Populært spisekoncept: Odense Food Festival udvides i 2018

Skrevet af: Morten Hopballe
Fotos: Rico Feldfoss
Fotos: Rico Feldfoss

I 2018 inviterer SPIS! Odense Food Festival for tredje år i træk på restaurantugen SPIS! Uge 5, og som noget nyt breder konceptet sig næste år ud over hele Fyn.

Det sker som en del af den fynske fortælling om gastronomisk kvalitet bygget op om lokale råvarer.

“SPIS! Uge 5 handler om at give en masse mennesker muligheden for at komme ud og få en fynsk, gastronomisk oplevelse,” siger Tine Gudrun Petersen, direktør for SPIS! Odense Food Festival, og tilføjer:

“Det er madglæde, fællesskab over maden og spiseoplevelser i høj kaliber. Og så er det menuer, der er specialt sat sammen til lejligheden – til en fornuftigt pris, som giver flere og andre end normalt muligheden for at få en gastronomisk oplevelse, som de ikke normalt får.

Med SPIS! Uge 5 får man mulighed for at sætte sig afslappet til bords og nyde uovertruffne menuer med de fynske råvarer som centrale elementer.”

En gastronomisk rundrejse

Tidligere har det kun været odenseanske restauranter, der har været med i den gastronomiske uge, men næste år får de mange gastrointeresserede fynboer også mulighed for at besøge Gl. Brydegaard i Hårby, Restaurant Teglværksskoven i Nyborg og Restaurant Resumé i Svendborg.

“Odenses restaurationsliv blomstrer, men der findes også rigtig mange lækre restauranter på resten af Fyn. Med udvidelsen af SPIS! Uge 5 ønsker vi at fejre hele Fyn.

Hos SPIS! Odense Food Festival er den fynske fortælling afgørende, og derfor er vi superglade for at kunne understrege det med Gl. Brydegård, Teglværksskovens, og Restaurant Resumé, der alle brænder for at være med til at fortælle de gode historier om fynsk gastronomi,” siger Tine Gudrun Petersen.

Kim Gubi Lundvaldt, køkkenchef og indehaver af Restaurant Resumé, tilføjer:

“Jeg har altid været glad for at samarbejde med SPIS! Odense Food Festival, og derfor er det dejligt at SPIS! Uge 5 nu også bredes ud til resten af Fyn. På Resumé vil vi rigtig gerne være med til at skabe et samlet fokus på Fyn og vise, at der også er spændende gastronomi at komme efter på resten af øen, og forhåbentlig slå dørene op for nye, glade gæster til SPIS! Uge 5.”

Seks Odense-restauranter deltager

I Odense inviterer mmoks, Bryggeriet Flakhaven, Gringas, Druen & Bønnen, Restaurant Under Lindetræet og Restaurant Fynboen indenfor til spændende smagsoplevelser, menuudvidelser og særlige arrangementer.

Alt sammen for at hylde den gode smag og gedigent madhåndværk og for at fejre det høje gastronomiske niveau, som findes på Fyn.

SPIS! Uge 5 finder sted fra mandag 29. januar til og med lørdag 3. februar, og du kan allerede nu sikre dig en af de eftertragtede billetter her.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her