Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Postnord flytter ud af kæmpe bygning: Her er planerne for postterminalen

Af Michael Qureshi

I 1980’erne byggede man den 35.000 kvadratmeter store bygning, der i dag bedst er kendt som postterminalen.

Det var Post- og Telegrafvæsenet, der byggede den for at få plads til sortering af de store mængder brevsortering til danskerne.

Men i 2005 blev brevsorteringen rykket til Taulov ved Fredericia, og de kronede dage for Postnord er et overstået kapitel.

Snart rykker PostNord ud af deres 20.000 kvm store område i bygningen ved siden af Odense Banegård Center, og siden opsigelsen af lejemålet har der været stor debat omkring, hvad der så skulle ske med bygningen.

Flere vigtige stemmer i debatten har argumenteret for at rive bygningen helt ned, men nu tyder alt på, at der er en klar plan for fremtiden for postterminalen.

Hotel kan være på vej

Det bliver en blandet omgang ifølge Fyens Stiftstidende.

Ejer af bygningen Park Street Nordicom fortæller, at de forhandler med både hotel og tech-virksomheder, og så skal dele af bygningen formentlig rives ned.

Så et nyt centralt hotel kan være på vej i Odense.

Park Street Nordicom afviser i hvert fald at rive det hele ned.

“Det vil ikke være bæredygtigt. Så vi vil gerne beholde dele af bygningen og så tilføre noget nyt byggeri og nogle grønne rum.

Hvor meget der skal bevares, og hvor meget plads, der skal gives til at bygge nyt, er endnu ikke besluttet. Den balance forhandles fortsat med kommunen.

Vi er en i proces med Odense Kommune om en lokalplan, og det går der sædvanligvis noget tid med,” siger Carsten Nørregaard-Laursen til Fyens Stiftstidende.

Del artikel

Andre læser også