er meget sjældent, at man får lov til at se dem til en festival, hvor der er en kapacitet på 700 mennesker.”

Og så har placeringen på havnen en anden fordel:

”Vi burde i hvert fald ikke få nogle naboklager over støj i år!” konstaterer projektlederen med et grin.

Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også