Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Prisbombe: I dag træder de nye taxa-takster i Odense i kraft

Af Jens Erik Møller
Foto: PxHere
Foto: PxHere

I dag træder nye taxa-takster i kraft i Odense Kommune, som kan betyde markante prisstigninger på en helt almindelig taxatur.

Det står klart efter at byrådet i Odense Kommune for små 14 dage siden vedtog en regulering af de eksisterende takster for taxikørsel i Odense.

De nye takster for taxikørsel er vedtaget af Odense byråd i henhold til den nye taxalov, som blev vedtaget af Folketinget og trådte i kraft 1. januar 2018.

Det er den, der har åbnet op for muligheden for at regulere taksterne for taxikørsel, og byrådets godkendelse er sket, da alle taxaselskaber i Odense – 4×27, Odense Taxa og Odense Mini Taxi – ønsker at afvikle deres vognkørsel med afsæt i beregningsmodellen i den nye taxalov.

En beregningsmodel, der altså giver mulighed for at markant højere priser for taxikunderne.

Prisstigninger på op mod 50 procent

Beregninger, som By- og Kulturforvaltningen har foretaget forud for byrådets beslutning, viser, at der med den nye regulering kan komme prisstigninger på op mod 50 procent.

Eksempelvis kan en 15 minutter lang taxatur på 10 kilometer en almindelig hverdag mellem kl. 6 og 18, som hidtil har kostet 194,30 kr., fra i dag koste helt op til 300 kr. Forudsat at taxiselskabet og vognmanden vælger at tage den maksimale pris, som reguleringen giver mulighed for.

De nye regler giver mulighed for en starttakst på hverdage på op mod 80 kr. Hertil skal lægges 12 kr. pr. kørt kilometer samt 6,67 kr. pr. minut. I weekenden – og efter klokken 18 og indtil 6 i hverdagene – er den nye starttakst 90 kroner. Hertil skal lægges 17 kr. pr. kilometer samt 7,50 kr. pr minut.

Landsdækkende priser

Beslutningen om at regulere taksterne for taxikørsel i Odense Kommune blev vedtaget af et samlet byråd med undtagelse af Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Beslutningen betyder, at al taxikørsel i Odense nu er underlagt et landsdækkende prisloft, som sætter en øvre grænse for prisen for en taxitur. Reguleringen af taksterne er derfor en fastsættelse af en maksimal starttakst, en maksimal takst pr. kilometer samt en maksimal takst pr. time. Ingen af disse takster kan overskrides, men det er muligt for de enkelte taxiselskaber at gå under disse takster.

Del artikel

Andre læser også