Rejs til Tyskland med biludlejning

Skrevet af: Martin Jørgensen

Vejret i Odense er ikke, hvad det har været. På blot et par dage er vejret gået fra sommerligt til meget efterårsagtigt. I det grå vejr kan hverdagen pludselig virke triviel, og det kan derfor være, at man længes efter ferie og afslapning. Dette kunne for eksempel foregå i Tyskland.

Den danske sommer

Efter en dansk sommer, er der altid meget snak om, om sommeren har været en god eller dårlig en af slagsen. Selvom der dette år også har været regnvejrsdage og koldt vejr, har der ligeledes været høje temperaturer og solskinstimer. I år har det været det, vi kalder en rimelig normal dansk sommer.

Når vejret skifter, og man kan mærke efteråret i luften, kan hverdagen hurtigt virke kedelig. Det regner, og der er ikke de samme muligheder for at gå udenfor og nyde årstiden. Derfor kan det være fristende med en rejse, hvor man kan slappe af, og flygte fra den grå hverdag.

Tyskland er en mulighed

Hvis du er på udkig efter et sted at holde ferie, er Tyskland en oplagt mulighed. Tyskland ligger tilpas tæt på, til at man kan tage toget derned på et par timer. Ofte har danskere en tendens til at rejse til Berlin, men der er mange andre fine byer i Tyskland. Tyskland er et stort land, og det kan være, at du i efteråret skal gå lidt mere på opdagelse.

Lej en bil på ferien i Tyskland

Har du besluttet dig for, at du gerne vil køre rundt på din ferie i Tyskland, kan det være en god idé at finde en billig biludlejning i Tyskland. Der er mange penge at spare, hvis man finder den rigtige biludlejning i Tyskland, og man behøver derfor ikke at tage den første, man finder. Det kan godt betale sig at undersøge markedet.

Der findes sammenligningssider, hvor du kan finde billige biludlejninger i Tyskland. På den måde sparer du naturligvis penge, men du sparer altså også tid, da der allerede er folk, som har stillet de forskellige tilbud op for dig. Hvis du er interesseret i at finde en billig biludlejning, kan du besøge denne sammenligningsside.

Det skal du huske, når du lejer en bil

Lej en bil i Tyskland, det er dette råd, du har fået indtil videre, men det kan være svært at huske på, hvad man skal være opmærksom på, når man lejer en bil.

Når du lejer en bil, skal du sørge for at købe forsikringer hos biludlejeren, som dækker, hvis uheldet skulle være ud. Sommetider dækker nogle af de forsikringer du allerede har dog billeje, og der kan der derfor være penge at spare.

Hos en biludlejning i Tyskland kan der være krav til føreren. Dette kan eksempelvis være, at føreren skal ligge inden for et vist interval, hvad angår alder. Eller der er specifikke krav til, hvor lang tid føreren har haft kørekort. Dette er vigtig at tjekke op på, da man ellers kan blive nægtet leje.

Hvis du vil slippe for den grå hverdag i Danmark lyder rådet derfor: Rejs til Tyskland og lej en bil på ferien.

Odenses store gadefest: Generator melder de første navne ud

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Maris Gailis
Foto: Maris Gailis

Mens stort set samtlige større events og arrangementer er aflyst eller skubbet til 2021, så kommer Odenses største gadefest Generator til at løbe af stablen i år.

Generator er typisk set som startskuddet på studiestart i Odense og plejer at blive afviklet flere steder i byen med store kunstnere.

I dag har Generator meldt de første navne til 2020 ud. Der er tale om hotte navne især blandt den yngre målgruppe som Malte Ebert (tidligere Gulddreng), Lydmor, Høker og mags.

Alt peger i retning på, at Generator skal afholdes på flere forskellige spillesteder og sandsynligvis med begrænset kapacitet i forhold til Corona-restriktioner.

Der er blandt andet tale om Studenterhuset Odense, Ungdomshuset Odense, Slageriet og Musikhuset Posten.

Datoerne er nu lagt fast

I sidste uge meldte man datoerne ud – og Generator afholdes 3-5 september 2020.

“Som alt andet på kloden, fik Generator et kort øjeblik sparket benene væk under sig!

Men intet står stille i en Generator, og der skal meget mere til at holde os nede.

Vi er her stadigvæk, mere klar end nogensinde, og efter flere måneders hårdt arbejde kan vi udmelde at Generator ikke er aflyst.”

Det er planen, at man løbende hen over den næste måned drypper de næste navne på plakaten.

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Morten Bendix Kristensen, General Manager for Restaurant Flammen i Odense.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Morten Bendix Kristensen.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Morten Bendix Kristensen.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.

Bukker under for Corona: Kæmpe event-sted begærer sig konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.

Vi er vant til, at der afholdes masser af fede events, markeder, fester og andre arrangementer på event-stedet DOK5000.

Men nu tyder alt på, at det er slut. Firmaet har begæret sig konkurs. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det store pakhus på Odense Havn har ellers dannet rammen om adskillige arrangementer, der har skabt liv i Odense.

“Konkursen er en egenbegæring, indgivet af ledelsen, ud fra en erkendelse af, at kassen er tom,” siger kurator i konkursboet, advokat Peter Trinskjær til Fyens Stiftstidende.

Lagersalg i juni og Basarm On Tour i september

Senest var der stort lagersalg i juni måned med mange fede mærker i DOK5000. Der har også tidligere været afholdt events som Odense Tarteletfestival, Odense Portvinfestival og under Begivenheder hos DOK5000 står Basarm On Tour i september.

Det er dog usikkert, hvorvidt det kan gennemføres nu.

Til TV 2 Fyn siger kurator;

“Det er en ærgerlig konstatering af, at kunderne er blevet væk, og at man kan se, at de også er væk resten af året, fordi de aflyser ting langt ud i fremtiden som for eksempel julefrokoster,” siger Peter Trinskjær til TV 2 Fyn.

I det hele taget lider mange eventsteder under de stramme restriktioner med forsamlingsforbud på over 50 personer og kun siddende arrangementer med 500 mennesker.