Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klar til gæsterne: Populær café-kæde er åbnet i hjertet af Odense

Af Daniel Poulsen

Klokken 10.00 i morges slog tvillingebrødrene Morten og Jakob Poulsen dørene op til deres sjette café i Odense centrum og den første udenfor Sjælland.

Lokalerne i Kongensgade 40 er hurtigt blevet renoveret og gjort klar til gode madoplevelser, efter at thai-restauranten Thaiger lukkede.

Inden åbningen har brødrene ad flere omgange været på besøg hos små og større producenter på Fyn for at finde særligt udvalgte råvarer til den familiedrevne café-kæde.

Vil lave lidt anderledes café-mad

Morten Poulsen, der er en af brødrene og medejer af kæden, fortæller, at menukortet fokuserer på få skarpe retter, der også består af nogle vegetariske og veganske valg.

“Vi holder fast i de samme værdier som på Sjælland, så vi har lavet et nyt menukort til Odense.

Grundlæggende går det igen, at vi forsøger at lave noget mad, som er en lille smule anderledes, men stadig café-mad.

Vi vil gerne have, at der er noget for alle. Vi har valgt de retter, som vi kan stå inde for og dem, som vi er gode til, så vi altid har friske råvarer i køkkenet,” forklarer han.

Inviteret til sneak peek

MigOgOdense er torsdag inviteret til sneak peek og en prøvesmagning, og det står det hurtigt klar, at ejerne bagved caféen har prøvet en åbning mere end en gang.

Menukortet kommer hurtigt, og gæsterne har god tid til at komme med deres bestilling, da den foregår i baren.

En af de ting, som brødrene satser særligt på, er en lækker brunchbuffet i weekenden, hvor de lokale råvarer igen bliver en høj prioritet, og der bliver retter for enhver smag, så den samlede oplevelse bliver så god som mulig, når gæster aflægger den nye café et besøg.

En løbende tilpasning til café

I tidernes morgen havde familien en produktionsvirksomhed, der håndterede kartofler, men nye muligheder gjorde, at forældrene endte med at sælge den.

Morten Poulsen, der oprindelig er uddannet bankrådgiver, gik sammen med sin fødevareuddannede bror, Jakob Poulsen, om firmaet Landmad, der rykkede gårdbutikker ind til byerne.

Her havde de muligheden for at holde fast i værdierne omkring landbrug og fødevarer og samle dem et sted.

På sigt gik det dog ikke, og Morten Poulsen fortæller her om, hvordan processen er forløbet, så Café Korn i dag har 6 caféer i alt.

“Vi er blevet restauratører ved en lille fejl, kan man sige, fordi det ikke faldt os naturligt for nogen af os qua, ingen af os er kokke eller tjenere.

Vi ser det som en kæmpe fordel, at vi ikke griber forretningen af ved at stå ude i køkkenet og lave mad.

I stedet kan vi kigge på, hvordan vi selvfølgelig får besøg af nogle gæster, men specielt at motivere vores medarbejdere og skabe en virksomhed, der er god at arbejde i,” forklarer Morten.

Lokale producenter leverer råvarer

Et par af de producenter, som familien har udvalgt til at levere lokale råvarer til caféen, er Nybro Most, der laver æblemost til de tørstige gæster.

På madfronten leverer Høkildegård Landhandel pålæg, mens De Fynske Gårde producerer desuden en lokal brunchpølse, der primært skal bruges til den store brunchbuffet, som Café Korn vil køre med hver lørdag og søndag.

Et besøg i den nye café betyder også desuden, at gæster har mulighed for at købe udvalgte produkter med hjem som Kirsten Brøndsted, der er mor til de to brødre, indkøber og gør klar til salg i de enkelte caféer.

Familien bag caféen fører på denne måde lokalt salg videre fra Landmad, men det bliver oplevelsen med et godt måltid mad, der vil blive satset på.

Alle burgerne kommer med grove pommes frites ad libitum, der er serveret med hjemmelavet chilimayo.

I dagens anledning bliver der både smagt på to burgere med oksekød og variation af mayo samt en burger med langtidsstegt revet kylling, der giver et ekstra touch til den.

Kødet fra Öxneholm har rigtig god smag og giver sammen med den hjemmerørte mayo en god sammensætning i de to burgere med oksekød.

Odense var det naturlige valg

Fra den ene dag til den anden opstod der en god mulighed et stenkast fra den mest centrale gågade i Odense og med tvillingebrødrenes sans for købmandskab, skulle den udnyttes.

Til MigOgOdense fortæller Jacob Poulsen, at medarbejderne er en værdifuld aktie, når der skal tages beslutninger om eventuelle nye åbninger.

”Vi har aldrig ikke sat et tal, vi har ikke noget mål om at nå et bestemt antal caféer. Vi gør det så længe, at vi synes, det er sjovt, men vigtigst af alt så længe, at vores medarbejdere synes, at det er sjovt, så gør vi det.”

Café Korn fortæller desuden, at åbningen af et nyt sted i Odense ikke skal ses som opbygningen af et fornemt korthus, der efter kort tid sælges videre til et større firma.

Det handler mere om at bygge en sund forretning op og have glade medarbejdere og tage tingene fra dag til dag.

Til smagningen bliver der desuden bestilt en ribeye på 300 gram serveret med både garniture, salat, pommes og bearnaise.

Kødets kraftfulde smag giver et solidt bidrag til et rigtig godt måltid mad.

Til dessert bliver der smagt på hjemmebagt brownie serveret med vaniljeis og flødeskum.

Afslutningsvist sætter den lune rabarbertærte et solidt prik over i’et, da kagecremen tilføjer noget ekstra.

 

Ribeye med tilbehør
Dessert

Vi tør godt at love, at odenseanerne skal glæde sig til at prøve Café Korn.

Hvad: Åbning af Café Korn den 15. november

Hvor: Kongensgade 40, 5000 Odense C

Hvornår: Alle dage fra 10-22

Find menukort og mere information lige her

Facebook: https://www.facebook.com/cafekornodense/

Del artikel

Andre læser også