MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Region Syddanmark tilpasser indsats: 25 vaccinationssteder lukker på Fyn

Af Nathalia Hentze Nielsen

Der er så mange mennesker, der har sagt ja til at blive vaccinerede, at Region Syddanmark nu vil tilpasse deres vaccinationsindsats.

Sådan skriver regionen i en pressemeddelelse.

Planen er at nedskalere fra den 1. oktober, hvor de har planer om at lukke 25 vaccinationssteder og fokusere på syv større byer.

Justerer indsatsen

Den 23. august 2021 har over 75% af syddanskerne fået deres første stik og over 68% er færdigvaccinerede, og efterspørgslen på vaccinationer er naturligt faldende.

Derfor justerer Region Syddanmark vaccinationsindsatsen, så den fra 1. oktober bliver tilpasset de ca. 2.400 vaccinationer om ugen, som Sundhedsstyrelsen vurderer, der skal gives henover efteråret og vinteren.

I dag er den ugentlige vaccinekapacitet på tværs af regionen 147.000 borgere.

“Vi har oplevet en meget flot vaccinationstilslutning i Region Syddanmark – især i blandt de ældste borgere i regionen.

Lige nu gør vi rigtig meget med f.eks. drop-in vaccinationsmuligheder for at øge vaccinationstilslutningen blandt de inviterede borgere, der endnu ikke er blevet vaccineret.

Men det er vores forventning, at der skal vaccineres meget færre borgere efter 1. oktober, og derfor er det nødvendigt at tilpasse det vaccinationstilbud, regionen har opbygget og udbygget siden december sidste år,” siger formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul Erik Svendsen (S).

Syv vaccinationssteder fra 1. oktober

Fra 1. oktober lukker de 25 mindre kommunale vaccinationssteder, og syddanskerne skal som udgangspunkt tage turen til de syv byer, der indtil nu har haft store vaccinationscentre.

Det syv byer er:

  • Odense
  • Svendborg
  • Kolding
  • Vejle
  • Esbjerg
  • Sønderborg og
  • Aabenraa/Rødekro.

Nogle af stederne vil få til huse, hvor centrene ligger i dag. Andre vil flytte adresse. De endelige adresser fra 1. oktober vil blive meldt offentligt ud, så snart de er på plads.

Del artikel

Andre læser også