Populære bæredygtige mærker: Onsdag åbner pop up-butik midt i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Tre økologiske tøj-brands slår dørene ind til en fælles pop up-butik i Brandts Passage.

Mærker, som arbejder med FN’s verdensmål og har valgt den konventionelle modeverden fra.

Åbningen sker i samarbejde med Odense Film Festival.

I flere år har der været fokus på bæredygtighed og økologi i den offentlige debat.

Vi skal genanvende mere for at passe bedre på vores natur, har vi fået at vide. Og det er netop, hvad de tre iværksættere Morten Underbjerg Olesen, Tina Søgaard-Pedersen og Bára Ástvaldsdóttir har gjort med hver deres bæredygtige og økologiske tøjmærker.

Den 28. august åbner de tre tøjdesignere en pop up-butik i Passagen i Brandts Klædefabrik, som skal eksistere i tre måneder.

Morten Underbjerg Olesen står bag Le Pirol, som blandt andet laver striktrøjer og cardigans.

Ulden kommer fra argentinske merinofår, bliver forarbejdet i Italien og til sidst strikket i Danmark.

Den 38-årige tøjdesigner startede sit økologiske mærke sidste år efter at have arbejdet i den konventionelle tøjbranche i 12 år, hvor han så alt det spild, som foregår.

“Det handlede om at kunne se mig selv i spejlet om 20 og 30 år som designer.

Så det var personlige og etiske overvejelser, der gjorde, at jeg lavede et skift. For det var hjerteskærende at se, hvordan produktionen foregik specielt i Asien,” pointerer Morten Underbjerg Olesen.

Tøj af fiskenet og FN’s Verdensmål

Tina Søgaard-Pedersen er kvinden bag det andet tøj-brand i pop up-butikken.

Sportsmærket Vain Dane Athletic. Ligesom Morten Underbjerg Olesen stiftede hun også sit tøjmærke sidste år, og producerer sportstøjet af blandt andet gamle fiskenet, havplast og gulvtæpper.

Islandske Bára Ástvaldsdóttir er den sidste i trekløveren, der med sit brand Bara Bara begyndte tilbage i 2015.

Det er hverdagstøj til kvinder, som enten er lavet af økologiske materialer, genbrug eller restmetervarer, som skulle være brændt eller destrueret. Det sker med en tanke ud fra FN’s Verdensmål.

På samme måde som Morten Underbjerg Olesen handler det for Bára Ástvaldsdóttir også om ansvarlighed.

“Det handler især om at være medvirkende til, at affaldsmængden reduceres væsentligt gennem forebyggelse, reduktion genvinding og genbrug,” slår Bára Ástvaldsdóttir fast.

Hører hjemme i Brandts Klædefabrik

Det har været vigtigt for de tre tøjdesignere, at det netop blev Brandts Klædefabrik, de åbner pop up-butikken i.

Ifølge Morten Underbjerg Olesen kunne de med stor sandsynlighed have fået et lokale et andet sted i byen, men det ville ikke være det samme.

Den gamle bydel har tekstilvinklen med, og viser to sider. Hvad området var engang, og hvad det er nu.

“Vi ser vores brands som den del af det segment, som butikkerne her i Brands Klædefabrik tilhører. Det er grunden til, at vi netop åbner i Passagen,” fortæller designeren bag Le Pirol.

Det er en holdning, som bakkes op ad manager i Brandts Klædefabrik, Annelene Hausmann.

Der er ifølge hende en bredde i de tre designeres sortiment med stilene casual, luksus og sport. Og i samarbejdet ser hun desuden to vigtige aspekter.

“Skal et bæredygtigt design og mode blive en succes, skal det være nemt og tilgængeligt for forbrugerne. Det skal være en stil, du kan spejle dig selv i, og det er noget, som de tre brands har med,” forklarer Annelene Hausmann.

 Åbning af butikken med OFF

Når åbningen af pop up-butikken finder sted den 28. august, sker det i samarbejde med Odense Film Festival (OFF).

Filmfestivalen og de tre tøjdesignere viser kortfilm under temaet ”Made in Europe”, der omhandler cirkulær økonomi og håndtering af vores affald.

Efter filmvisningen vil der være en foredrag med Nina Bendixen. Arrangementet starter kl. 19:00.

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.