Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Øget interesse for et stik: Privat vaccinecenter er åbnet i Odense

Af Michael Qureshi

Det bliver nu muligt at blive vaccineret med en af de skrottede vacciner fra enten Johnson & Johnson eller AstraZeneca her i Odense.

Den private virksomhed Practio med ekspertise i den sundhedsfaglige branche har nemlig åbnet et vaccinecenter i DOK5000.

Det oplyser virksomheden selv på deres hjemmeside, hvor de angiver DOK5000 på Havnegade som eneste mulighed i hele Nordjylland.

Sundhedsmyndighederne har valgt at lade det være frivilligt om danskere over 18 år ønsker at få en vaccine med enten Johnson & Johnson eller AstraZeneca som officielt er taget ud af det danske vaccineprogram.

Interessen er stigende

Mandag steg interessen for at få et stik frivilligt fra de skrottende vacciner markant, da Sundhedsminister Magnus Heunicke kunne fortælle, at man har bedt sundhedsmyndighederne om at genoverveje beslutningen med at lægge de nævnte vacciner på is.

Hvis man ønsker at blive skrevet op og få en af de to vacciner, så skal man først igennem en lægekonsultation med en af Practios tilknyttede læger.

Hos Practio er det muligt at blive vaccineret med begge vacciner.

Fleste vælger Johnson & Johnson

Ifølge stifteren Jonas Nilsen har omkring 99,5 procent af de vaccinerede dog indtil nu modtaget netop Johnson & Johnson-vaccinen.

Det fortæller han til TV 2.

“Det er den, der er størst interesse for hos både borgere og læger. Den er kun ét stik, og den ser ud til at have færre bivirkninger hos mænd,” siger Jonas Nilsen til TV 2.

Hvilken vaccine man får ordineret, bliver til i et samspil mellem borgernes ønske og lægernes vurdering.

Practio har over 400 læger ansat, men søger fortsat flere.

Ventetiden på en konsultation, vurderer Jonas Nilsen, er omkring en uge, mens stikket kan fås samme dag, man bliver godkendt, eller en af de kommende dage efter godkendelsen.

Du kan læse mere her

Del artikel

Andre læser også