MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Premiere på Astrid Lindgren-stykke: Stor familieoplevelse i vente på Odense Teater

Af Christina Frederiksen
Foto: Emilia Therese
Foto: Emilia Therese

Der er garanti for musik, eventyr, spænding og familiehygge, når Odense Teater præsenterer Ronja Røverdatter på den smukke Store Scene.

Alt bliver sat ind på at bringe røverborgen, rumpenisserne, skovheksene og naturligvis Birk og Ronja til live i en flot og stor opsætning.

Premieren er torsdag den 10. november, og så bliver der ellers spillet frem til lillejuleaften, så der er mange muligheder for en dejlig teatertur.

Historien kender de fleste nok.

På en buldrende uvejrsnat slår lynet ned i Mattisborgen, og splitter den fra kælder til tårn i et helvedesgab. Den nat fødes Ronja og Birk ind i to rivaliserende bander – Mattisrøverne og Borkarøverne.

Børnebilletter til alle under 25 år

Ronja og Birk vokser op uden at kende til hinanden, indtil de en dag står ansigt til ansigt på hver sin side af helvedesgabet. I nattens mulm og mørke har Borkarøverne nemlig besat Mattisborgens nordside for at søge tilflugt fra fogedens landsknægte.

Det får Mattis til at erklære krig mod Borka og hans røvere. I smug trodser Ronja og Birk deres forældre, de mødes i skoven og bliver venner. Da Ronja en dag tager Birks parti mod sin far, bliver Mattis rasende og slår hånden af sin datter.

De to børn flytter ud i skoven blandt rumpenisser, skovhekse, grå-dværge og andre farlige væsner. De nyder det frie liv, indtil luften bliver kold, og vinteren melder sin ankomst. Nu er sultedøden nær, hvis ikke deres tykhovedede forældre kommer til fornuft og forstår, at deres fjendskab bliver alles undergang.

Glæd dig til et hjertevarmt gensyn med Astrid Lindgrens vidunderlige klassiker om kærlighed, frygt, mod og venskab.

Forestillingen anbefales for børn fra ca. 7 år, og billetter kan fås fra 220 kroner for voksne afhængig af pladser og spilledag. Børnebilletter koster fra 123 kroner og gælder for alle under 25 år.

Del artikel

Andre læser også