Rejs til Tyskland med biludlejning

Skrevet af: Martin Jørgensen

Vejret i Odense er ikke, hvad det har været. På blot et par dage er vejret gået fra sommerligt til meget efterårsagtigt. I det grå vejr kan hverdagen pludselig virke triviel, og det kan derfor være, at man længes efter ferie og afslapning. Dette kunne for eksempel foregå i Tyskland.

Den danske sommer

Efter en dansk sommer, er der altid meget snak om, om sommeren har været en god eller dårlig en af slagsen. Selvom der dette år også har været regnvejrsdage og koldt vejr, har der ligeledes været høje temperaturer og solskinstimer. I år har det været det, vi kalder en rimelig normal dansk sommer.

Når vejret skifter, og man kan mærke efteråret i luften, kan hverdagen hurtigt virke kedelig. Det regner, og der er ikke de samme muligheder for at gå udenfor og nyde årstiden. Derfor kan det være fristende med en rejse, hvor man kan slappe af, og flygte fra den grå hverdag.

Tyskland er en mulighed

Hvis du er på udkig efter et sted at holde ferie, er Tyskland en oplagt mulighed. Tyskland ligger tilpas tæt på, til at man kan tage toget derned på et par timer. Ofte har danskere en tendens til at rejse til Berlin, men der er mange andre fine byer i Tyskland. Tyskland er et stort land, og det kan være, at du i efteråret skal gå lidt mere på opdagelse.

Lej en bil på ferien i Tyskland

Har du besluttet dig for, at du gerne vil køre rundt på din ferie i Tyskland, kan det være en god idé at finde en billig biludlejning i Tyskland. Der er mange penge at spare, hvis man finder den rigtige biludlejning i Tyskland, og man behøver derfor ikke at tage den første, man finder. Det kan godt betale sig at undersøge markedet.

Der findes sammenligningssider, hvor du kan finde billige biludlejninger i Tyskland. På den måde sparer du naturligvis penge, men du sparer altså også tid, da der allerede er folk, som har stillet de forskellige tilbud op for dig. Hvis du er interesseret i at finde en billig biludlejning, kan du besøge denne sammenligningsside.

Det skal du huske, når du lejer en bil

Lej en bil i Tyskland, det er dette råd, du har fået indtil videre, men det kan være svært at huske på, hvad man skal være opmærksom på, når man lejer en bil.

Når du lejer en bil, skal du sørge for at købe forsikringer hos biludlejeren, som dækker, hvis uheldet skulle være ud. Sommetider dækker nogle af de forsikringer du allerede har dog billeje, og der kan der derfor være penge at spare.

Hos en biludlejning i Tyskland kan der være krav til føreren. Dette kan eksempelvis være, at føreren skal ligge inden for et vist interval, hvad angår alder. Eller der er specifikke krav til, hvor lang tid føreren har haft kørekort. Dette er vigtig at tjekke op på, da man ellers kan blive nægtet leje.

Hvis du vil slippe for den grå hverdag i Danmark lyder rådet derfor: Rejs til Tyskland og lej en bil på ferien.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019