MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Prøv letbanen på to hjul: Guidet cykeltur på strækningen

Af Jens Erik Møller

I 2020 får Odense efter planen sin egen letbane, men allerede nu kan du få en tur på letbaneruten. Odense Letbane tilbyder nemlig guidede cykelture langs den kommende 14,4 kilometer lange letbanerute fra Tarup i Nord til Hjallese i syd.

Cykelturene før sommerferien var populære og var alle fyldt op, men nu er der datoer klar til tilsvarende cykelture efter sommerferien. Det drejer sig om fire mandage – 13., 20. og 27. august samt 3. september.

På turen får du en gennemgang af det omfattende projekt, samtidig med du får en levende forståelse for hvor lang letbanen bliver.

Arbejdet i fuld gang

Anlægsarbejdet af Odense Letbane er godt i gang, og derfor kan du på cykelturen ved selvsyn opleve, hvordan den allerede er ved at forandre Odense. Du får også et rigtig godt indblik i, hvad det egentlig kræver at anlægge den tre milliarder kroner dyre letbane.

Det handler nemlig ikke bare om at lægge spor i asfalten til selve letbanevognene. Det kræver også, at forsyningsselskaberne flytter rør og kabler, at der anlægges nye veje, cykelstier og fortove langs store dele af strækningen.
Det arbejde er i fuld gang, og skinnerne er klar til at blive lagt. Dermed er der nu for alvor mulighed for at opleve, hvordan byrummene langs letbanen kommer til at forandre sig.

Stop undervejs

Undervejs på den 14,4 lange cykeltur gøres stop på udvalgte steder. Her fortælles blandt andet om, hvordan et omfattende og kompliceret projekt som en letbane i en storby bliver realiseret, samt hvilke udfordringer det giver, når der skal anlægges en letbane i tætbebyggede områder – alt i mens byen og trafikken stadig skal fungere.

Og så fortælles der om nogle af de nye byggeprojekter, der er på vej langs letbanen. Projekterne ligger mindre end 400 meter fra letbanen og udgør samlet set investeringer for mere end 15 milliarder kroner

Odense Letbane forventes at åbne den 14,4 lange rute med 26 stop i slutningen af 2020.

Har du lyst til at få pulsen op og høre mere om letbaneprojektet, så kan du tilmelde dig cykelturene her.