Populær vinbar fylder et år: Nu lancerer de et nyt koncept

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

På lørdag fylder Noé Vinbar i Kongensgade ét år. Og ejerne Peer og Kim Sjødahl er glade for det første år.

”Det første år er gået rigtig godt, og det har været fedt at få lov til at gøre en drøm til virkelighed,” siger Kim Sjødahl og tilføjer:

”Jeg har boet mange år i København og London, men jeg er gammel odensedreng, så da jeg fik muligheden for at starte op her i Odense, kastede jeg mig ud i det. Det betyder meget for mig at kunne give noget tilbage til der, hvor jeg kommer fra. Alle de gode steder skal ikke kun være at finde i København og Aarhus”.

Kommet tættere på familie og venner

Men det var også familien og vennerne i Odense, som trak Kim Sjødahl tilbage til hjembyen:

”Det er dejligt at være kommet tættere på der, hvor min familie og mange af mine venner bor. Selvom jeg stadig arbejder meget, har de nu meget større mulighed for at besøge mig,” siger han.

Da Noé åbnede for et år siden, kom der samtidig to andre vinbarer til Odense, og det kan mærkes:

”Vi kan godt mærke, at der er stor konkurrence på området. Men vi har fået sat os rigtig godt på markedet, og vi får mange positive tilkendegivelser fra vores gæster,” fortæller Kim og uddyber:

”Vi har efterhånden fået en del stamgæster, og det er super dejligt. Men der kommer også stadig folk ind og spørger, om vi ikke lige har åbnet.

Sådan er det bare i Odense, det tager nogle gange lidt længere tid at komme igennem til alle, men det er et helt specielt publikum, vi har her i Odense, og alle, der har givet det en chance, kommer igen og igen”.

Noé lancerer nyt koncept

Selvom konkurrencen i Odense er stor, mener Kim Sjødahl, at Noé konceptet holder:

”Hos os kommer gæsterne ind og forklarer, hvad de godt kunne tænke sig, og så får de lov til at smage på nogle forskellige vine. På den måde de lov at smage sig frem ”on the house”, så de lettere kan bestemme sig for den helt rigtige vin.

Vi fortæller dem altså ikke, hvad de skal drikke – vores koncept er bygget op omkring, hvad gæsterne gerne vil have. Derfor har vi ikke noget fast vinkort. Det skifter konstant og er altid i udvikling alt efter, hvad gæsterne efterspørger, og hvilken sæson vi har,” siger Kim Sjødahl og løfter lidt af sløret for fremtiden:

”Hen over sommeren vil vi bl.a. begynde at servere lækre bistroretter og andre lækkerier som f.eks. hjemmelavet lasagne og risotto; enkel mad med de bedste råvarer, som alle skal kunne betale for.

Det vil dog stadig være vinen, der er i centrum, og vi udvælger mad, som passer til vinen – ikke omvendt”.

Du er inviteret til fødselsdag

På lørdag fejrer Noé Vinbar deres 1-års fødselsdag, og alle er inviteret med. Du kan komme til stor fødselsdagsfest fra klokken 16-02, hvor Noé giver 100 L øl og 200 L vin i gave til gæsterne.

Herefter er baren åben, og du kan nyde gourmetpølser fra grillen, så længe lager haves.

Noé Vinbar ligger på Kongensgade 31 B i Odense C.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.